Печени чушки /пиперки/

  • 24 671
  • 26
# 15
  bouquet
Виж целия пост
# 16
Напоследък вкъщи си правим чушки пълнени с яйца и сирене и вместо да ги печем в тавичка във фурната ги печем на скара. Стават много вкусни, а и скарата ни е навън, та не се вмирисва цялата къща на печени чушки.
Виж целия пост
# 17
Пълнени чушки със смес от извара и сирене, печени на скара.
Виж целия пост
# 18
Ето още един вариант.

Печени чушки на фурна
Чушките се изпичат и обелват. Нарязват се на едри парчета.
3-4 яйца се разбъркват със 200-250 гр натрошено сирене и се объркват със чушките. Към сместа може да се добавят подправки по избор. На мен ми стига силния аромат на чушките Simple Smile
Изсипва се в тавичка като тук там се бодват парченца масло. Пече се в предварително загрята фурна.
Сервира се поръсено със ситно нарязан пресен маганоз.
Да ви е сладко Simple Smile
Виж целия пост
# 19
Като стана дума за печени чушки кажете ми, милички, как ги печете? Аз нямам чушкопек и ги пека във фурната, ама така изгарят и с люспата си заминава почти цялата чушка  Sad А на котлона е голяма плесканица.
Виж целия пост
# 20
Аз ги пека в "парти грилчето" - едно такова соц. съоръжение като скара, но саво с горен реотан Embarassed Ползвам го за какво ли не Mr. Green

Та моята любима рецепта с печени чушки е:
Печевите чушки се овалват в брашно и се запържват. Редят се в съда, в който ще сервираш. В останалата мазнина сипваш настъргани домати (поне 1 кг.) да се запържат няколко минути. ДОбавяш сол и черен пипер. Като се посгъсти малко добавяш 4-5 разбити яйца. Те досгъстяват сосчето и накрая го изливаш върху чушките. Най-последно поръсваш с магданоз. Ей, умирам за това сосче значи eat
Виж целия пост
# 21
Като стана дума за печени чушки кажете ми, милички, как ги печете? Аз нямам чушкопек и ги пека във фурната, ама така изгарят и с люспата си заминава почти цялата чушка  Sad А на котлона е голяма плесканица.
Aз ги пека на газовия котлон, като върху него слагам парче ламарина. Като се нагорещи ламарината, подреждам чушките и когато се запекат от едната страна, ги обръщам. След това ги слагам в тенджера, заливам с вода, похлупвам с капака и оставям за 5-10 минути. Така омекват и много лесно се белят.
По темата- аз панирам вече изпечените чушки само с брашно- осолявам ги, овалвам ги, както са цели, в брашно, изтупвам излишъка и пържа до леко покафевяване на коричката. Ако щете вярвайте, много вкусно става (поне за мен). А иначе на печени чушки и чушлета много подхожда любимия ми чеснов сос- аз го наричам бял сос. Счуквам много старателно няколко скилидки чесън със сол -така, че да няма парченца, почти на пяна. След това наливам съвсем малко олио (1-2 супени лъжици) и силно бъркам и разтривам с чукалото за чесъна, докато поеме олиото. Много е важно да се прибавя по мъничко- в противен случай чесънът не може да поеме мазнината и тя остава да плува отгоре. Така няколко пъти прибавям по малко олио и бъркам- получава се пухкава като хайвер смес. Към нея прибавям няколко лъжици оцет, разбърквам хубаво да се смесят и разреждам с вода на вкус. При необходимост се добавя сол, после и ситно нарязан магданоз. Заливам чушките (или пуканите чушлета). Полученият сос е доста силен и пикантен, но пък е чудесно допълнение към чушките! Laughing
Виж целия пост
# 22
Понеже аз печени чушки мога да ям за закуска, обед и вечеря без да ми омръзнат - да ви кажа една олеснителна стъпка за рецептата с яйцата и сиренето: може да не си играете да пълните всяка чушка по отделно.  Аз ги разцепвам от едната страна, нареждам в тавичка, така че да покрият дъното.  Отгоре изсипвам сместта от яйца и натрошено сирене, и после нареждам още един ред разцепени на две чушки.  Пека.

Няма пълнене на чушка по чушка, няма пържене Mr. Green.  После се реже като баница, става на квадратчета.
Виж целия пост
# 23
Ооооооооооо...любимото ми сега :
 пе4ени 4ушки и обелени и  нарязани на дълго)накъсани направо)се  запържват  и към тях се прибавя сирене натрошено и яица ...... newsm22 eat newsm81 newsm81    Супер .... може  с малко  4ерно пипер4е и сол разбира се ....охо.....ако имах 4ушки , ей сега щях да си направя ....
 Peace
Виж целия пост
# 24
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=11282.msg194325;topicseen#msg194325
Виж целия пост
# 25
Пълените чушки с яйца и сирене, аз не ги пълня, защото съм мързелив човек Mr. Green

Намазвам тавата с малко олио, после един пласт чушки, един пласт от сместа, накрая завършвам на чушки и поръсвам с кашкавал. Вкусът е същия, но става по-лесно. Като в тази смес слагам понякога доматки на ситно, колбас, кашкавал, различни подправки(според настроението:))
Виж целия пост
# 26
Ако не сте пробвали досега, опитайте много е вкусно - печени чушки, пържени патладжани и доматен сос (лук, домати, чубрица, малко чесън, сол, черен пипер). Аз лично много обичам тази манджа и към нея си прибавям на масата и хубаво сирене (може и печено с малко червено пиперче). Да ви е сладко...
Мога де ви предложа и един друг вариант на пълнени печени чушки, който ядох преди време в един ресторант, бяха добавени към Комбинираната салата- печени чушки пълнени с фасул.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия