Сладкиш "от мазето на баба"

  • 12 846
  • 91
# 60
А като се опече, преди да го залеете, обръщате ли го с плодовете нагоре???
Виж целия пост
# 61
А като се опече, преди да го залеете, обръщате ли го с плодовете нагоре???

Да, защото, ако го напоиш в тавичката после много трудно ще го обърнеш.
Виж целия пост
# 62
същият сладкиш,но с едно малко изменение-вместо да мажа тавата с масло,аз карамелизирам захар на дъното на тавата,нареждам изцедените плодове от компот още докато карамела е топъл и изливам сместа.пека и т.н.след като се охлади ,го обръщам в поднос,сиропирам и намазвам със сметана.
Виж целия пост
# 63
По принцип го правя с цял плод,но днес реших да разнообразя Wink
Виж целия пост
# 64
искам да попитам, с цялата течност от компота ли заливате след печенето или само с част от нея?
Виж целия пост
# 65
Аз заливам с около 400 гр сироп Wink ,още толкова са ми и плодовете Laughing.Но според мен си е въпрос на вкус и предпочитания Peace
Виж целия пост
# 66
Аз заливам с около 400 гр сироп Wink ,още толкова са ми и плодовете Laughing.Но според мен си е въпрос на вкус и предпочитания Peace
благодаря за отговора  bouquet
аз да си питам, че не съм сиропирала досега.. Wink
Виж целия пост
# 67
Свекърва ми е майсторка на този сладкиш. Освен това това е любимия сладкиш на мъжа ми, той общо взето само този яде от домашните сладкиши. На свекърва ми й се получава нещо като реване с плодове на дъното. Тя не го обръща.
Виж целия пост
# 68


Това е моят компотен сладкиш,но е с 3 яйца.Според мен с 4 броя ще стане най-добре,но и така си беше много вкусен.
Виж целия пост
# 69
И аз го правих с компот от праскови, но нямах как да го снимам. Мисля обаче в събота да повторя и тогава ще снимам и моето творение.
Виж целия пост
# 70
и аз да се отчета Simple Smile
днес правих сладкиша  Simple Smile
ама не знам, мисля че не стана добре Confused
направих го с 4 яйца (max-mama беше писала, че така ще е по добре, иначе останалата част от рецептата спазих)
реших да карамелизирам дъното на тавичката, малко не стана равномерно, ама нищо де Whistling
намазах с масло върху карамела, наредих ягодите(не бяха много Confused) насипах сместа и сложих да се пече; извадих тавата, и като не иска да се обърне ooooh! предполагам че карамелът много беше залепнал Confused с триста зора и един нож се отлепи от тавата, ама на 2 части
дано е вкусен, че вид никакъв няма Sad
ето снимки краен вариант:
тук и тук и тук и тук

съжалявам, за качеството на снимките, но моят фотоапарат толкова си може..
Виж целия пост
# 71
Сигурна съм,че ще е вкусен сладкиша.
Аз заради това избягвам да карамелизирам захар на дъното на тавата,имам подобна случка и аз.Тогава обаче загрях дъното на тавата да омекне карамела и така обърнах.
Пиши как е,след като го опиташ.
Виж целия пост
# 72
Сладкиша наистина става страхотен-правих го с кайсии и ягоди.направо става разкошен.Дали сте супер рецепта!
Виж целия пост
# 73
max-mama, на вкус е супер станал - напоил се, сочен и вкусен Heart Eyes
другият път няма да карамелизирам по дъното..
Виж целия пост
# 74
карамела го правиш на слаб огън.изцедените плодове от компота ги нареждаш още докато карамела е течен,така после няма да имаш проблеми при обръщането.винаги съм го правила с карамел и никога не ми се е залепял.като го направя ще го снимам!
честит 8 март!да сте живи и здрави и винаги обичани!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия