Спешно! Как се пече крем карамел?

  • 73 956
  • 46
# 15
Да попитам, ако някои знае... Правя крем-карамел, но карамела се втвърдява на дъното на купичката вместо да е течен(след като е опечен вече на водна баня). Сега пак ще правя и се чудя къде бъркам. newsm78
Виж целия пост
# 16
Сигурно ти е много Rolling Eyes. Пробвай да карамелизираш по-малко захар следващия път.

Никога не съм го пекла на водна баня и винаги ми е ставал гладичък и хубав.

Постът ти звучи революционно. За пръв път чувам подобно нещо. Непременно ще опитам. Благодаря.

Майка ми винаги така печеше крем карамела - в голяма тава директно във фурната. И после нападахме направо с лъжиците hahaha.
И аз съм пекла така - ако отначало е по-слаба фурната не става на шупли Peace.
Виж целия пост
# 17
най-важно е да е на водна баня!Сложи в голяма тава малко вода 2-3 пръста и си нареди ,купичките или сложи тавата!Аз пека на 180С°
Виж целия пост
# 18
Да попитам, ако някои знае... Правя крем-карамел, но карамела се втвърдява на дъното на купичката вместо да е течен(след като е опечен вече на водна баня). Сега пак ще правя и се чудя къде бъркам. newsm78

Точно от много захар така се получава. Аз в началото като почнах да правя крем карамел слагах по 1 суп.л.захар за всяка купичка, но точно така ми оставаше по дъното на купичките. След това започнах да слагам по 1 ч.л. и вече всичко си става течно.
Виж целия пост
# 19


Точно от много захар така се получава. Аз в началото като почнах да правя крем карамел слагах по 1 суп.л.захар за всяка купичка, но точно така ми оставаше по дъното на купичките. След това започнах да слагам по 1 ч.л. и вече всичко си става течно.
Мерси получи се  Hug
Виж целия пост
# 20
Сигурно ти е много Rolling Eyes. Пробвай да карамелизираш по-малко захар следващия път.

Никога не съм го пекла на водна баня и винаги ми е ставал гладичък и хубав.

Постът ти звучи революционно. За пръв път чувам подобно нещо. Непременно ще опитам. Благодаря.

Майка ми винаги така печеше крем карамела - в голяма тава директно във фурната. И после нападахме направо с лъжиците hahaha.
И аз съм пекла така - ако отначало е по-слаба фурната не става на шупли Peace.
И аз винаги така го правя. Не ми е ставал на шупли, но за сметка на това опита ми на водна баня беше трагичен: освен, че ми отне много повече усилия, но и водата много завря и взе да пълни формичките, стана едно мазалооо .. Embarassed
Виж целия пост
# 21
Аз го правя без водна баня направо в тавата се пече. Heart Eyes
Виж целия пост
# 22
Аз го правя на водна баня. В една тава слагам два пръста вода, в другата карамелизирам захар и изсипвам сместта за крем карамела.
Пека на 150/160 градуса до готовност.
Винаги става много гладък и хубав.
Ето нещо от вчера.


Този го правих в дуралексови купички, на същия принцип.
Виж целия пост
# 23
 За да не се пресече, много важно е какво е млякото. На мен не ми се получава с млеката в пликчета и кутии по магазаините. Най-добре става с домашно мляко- вземам го още топло, варя, чакам да изстине и правя. Преди години нямах никога гаф
Виж целия пост
# 24
malka s4etka, защо правиш сместа за карамела хладка?
за да не се пресекат яйцата от горещото мляко Rolling Eyes...пречи ли на карамела  newsm78
Виж целия пост
# 25
На водна баня пека направо в тавичката...
и горен и долен включени.
Виж целия пост
# 26
Никога не съм го пекла на водна баня и винаги ми е ставал гладичък и хубав.
Аз също,и го пека  в тава
Виж целия пост
# 27
Момичета, толкова добре сте го обяснили,че се запалих и аз да опитам.Довечера ще правя и аз и утре ще споделя.
Виж целия пост
# 28
Крем карамела се пече на 150 градуса, горени долен реотан и задължително на водна баня !
Виж целия пост
# 29
За да  няма шупли - 160 градуса.Много важно е водата в тавата да е колкото може повече, до нивото на крема.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия