За еклерите - 1чаша вода, 1/2 чаша олио, 1 чаша брашно, 3 яйца. Прави се парено тесто, от което излизат 40 еклера -трябва да са дребни, за тортата трябват по-малко.
Пълнеж за еклерите - какаово нишесте, сварено с 1/2 л. прясно мляко и 5 с.л. захар.
За млечния крем - 2 яйца, 1/2 л. прясно мляко, 5 с.л. захар, малко по-малко от 1/2 чаша брашно, 1/2 чаша вода, половин пакетче желатин, 2 ванилии.
Жълтъците се рабиват със захарта, добавят се брашното и водата. Млякото се затопля. Като почти кипне, се добавя към жълтъчната смес и се слага на котлона да се сгъсти. Като поизстине леко се сипва желатина, накрая внимателно се прибавят разбитите на сняг белтъци. Бърка се с дървена лопатка.
За основата - бисквити или бишкоти, наръсени леко с кафе и алкохол.
Най-напред нареждате бишкотите, отгоре - малко млечен крем, после - еклерите - нареждат се плътно. Отгоре заливате с останалия млечен крем. Стяга за 2-3 часа. Най-добре за цяла нощ.