Продукти:
400 гр. стар хляб
500 мл. пр. мляко
150 гр. захар
3 яйца
щипка канела
2 големи ябълки
стафиди, ядки (по желание)
пудра захар
Начин на приготвяне:
Нарязваме хляба на тънки филийки, поливаме с млякото и оставяме 30 минути да попие. Разбъркваме. Разделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците с половината захар и добавяме към хляба. Белим и нарязваме на кубчета ябълките. Прибавяме към сместта заедно с щипка канела. По желание се добавят и шепа стафиди. Бием на сняг белтъците с останалата захар и леко разбъркваме с хлебната смес.
Изсипваме в предварително намазнена форма и по желание ръсим отгоре със счукани ядки.
Печем в предварително загрята на 190° фурна около 40 минути. Ръсим с пудра захар.
Сладкишът е доста сочен от типа на макарони на фурна.