Лесен сладкиш без яйца

  • 329 020
  • 703
Искам да споделя с вас моя любим сладкиш,защото става много бързо и лесно.
Не е необходимо да се разбива с миксер - обърква се със шпатула или вилица.


2 к.ч. к.мляко с 1 ч.л. сода  + 2 к.ч. захар + 1 к.ч. олио + 4 к.ч. брашно.
Всичко това се обърква и се изсипва в намазнена и поръсена с брашно тавичка ( моята е силиконова и направо изсипвам тестото в нея).Върху тестото с помощта на лъжичка се прави  "мрежа" от някакво сладко.Слага се във фурната и се пече на 180 градуса до готовност - около 20 мин. на моята фурна.

Друг вариант - вместо сладко отгоре се поръсва с нарязани орехи,леко се притискат към тестото с потупване и се пече.
И двата варианта са  вкусни и лесни.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10226570  http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10226580  http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10226586  
Виж целия пост
# 1
Рени благодаря ти за тази хубава рецепта сега ще я пробвам
Виж целия пост
# 2
Правих веднъж подобен сладкиш и отвътре остана суров  Thinking
Виж целия пост
# 3
Извинявам се че ползвам темата на авторката,но аз също правя от много години такъв сладкиш ,само че по малко по различен начин:

1ч.ч захар
1ч.ч. хладка вода
1бурканче от пюре сладко
1/2 ч.ч олио
Всичко това се бърка с миксер до пълното разтапяне на захарта.След което се прибавя:
2 ч.ч.брашно
1 ч.л.сода,малко канела и ванилия
След опичането поръсвам с пудра захар.Да ви е сладко.
Виж целия пост
# 4
Рени, благодаря за рецептата, звучи ми лесно - т.е. като за мен  Embarassed
Би ли ми казала какъв е диаметърът на формата ти, защото ми се струва, че сместта ще стане малко количество.   chef
Виж целия пост
# 5






Инкогнито, не знам защо ти е останал суров - този го правя от 20 г. и не съм имала такъв случай.Ако слагаш сладкото вътре - има вероятност да се пече по-дълго време.
Sagittarius, тавичката ми е с диаметър 25 см. За предпочитане е в правоъгълна малка тава,защото  "мрежата" става по-лесно.
Аз ползвам кръглата,защото е силиконова и не се нуждае от намазняване и набрашняване.
Виж целия пост
# 6





Направих сладкиша с течен шоколад - стана фантастичен!
Този вариант се хареса най-много от семейството ми


Виж целия пост
# 7
и аз ще го пробвам този сладкиш Peace
Виж целия пост
# 8
  bouquet мерси и на двете за рецептите Hug
Виж целия пост
# 9
Рени, с течния шоколад замести сладкото или го сложи вътре в тестото? Не можах да разбера. Дай още малко подробности, моля.
Виж целия пост
# 10






Сладкото или течният шоколад се слагат отгоре във вид на мрежа,
както е показано на първата картинка.

А ето и варианта само с орехи отгоре
Виж целия пост
# 11
А, разбрах. Мерси за пояснението. Днес ще го направя. Правила съм подобен сладкиш много отдавна, в онези смутни години на преход..."Антикризисен сладкиш" му казвахме тогава. Сега ще го приготвя по твоята рецепта.
Виж целия пост
# 12
  Непременно ще си запиша рецептата! Grinning
Виж целия пост
# 13
вчера го сготвих сладкиша - всички в къщи го харесаха много
Виж целия пост
# 14
рени55 , благодаря ти за лесния и както се оказа доста вкусен сладкиш!  bouquet   Признавам си  Embarassed, че подминавах рецептата малко с пренебрежение, защото си мислех, че няма да излезе кой знае какво от брашно, мляко, сода и мазнина. Но снощи, като ни се прияде нещо сладко, а банани нямам достатъчно за кекс, шоколад останал половинка, защото си го хапнах и браунито на Берина не става, та се сетих за твоята рецепта. Набърках я набързо, бързо се изпече и после..... бях много приятно изненадана. Оказа се много вкусно нещо, че и на вид много добре изглежда. Рецептата е записана и подозирам, че често ще го правя. Следващия път ще пробвам и с течния шоколад. Но с орехи и сладко е чудесен. Тая сутрин си беше мек и вкусен, с кафето .........направо удоволствие. Наистина не очаквах! Hug


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия