Кодрит кадир - сладост от Ориента

  • 90 993
  • 216
# 15
Правих го по първата рецепта, наистина е много вкусен  Crazy

Виж целия пост
# 16
Нещо подобно правех(поне на изглед) в далечните си дни на младоженка...Приготвях крем-карамел в кексова форма,после,когато е готов и поизстинал,му сипвах отгоре грис с мляко,ванилия и какао,сварен,разбира се.След като престои няколко часа в хладилник, се обръща в чиния за торта,ама ние си го папахме много често направо от формата...
 Такова нещо ни сервираха в сладкарница "Русалка" в Благоевград под името "Крем Фантазия".Пак там съм яла най-фантастичната на вкус паста "Бачиново",ще се опитам да си спомня рецептата и ще я пусна тези дни.
Виж целия пост
# 17
направих сладкиша,но крем карамела ми стана на големи шупли и това не ми харесва.на вас така ли ви се получава?
и друго-1ч брашно е много за блата.долях малко вода и остана брашно в чашата.може би яйцата не трябва да са едно,а поне две...




Виж целия пост
# 18
супер  smile3501  копнах си рецептата  Wink  много апетитно изглежда
Виж целия пост
# 19
 Шуплите са от неправилно печене. Пече се на водна баня и се внимава водата да не заври.Надявам се вкусовите качества да не са се променили!
Виж целия пост
# 20
Оооо, страхотен е този сладкиш и много лесен! Правила съм го много пъти, рецептата я имаше в Гответе с мен, но не помня кой я беше публикувал.
Виж целия пост
# 21
nano , уточнила съм, че брашното по оригиналната рецепта е много, да се намали.
Шуплите вече са ти казали - от неправилно печене на водна баня.
Надявам се обаче, че вкусът не се е променил.
Виж целия пост
# 22
вкусът не се е променил,но нали пише 180 градуса.вие как точно печете на водна баня?
Виж целия пост
# 23
вкусът не се е променил,но нали пише 180 градуса.вие как точно печете на водна баня?

Просто наблюдаваш водата, ако почне да завира, сипваш малко студена и намаляваш градусите, фурните са различни. Водата не бива за ври.
Виж целия пост
# 24
Моята е Раховец със степени 1-2-3-4. Пекох на 3, не ми завря водата...
Виж целия пост
# 25
Ако видя, че ще заври, добавям кубчета лед.Така избягвам акробатиките с махане на част от горещата вода.
Виж целия пост
# 26
А колко е количеството мляко за сиропиране,и кога-след престоя в хладилника преди да го обърнем или...?
Виж целия пост
# 27
А колко е количеството мляко за сиропиране,и кога-след престоя в хладилника преди да го обърнем или...?

Аз сиропирах с около 100 гр - то се вижда като се напои достатъчно. Да, след хладилника и преди да обърнеш.
Виж целия пост
# 28
Благодаря.
Виж целия пост
# 29
При мен-ПЪЛЕН ПРОВАЛ! EmbarassedСпазих точно инструкциите,но нямах кексова форма и го пекох в една малка тавичка.Обаче ми се смесиха двете и стана манджа с грозде!!! EmbarassedОсвен това не можа да се отлепи от тавата.Абе става за ядене,ама от много гладни хора! Laughing Joy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия