Защо трябва да се преварява зехтинът?

  • 14 197
  • 43
# 15
За какво ще го използваш този зехтин - за салата ли  newsm78
В такъв случай няма нужда от преваряване  Wink

Да, салата от сладки бебешки мръвки... Grinning Хайде наистина да не превръщаме тази тема в "За и против" отново... Laughing
Виж целия пост
# 16
Аз лично съм против преваряването. При високата температура ненаситените мастни киселини, които са изключително полезни се превръщат в наситени. Наситените мастни киселини се наслояват по кръвоносните съдове и имат и други вредни въздействия. Използваме само студено пресован зехтин. А по-нататък мислим така да бъде за бебчо.
Виж целия пост
# 17
Аз го преварявах преди, но вече няма да го преварявам. Предполагам, че е резултат от прекаленото вманиачаване на българина всичко да е стерилно! Thinking
Виж целия пост
# 18
И какво толкова ще му стане от тези микроорганизми, ще го изядат?... Laughing

Виж целия пост
# 19
Леле...вкарахте ми нова дилема. ooooh! това никога не съм се чудила...и сега да го преварявам ли?Като се замисля при преваряването се унищожава де що има полезно,обаче защо педито каза да се преварява не съм питала. newsm78
Виж целия пост
# 20
хм тук специално идеята за салати не е мн уместна, поради определено доказаните положителни свойства на зехтина (в сравнение със солта и салмонелозените яйца), така че да не ги смесваме тук Peace

за ползите от мазането с него вж. например: http://zdrave.rozali.com/netradicionna-medicina/p4480.html

аз го мажех като бебе 2-3 месеца със зехтин тъй като е естествен продукт, вместо с бебешко олио, като ефекта който целят е един и същ.

в една статия прочетох за студенопресованият, че този зехтин има само един “недостатък”- той не бива да се нагрява, защото тогава губи част от качествата си, не пише кои. той съдържа два вида ценни мастни киселини  – 80 % олеинова киселина и 10 % линолева и е източник на витамините A и E.

Виж целия пост
# 21
И какво толкова ще му стане от тези микроорганизми, ще го изядат?... Laughing


Българите наистина имат някаква мания всичко да е стерилно. Сега ми се струва смешно, но си спомням, че и аз първият месец стерилизирах залъгалката, като падне на пелената  Laughing Даже до доста по-късна възраст продължавах да мисля кое до кое се е докоснало  ooooh!
Виж целия пост
# 22
Дъщеря ми е зимно бебе и я мажех до 6 месеца само със зехтин.Кожата й беше чудесна,толкова мекичка и въобще не мирише на салата,нито дрехите й.Винаги ми е било чудно това твърдение  ooooh!
Преварявах зехтина,защото не беше студенопресован.
Сега използвам мляко на Мустела и А-дерма,но кожата й стои по-суха.
Виж целия пост
# 23
Зехтина се "преварява" на водна баня,за да не миришат после дрешките на гранясало олио   Hug
Виж целия пост
# 24
Дъщеря ми е зимно бебе и я мажех до 6 месеца само със зехтин....
И аз преварявах зехтина,защото така прочетох,че трябва на водна баня да ври около 20 мин.,но пък памперсите пропускаха ужасно,защото от мазното не поемаха течността,като спрях да ползвам зехтин и памперсите не пропускаха Laughing,но пък кожичката на детенцето  беше мекичка и нежна Heart Eyes
Виж целия пост
# 25
Няколко пъти съм го мазала със зехтин ,но не съм го преварявала.
Виж целия пост
# 26
Аз не съм мазала бебка никога със зехтин,нито с мас.Но и на мен лекарката ми беше казала да го преварявам.И аз незнам защо  Rolling Eyes.
Виж целия пост
# 27
Малко тъп въпрос  Embarassed, а защо и къде мажете бебето със зехтин?
Виж целия пост
# 28
На малки деца нерафинирани мазнини не се дават.
Най- добре изобщо не им давайте зехтин - преварен или не - по- добре се придържайте към готовите пюрета и маслото - когато влезне в разрешените храни - поне до годинка.
Виж целия пост
# 29
Аз май съм писала по темата преди Rolling Eyes Mr. Green Не се преварява,първо защото се губят ценните съставки, второ, защото като е на водна баня той така или иначе не завира Peace и става само някакво безсмислено затопляне. Но пък трябва да се ползва само студено пресован зехтин, екстра върджин. Другите са боклуци.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия