Лесен сладкиш без яйца

  • 329 391
  • 703
# 615
Катюшка, да Peace, няма значение дали е динкел или пшеница. Явно хигроскопичността е там еднаква. А фините овесени ядки си ги оставям така. Сипвам и двете директно от пакета, по една чаена чаша Grinning.
Виж целия пост
# 616
Здравейте, и аз направих сладкиша. Много е вкусен. На снимката не се вижда добре решетката от сладко, защото залях сладкиша с разтопено масло + какао+ пудра захар. Надявам се да съм се справила с поставянето на снимката Simple Smile


http://media.snimka.bg/9933/026121155.jpg?r=0

Виж целия пост
# 617
Нану, с овесените ядки заменяш част от брашното или са допълнение?
Много примамлива идея...
Иначе сладкиша на Рени го правя постоянно...бързо,лесно,вкусно
Виж целия пост
# 618
Да, Бърборанче, слагам една чаша брашно и една чаша овесени ядки наместо брашно Grinning.
Виж целия пост
# 619
 Simple Smile
Виж целия пост
# 620

Рени, отдавна не бях правила твоето сладкишче, но днес се сетих за него. Имах някакви круши, които хич не ми харесваха, а и не само на мен, заседяха се в купата и започнаха да се развалят. Чудих се на какво да ги направя, за да ги оползотворя и ми хрумна идеята да ги направя с карамел и отгоре твоят сладкиш. След изпичането напоих със сиропче от карамела, сипах малко водичка и сметанов ликьор, отгоре наръсих с орехите, които щях да слагам с плодовете с карамела, но пропуснах и така.........получи се поредната сочна вкусотия. Heart Eyes Страхотен е сладкишът ти, всякакви импровизации търпи! Пак благодаря за хубавата рецепта!  bouquet

Виж целия пост
# 621




Лелееееееееееее, Лабрекс, каква вкусотия пак си сътворила!!! Малииии, както съм зажадняла за сладичко (бях 10 дни в болница - умориха ме от глад), ще ми стане лошо.... Невероятно изглежда!!! Каква фантазия имаш само!!!
Виж целия пост
# 622
Лелееееееееееее, Лабрекс, каква вкусотия пак си сътворила!!! Малииии, както съм зажадняла за сладичко (бях 10 дни в болница - умориха ме от глад), ще ми стане лошо.... Невероятно изглежда!!! Каква фантазия имаш само!!!

Рени, надявам се, че вече си добре, а за глада - е, сега вече можеш да си наваксаш, правиш каквито ти се искат вкусотийки.  bouquet
А за фантазията, трябваше да спасявам едни застояващи се и мълниеносно развалящи се круши и кой да ми помогне, ако не твоето сладкишче. То ми е било спасител в много такива моменти, щото ми понася на всичките измишльотини и никога не ме е проваляло. Чудничко е! Heart Eyes Peace
Виж целия пост
# 623
Помогнете на един аматьор готвач моля Simple Smile
Сладкиша не се надига и става като подметка общо взето. Защо се получава така не знам. Два пъти вече става така. Мъжка му работа...

А между другото какъв ще бъде ефекта ако се прибавят яйца ?
Виж целия пост
# 624
Е защо ти са яйца, нали сладкишът се казва "Лесен сладкиш без яйца" ppp

Разбъркваш ли содата с киселото мляко предварително? Содата трябва да се угаси в него. Разбъркай двете и изчакай да шупне. Аз даже си оставям част от млякото, в която разбърквам содата, например половин чаша, и него прибавям чак най-накрая, след като съм разбъркала всичко останало.
Успех! Peace
Виж целия пост
# 625
аз установих, че винаги, когато ползвам сода, нещата ми стават като подметка. ползвай бакпулвер.
Виж целия пост
# 626

Разбъркваш ли содата с киселото мляко предварително? Содата трябва да се угаси в него. Разбъркай двете и изчакай да шупне.

Не всяко кисело мляко ще шупне содата, в повечето не става. Затова е добре да се угаси с няколко капки оцет. Правила съм сладкиша и със сода, и с бакпулвер, става си, напоследък предпочитам бакпулвера, защото ми е по-лесно, не се разправям да гася, пък и се снабдявам в по-големи количества от него.

Navyhanazor, ако нямаш бакпулвер, а държиш да е със сода, сложи нужното количество сода и добави на 1/3 от нейното количество лимонтозу в содата, т.нар. домашен бакпулвер. Да не би нещо с печенето да не уцелваш, извинявай, че разпитвам, но хиляди пъти съм го пекла тоя сладкиш в какви ли не варианти, преведох рецептата на рускини, като се страхувах, че няма да им се получи, защото нямат кисело мляко, пък с друго не съм го пробвала и не знам как ще стане, но и те ми се похвалиха, че било чудно сладкишче от нищо. Коя го правила с кефир, коя със сметана, а една с прясно мляко, защото нямала друго, сега съм решила и аз с прясно да го опитам. Пак пробвай, ще ти се получи! Peace
Виж целия пост
# 627



Е защо ти са яйца, нали сладкишът се казва "Лесен сладкиш без яйца" ppp

Разбъркваш ли содата с киселото мляко предварително? Содата трябва да се угаси в него. Разбъркай двете и изчакай да шупне. Аз даже си оставям част от млякото, в която разбърквам содата, например половин чаша, и него прибавям чак най-накрая, след като съм разбъркала всичко останало.
Успех! Peace


Много интересно......., сладкиша го правя от 20-25г и никога до сега не съм имала проблем с него.
Лабрекс, всеки път когато влезнеш в темата ме изумяваш!!! Сега пак  нова идея - прясно мляко; квас и кефир!!! Ще чакам твоя опит с пр.мляко!
Виж целия пост
# 628
Лабрекс,впечатли ме твоята импровизация.Нещо като оня сладкиш на Лео с ябълки ли се получи(като технология де)?С какъв карамел го напои,отделно ли се прави?
Междувпрочем замислям вариант на този сладкиш като наредя плодове отгоре и след изпичане да го напудря:)Как мислите дали ще се получи?


Рени,дано не влизаш повече в болница Hug
Виж целия пост
# 629
Лабрекс,впечатли ме твоята импровизация.Нещо като оня сладкиш на Лео с ябълки ли се получи(като технология де)?С какъв карамел го напои,отделно ли се прави?

Дес, точно тая технология, масло и захар направо в тавата, слагам на газта и карамелизирам. След това нареждам плодовете, отгоре тестото и пека. Като обърна сладкиша, в тавата остава малко от карамела, сипвам водичка, малко, и пак на газта да се разтопи. С тоя сироп поръсвам отгоре и сладкишчето се понапоява. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия