Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 72

  • 29 512
  • 302
# 255
Абе не ще бе hahaha тъй ми ти дете Mr. Green.Знаеш ли какво ми вика - главата така да я направиш, пък ръцете еди как си и косата лельо и косата да е синя и така перчемчето онака.
Ще видим Mr. Green - не случило на леля детето hahaha Joy hahaha
Виж целия пост
# 256
Здравейте момичета!

Шеметче благодаря за коментара на тортата ми - ползвам гелови бои и наистина стават чудесни цветове с тях. Най- слаби са едни течни немски. На прах боите са добри, но се изразходва по-голямо количество отколкото с геловите. Peace

Чудесни торти сте показали! Браво!  bouquet

За бадемовия марципан да кажа (защото този който купувате от Метро е май точно бадемов). За да е добър трябва да е пресен и добре завит. Ако след 3-4 мин хубаво мачкане в ръцете не стане приятно мек, значи е изсъхнал. Не знам дали няма да стане да се размачка над пара. Иначе аз го ползвам понякога точно за покриване (мъжа ми го обожава) и много ми харесва, защото го разточвам до полупрозрачно. само трябва да се знае, че при разточване трябва да се посипва постоянно с пудра захар - поема я чудесно. за фигурки ако се използва, трябва да се знае, че съхне много бавно.

Фиор, много добре се е получило така. аз когато вчера пробвах с Руската мастика (както ти писах) постигнах консистенцията на първия ти опит. НО става наистина добре. За информация, аз вчера направих опит с изсъхнали парчета останала Руска мастика от тортата. Начупих на малки парчета, поръсих с вода и пуснах за секунди в микровелето. След разбъркване стана кашичката, която е показала Фиор. Аз не слагах повече вода за глазура (но според мен също ще стане), а тъй като ми трябваше още захарна маса, просто прибавих още пудра захар и малко късче масло. стана чудесна мека маса. (Това за тези, които се чудят каквао да правят с изсъхналите остатъци. Peace)

Сега за тортата, която е показала Фиор. Това с което е покрита тортата е захарна глазура, но с мазнина в следното съотношение:

Нагряваме (не трябва да ври!!!) 140г (тук ползват маргарин на калъп), но мисля, че може и масло. Прибавяме 4 с.л пр. мляко, 250-280г пудра захар и някаква есенция.  всичко се прави на бавен огън и не трябва да завира, бърка се постоянно!!! Ако при бъркането се отделя мазнината отгоре, се прибавя по малко още една с. л пр, мляко. може да се ползва многократно, само се разтопява на водна баня или бавен огън. Момичета пишат, че тази глазура е много подходяща за заливане на тортата под чаршаф. Ето стъпка по стъпка- http://www.peceni.info/cukrova-poleva#comments

При онази торта, която е показала Фиор, самата глазура е мината с перлена боя, за да блести.

ПС. Лека вечер на всички!  bouquet   Аз съм абсолютно гроги след 11 часа стоене на крак.... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 257
Здравейте момичета искам да попитам за тортата от днес на Неделя, има ли захар в крема с нишестето?
Виж целия пост
# 258
Здравейте момичета искам да попитам за тортата от днес на Неделя, има ли захар в крема с нишестето?

Да, има 400гр захар. В продуктите в сайта им www.bonapeti.tv е пропуснато, както и маслото в крема, но по-надолу, в стъпка-по-стъпка е упоменато, че 400гр захар се слагат във врящото мляко.  Sunglasses

Райче - много нежна и семпла торта, но защо на лилавия етаж не сложи белички цветчета? За по-голям контраст? А разрез можеш ли да покажеш?
Пепи - много ми харесаха двете торти, но на Ариел ми идва малко "шкембесто" коремчето  Wink Не че те упреквам  Embarassed (точно аз ли!!!) но тази гънка в опашката придава на тялото леко тромав вид, все едно има паласки. Иначе много хубава, и влакчето също!   bouquet
Виж целия пост
# 259
Преди малко сглобих една домашна, да й пробвам вкуса. Сух крем брюле от Метро. Та си имам и 1 фарситура, която си взех, като си купувах блатовете. Карамел. И сега като я разглеждах, щото така и така ще е проба тая торта, утре сутринта да й сложа фарситура Отворих кутията, ама гъстичко желе ми мяза. Аз тая дума фарситура сефте я чух тук и досега не съм нито виждала как я ползвате нито как се слага, нито каква е на вкус. Според мен, това трябва някак си да го разредя. В библиотеката потърсих - нищо не видях да пише. Вода ли да му сложа?  Или пък май някъде в съзнанието ми се върти нещо за загряване някакво. Ще съм благодарна, ако някой който е ползвал такова или знае да ме открехне. Hug Ако не ще се забавлявам Wink Ще експериментирам, барем открия как се прави. Не е ли задължително на всеки продукт да пише как се използва? newsm78 Мен ми е ясно, че това се купува от сладкари, и все пак Thinking

Бъни ще страдаш душко тогава Simple SmileSimple SmileSimple Smile или ще се забавляваш Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Виж целия пост
# 260
Драконче, мерси за критиката мила. И аз ги виждам тези грешки, ама фигурката натежа... така е като всичко правя в последният момент.
Крисче, фарситурата се загрява в микровълнова- става доста течна, но не се притеснявай, после пак си става гъсто желе Wink
Виж целия пост
# 261
Райче, каква романтика Heart Eyes

Крисче, аз фарситурата така я слагах на тази торта хаха , ама немоа да ти я покажа ,грешка в сайта на бг фото #2gunfire Тоест правих река.
Виж целия пост
# 262
Благодаря ви Пепи и Дестини. Добре че не й наблъсках вода. Нищо де, аз щях и по двата начина да пробвам и да реша коя да ливна отгоре, но явно загряване си трябва. Ще взема да го запоня, щото аз така помня повече, като го пипна Wink
Виж целия пост
# 263
Нат, благодаря ти за помоща! smile3525 Със сигурност ще опитам
да я направя,но както виждам на тази торта(а и на други видях) си остават така.Шприцованата украса
трябва ли да бъде на маслена основа?А сметаната как я понася?
Пак тук видях онзи номер с гумените каренца,за който Нат беше обяснила.
Ето,ако не сте го видяли вечеhttp://www.peceni.info/jednoduche-zdobeni-pokracovani
http://www.peceni.info/velmi-jednoduche-zdobeni
Виж целия пост
# 264
Много страници прочетох, събраха ми се очите от четене..

Рая, чудесна работа, тортата с цветенцата е страшно нежна, лилавото ми е любим цвят! Бюстието е толкова добре загладено...

Пепи, харесва ми това, че вече си поръчват торти и по-големи дечица. Правиш ги нещата с повече хъс, като са по-нови като идея:))
Виж целия пост
# 265
Рая, много готин цвят е тортата, какъв е този тортен маратон, който си подхванала...спирка нямаш в последно време  Grinning . Имам въпрос. Лилавото покритие върху подложката, предполагам е фондан  Thinking . И аз го практикувах преди време за почти всяка торта, но много ме изморява точенето и спрях  Laughing . Та въпроса ми е фондан ли е? Ако да, само по края ли е или цялата подложка е покрита? Ако не е фондан, какво е?
И като казах за точенето - то и оцветяването на фондана са ми най-големия кошмар. Не знам при вас как е, но ми призлява като трябва да оцветявам голямо количество фондан, или да точа по-голям чаршаф  Rolling Eyes . Голяма борба пада, без ръце оставам, а след разточването съм вир вода. Мога да пека, сглобявам и правя фигурки до припадък и няма да ми писне, ама тези две неща са ми голям проблем (физически  Laughing ). Вие как се справяте?

Пепи Томас какъв размер е, че не може да се прецени от снимката?
На Ариел цветовете са супер- едно към едно с оригинала, поне по спомен  Wink . За коремчето стана ясно, че има някои косури, но не е фатално. На мен ръцете ми се струват по-стилизирани. Не е пред мен снимката на тортата, но ми се струва, че видях само палци, аз бих добавила пръстчета. Лицето и косата са супер  Peace,
Виж целия пост
# 266
thedragonbg , въпросния фондан не съм правила, но много го хвалят в Кейк сентрал, защото е вкусен. Пише също, че става за фигурки. Предполагам, че се точи като другите.

Рая, много е нежна лилавата торта. Много стилно!!!

Пепи, на ниво, както винаги!
Виж целия пост
# 267
Рая, като любител на лилавите торти, не мога да не оценя твоята Wink Страхотно си се справила!

Клеърет, точенето и оцветяването стават най-лесно като си затоплиш леко фондана предварително. Аз само така се справям, както ме болят ръцете иначе не бих могла.  Peace
За подложката- аз обикновено покривам цялата, после измервам колко е размера на най-долния етаж и изрязвам парче в средата, т.е махам част от него.  Peace

Виж целия пост
# 268
Рая мнооооого надобряваш в правенето на торти - загладена оформена и с небрежно разцъфнали цветчета - много чаровна торта а цвета е страхотен и верно плаче за трети етаж. Какви са размерите?

И аз съм на цветна вълна днес ето една тортичка от мен - доста по-несъвършена и силно преписана  Blush

Виж целия пост
# 269
Мисля че Рая спомена за размерите-8 и 6 инча, ако не се лъжа  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия