Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 4-та тема

  • 87 364
  • 365
# 165
Мариета, не са кифлички, просто не ми се точеше, а и свеки беше забутала някъде точилката, та откъсвам си едно парче тесто, разтилам го на дланта си, намазмам го с масло или маргарин и завивам на руло и това е.За конците и аз да кажа, месенето му е майката, повне при мен и когато тестото е завито и оформено на плитка или кравайче, тогава стават много видни конците.

Иначе аз питките ги меся с каквото имам под ръка и никога не спазвам пропорции, правя на око. Правя с вода, с прясно, с кисело мляко, каквото имам на линия.  bouquet
Виж целия пост
# 166
Здравейте на всички майсторки. Аз вчера направих първата си питка по рецептата за Болярска на Биляна. Стана невероятна - вкусна и на много конци. Но за месенето ми помогна машината за хляб.  Не искам да спирам до тук, та ви моля за съвет. Коя е следващата питка по сложност, която да опитам.
Виж целия пост
# 167
bonni , като гледам първата ти питка - няма сложни за тебе Grinning! Прекрасна е станала, давай смело която си избереш Peace!
Виж целия пост
# 168
Здравейте на всички майсторки. Аз вчера направих първата си питка по рецептата за Болярска на Биляна. Стана невероятна - вкусна и на много конци. Но за месенето ми помогна машината за хляб.  Не искам да спирам до тук, та ви моля за съвет. Коя е следващата питка по сложност, която да опитам.


  bouquetБраво, направила си прекрасна питка. Сложното си го направила, сега се оставяш на въображението си и украсяваш твоята перфектна питка  newsm10 Успех!!!
Виж целия пост
# 169
Г-жа Пепика, може ли да ми обясните как направихте питката от първия ви пост?
Виж целия пост
# 170
marulka_s , bonni , много са ви хубави питите  Grinning
Ето я и моята от вчера...
тук е снимана по-отстрани, но се вижда където опада мака Embarassed

http://inlinethumb31.webshots.com/43166/2076648860101010573S600x600Q85.jpg

тази вече е по за показване  Wink


Забравих да намажа средната топка с яйце  Crazy
Виж целия пост
# 171
Г-жа Пепика, може ли да ми обясните как направихте питката от първия ви пост?

Да госпожо Мамо Цоци Joy


От тестото си отделих малка топка за средата и въженцето около нея, което само го усуках - не ми се плетеше  Blush. От другото голямо тесто си го разделих на 16 топчета. Тези топчета си ги разточих както е показано на снимката, намазах си го с масълце и го навих на рулце. Самото рулце му събрах двата края и от горната страна го разрязах. Получава се сърчице, ако го разтвориш докрая, само че аз го сложих така. Не бях преброила правилно топките и излязоха 17  newsm78, а знам, че парчетата трябва да са четни/ суеверие, незнам причината/, та другото го направих на пеперуди, ама който зяпа във форума, за малко да я изгоря, щото горе-долу си знам за колко време да я пека, ама тя стана огромна. Претеглих я после изпечена - 2.400 гр.. Това е Цоци, Hug ако има нещо друго питай, насреща съм Wink

Ооооо, връщам се да се редактирам, че с Валката заедно сме публикували: smile3501 newsm10 , браво момичета, така ви се радвам на творенията
Виж целия пост
# 172
Днес правих Болярската питка, стана разкошна, ето и снимки:

http://media.snimka.bg/2295/010845126-big.jpg

http://media.snimka.bg/2295/010845380-big.jpg
Виж целия пост
# 173
Valkata78,това вече е върха!Просто нямам думи с които да опиша възхищението си,когато видях питата ти.Само казах:Олееее,супер!Но как само го казах,щом мъжа ми от другата стая дойде и попита,какво толкова е станало ,че се радвам.И той много я хареса.Невероятна е!И какъв декор си и сложила самооо.Справила си се чудесно.Видя ли,че няма опастност да изгори.Продължавай все така-имаш добър усет. Peace
loli ,и твоята болярска е станала хубава   bouquet
Виж целия пост
# 174
Ха сега мене пък да ме светнете как познавате кога млякото е пресечено ама става за чудесни питки и кога е за кофата.И аз искам така ама.....не ми стиска.Да не отровим родата hahaha
Марулче да ме светнеш на тази хватка - варите го и тогава виждате ,че става на парцали или как newsm78
Виж целия пост
# 175
Бъни, моята рода е жива и здрава от пресеченото мляко! Действай смело!
Да, вариш и виждаш, че пак са те излъгали в магазина или просто нещо в твоето съхранение не е било както трябва, и млякото станало на каша, тип извара и цвик(не цвички, а цвик - бяла течност), парцалено, никакво......И точно когато си мислиш,че е за кофата, го слагаш в лъскавия мулинекс и ...действаш смело. Написала съм и ориентировъчна рецепта. Но...можеш да намалиш смело продуктите......
Виж целия пост
# 176
Маме ама да не намирисва на Sick викаш така ли newsm78.Ами освен да пробвам newsm78.Може пък да сътворя питка за чудо и приказ Mr. Green
Виж целия пост
# 177
Ха сега мене пък да ме светнете как познавате кога млякото е пресечено ама става за чудесни питки и кога е за кофата.И аз искам така ама.....не ми стиска.Да не отровим родата hahaha
Марулче да ме светнеш на тази хватка - варите го и тогава виждате ,че става на парцали или как newsm78

Ми по тази логика значи бабите ни да са се тръшнали без време, както и аз в това число, пък и семейството ми, мъж ми, щерка ми. Пак повтарям, че каквото и да е това прясно мляко, то става за употреба. Нали минава и термична обработка.

Имам мляко винаги в хладилника и то с литри, защото правя хляба с прясно мляко и не придирям колко време е седяло млякото, тесто винаги става и става чудесно.
Виж целия пост
# 178
Честит празник, момичета !

Чудни питки сте сътворили всички !
И аз правих за Заговезни "Короната на готвачката", но забравих да си я снимам. Стана чудна !
Виж целия пост
# 179
Честит празник!
При мен конци един път се получават,един път не...питките са вкусни,така или иначе.
bonni, чудесна се е получила! Като за първи опит е фантастична!А коя да пробваш?!То всъщност няма големи разлики в тестото,избираш си някоя шарка и се пробваш.Поне аз така правя...ако не мога сама да си измисля. 
valkata78 , много добре се е получила! Дай моля те рецептата,по която я правиш,като количества,и
какъв е размера на тавата ти?
Питам,защото при мен вчера се получи ето това

   

Продуктите ми се видяха като за голяма питка,наредих ги в по-голямата си тава ,а те не я изпълниха.Отделно,че не можах да се справя с рулцата.Рецептата е от Бон апети,там бяха по малко по-друг начин оформени.Но проблема ми е по-скоро съотношение тесто - тава.
Ако и друг сподели,благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия