Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 72

  • 29 507
  • 302
# 270
Защо да е несъвършена newsm78, като гледам , ще взема и аз да препиша от теб Flutter
Виж целия пост
# 271
Eто тортата за прощъпулника на синчето!
По нищо не прилича на вашити торти Embarassed.
Ванче,обувките са от твоето тесто от желирани бонбони.

Виж целия пост
# 272
Нат, благодаря ти за помоща! smile3525 Със сигурност ще опитам
да я направя,но както виждам на тази торта(а и на други видях) си остават така.Шприцованата украса
трябва ли да бъде на маслена основа?А сметаната как я понася?
Пак тук видях онзи номер с гумените каренца,за който Нат беше обяснила.
Ето,ако не сте го видяли вечеhttp://www.peceni.info/jednoduche-zdobeni-pokracovani
http://www.peceni.info/velmi-jednoduche-zdobeni

Фиор, тъй като е на маслена основа глазурата, а и пишат, че става под чаршаф, си мисля, че и украса от сметана ще държи. Друг е въпроса, че тук рядко правят сметанови торти. Иначе за линка аз точно по него обяснявах. Шеметче го беше пуснала.

Пепи, благодаря за крема - много са я харесали и на вкус тортата (иначе за вида суперлативите бяха огромни)! обаче аз направих повече и сега имам купа шоколадов крем в хладилника, който у нас никой не яде.....Аз забравих да кажа само, че е покрита с млечен марципан а украсата е Руска мастика2. беше малко твърдичка обаче. Но като и прибавих после малко масло, стана много приятна за работа.

Шемет, много добре се е получила тортата!
мама Яни добре си се справила, само явно цветовете са ти изиграли номер!
Виж целия пост
# 273
Момичета, благодяря на всяка една за мнението    bouquet

Clairette, Томас стана доста голям.... и тежък. 13х33см и висок 15см. Правих го с готови платки защото беше за детски център и ми го поставиха като условие. Ариел има и пръстчета, но са само леко очертани- не са прорязани до край.

shemet_neveroiaten, зеленото ми бледнее малко, иначе тортата е много семпла.

мама Яни, честити ходещи крачета.
Виж целия пост
# 274
здравейте момичета, много отдавна не съм правила нищо по обясними причини. Напоследък наблягам на домашни кремчета и кифлички, но вчера малката ме изнуди за "тота" и спретнах една много бърза домашна тортичка, каквато не бях правила от години. Торта с целувки, малко ме е срам след вашите красоти да я изтипосам, но все пак от месеци не съм правила никаква.



Виж целия пост
# 275
Рая, стилна и елегантна е тортата ти , подложката, с този борд отстарани, готова ли е или ти я направи?   bouquet
Шеметче, свежа и красива тортичка, зеленето ако беше със същата наситеност като на цветята щеше да изпъква повече, каква е тортата отвътре  bouquet
Петя, направо си гризвам едно парче от тази вкусотийка  Joy
Виж целия пост
# 276
останаха ми очите в някои от тортите  Shocked  уникални  Hug  bouquet raya_usa, _Пепи_, Fior  newsm10 nelka.nelka, а твоята е шедьовър  newsm20

имам едно въпросче към nelka.nelka Praynig
още когато даде рецептата за покритието, което ползваш си го записах и направих след няколко дни.. оставих в хладилника, обаче когато реших да моделирам нещо и извадих, оказа се, че най-вероятно съм прекалила с пудрата захар, страшно е ронливо  Cry как и дали мога да го спася  newsm78

ще опитам да го загрея малко в микровълновата и да го размеся, но дали не трябва и да добавя нещо  newsm78 Praynig Praynig
Виж целия пост
# 277
Една торта и от мен. Аз все си търся поводи за торта, а днес майка ми и баща ми имат годишнина, та тази тортичка правих снощи.

За кремът вътре пробвах рецептата от вчерашното предаване на Иван Звездев. Малко брашнян ми дойде вкусът, като го опитах, но не знам с блатовете как ще е.
Виж целия пост
# 278
Тортата е много хубава, само сложи няколко листенца на букетчето Wink
Да си живи и здрави, родителите ти, дълъг семеен живот  bouquet
Виж целия пост
# 279
Тортата е много хубава, само сложи няколко листенца на букетчето Wink
Благодаря. Абе аз направих 3 листенца, ама табелите с надписи големи ми дойдоха и листата там се навираха и трябваше да махна или надписите, или листата  Grinning
Виж целия пост
# 280
Кате, честита годишнина на родителите ти! Наистина листа не са никак излишни- ще завършат букета.

И да не спамя само, ето последната торта за седмицата:

Виж целия пост
# 281
Ех Пепиииии, най-после любимите рози  Hug
Виж целия пост
# 282
Рая, чудна торта си направила. Hug Цветовете...не е само до тях, а просто от по_ тъмния като че ли струи някаква светлина, блясък. С вскус, красиво.
За трети етаж май си права и ако си беше запазила онази бяла лилияяяяяяяяяяя... Wink
Това последното нали стана ясно, че е шега?
И аз имам такъв проблем: правя торти само за вкъщи, съвестно ми е да ги редя на етажи защото сме само двама и няма кой да ги яде и все се принуждавам на компромиси. Embarassed

Шемет, поздрав и за твоята торта, изглежда вече ти се иска да идва пролет? Wink

Клеър, "....Мисля че Рая спомена за размерите-8 и 6 инча, ако не се лъжа ....."  Twisted Evil Mr. Green Heart Eyes
Използвам да изкоментирам гифчето в подписа ти: това, което яде тортата.  Hug Heart Eyes Ако има как, бих си го взела да го нося със себе си, така му се радвам.  Heart Eyes Heart Eyes

Мама Яни, Според мен си се справила много добре с тортата, всъщност с всичко по нея. Дори намирам нещо несиметрично в поставянето на обувчетата и точно то е, което дава артистичност и завършеност на идеята.
Сивото обаче, както и Пепи казва, те е подвело. Предложението е да изрепетирате и да си дадете повод за още една торта_ прощъпулник. Wink Embarassed

Петя, вкусно. Party

Катя, много хубави цветя си направила, поздрав за една хубава годишнина.

Пепииии, чудно красиво. МНОГО!!!!!!!

Блуай, благодаря ти.  bouquet
За фондана: вероятно е да си сложила повечко захар, но може причината да е единствено в охлаждането.
Не държа никога моделиращите маси/покритията в хладилника: съхранявам ги на стайна температура, само добре опаковани.
Остави тестото да се загрее именно до стайна т. или ако желаеш можеш да опиташ с микрото.
Нямам такава, затова когато ми се е налагало, загрявам по друг начин.
Ако става дума за малки неща като фигурки, просто отчупваш парченце и го размесваш с ръце докато стане еластично.
Тестото, дори да не го държиш в хладилник, пак губи еластичност когато не е топло, а след хладилник дори мога да си представя какво е...като тебешир?  Confused
Не би трябвало да има нужда от добавяне на нещо допълнително.
Евентуално можеш само да измиеш ръце в топла вода, да ги подсушиш почти изцяло и да месиш с още топли длани. И отново....
Май само с две думи всичко се свежда до МЕСЕНЕ. Мммм...не с две, а с една дума... Grinning
Виж целия пост
# 283
nelka.nelka, Благодаря  Hug  bouquet

_Пепи_, колко време ти отне да направиш тези рози newsm78 невероятни са
  Hug  bouquet
Виж целия пост
# 284
Да покажа и аз моята торта за прощъпулника на най-малкия. Направих я от готови шоколадови блатове, бисквитени блатове с кафе, крем сметана. Отгоре я замазах също със сметана и полепих с кокосови стърготини. Обувчиците са от захарно тесто (белтък, глюкоза, пудра захар).


Още снимки:
http://home-and-garden.webshots.com/album/568794669ojbkMK
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия