Турската кухня *3*

  • 298 970
  • 752
# 345
Kaigi много благодаря.Най-сетне я намерих но между корите дето се ръсят орехите те не се ли смесват с канела и захар или са без примеси. Embarassed
Виж целия пост
# 346
berina, благодаря ти за рецаптата за страхотния  "Имам  байълдъ"  Hug
Виж целия пост
# 347
Момичета имам едно питане,дано не се натрапвам много
Баща ми донесе един пакет с нещо приличащо малко на ориз(което е според него),но зърната са доста по едри и едни такива абсолютно еднакви заострени в двата края.На мен ми прилича повече на някакво макаронено изделие.На пакета на английски пише че се ползва за супи и за пилаф,значи наистина може да е ориз.
Не го снимах,но ако трябва ще го направя името му е Vermicelli.Потърсих в гугъл,обаче и от там много не ми стана ясно
Ако някоя от вас знае и иска нека сподели как да го приготвя това нещо


Това го пуснах и в арабската тема,ако някой може да ме посъветва Blush 
 
 
Виж целия пост
# 348
Момичета имам едно питане,дано не се натрапвам много
Баща ми донесе един пакет с нещо приличащо малко на ориз(което е според него),но зърната са доста по едри и едни такива абсолютно еднакви заострени в двата края.На мен ми прилича повече на някакво макаронено изделие.На пакета на английски пише че се ползва за супи и за пилаф,значи наистина може да е ориз.
Не го снимах,но ако трябва ще го направя името му е Vermicelli.Потърсих в гугъл,обаче и от там много не ми стана ясно
Ако някоя от вас знае и иска нека сподели как да го приготвя това нещо


Това го пуснах и в арабската тема,ако някой може да ме посъветва Blush  

 
 

Да не е арпа фиде?Аз съм абсолютно начинаеща в турската кухня и по-добре някой по-вещ се изкаже за рецепта Peace
Иначе смятам да пробвам тия дни зеле гратен и после ще споделя Simple Smile
Виж целия пост
# 349
Дес, както е казала Данип това е şehriye-арпа фиде най-вероятно http://www.canmakarna.com/paket/b/ArpaSehriye.jpg  Може да направиш пилав или да го сложиш в супа на мястото на нормалното фиде. Рецептите са на първа страница.

kasi7, само орехи без подправки.

luizi, аз като минавам през вашия край си хапвам суджук обикновено или каймак  Laughing Ти там ли живееш?
Виж целия пост
# 350
kaiji  мила много ти благодаря.лек ден! Peace
Виж целия пост
# 351
Kaigi много благодаря.Най-сетне я намерих но между корите дето се ръсят орехите те не се ли смесват с канела и захар или са без примеси. Embarassed

Само орехи  Peace
Виж целия пост
# 352
Суха Мащерка мерси и на теб. Hug
Виж целия пост
# 353
каigi,мерси много Hug
Виж целия пост
# 354
аз не могах да намеря рецептата за Лахмаджун     newsm78
може ли някой да пусне линк Flutter
Виж целия пост
# 355
Ето линГ Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=254554.msg6209654#msg6209654
Виж целия пост
# 356
mimi P27 -  ето рецептата за ляхмаджун  Simple Smile http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=254554.msg6209654#msg6209654

Аз съм го правила няколко пъти вече, благодаря на berina за рецептата .   bouquet
Виж целия пост
# 357
mimi P27 -  ето рецептата за ляхмаджун  Simple Smile http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=254554.msg6209654#msg6209654

Аз съм го правила няколко пъти вече, благодаря на berina за рецептата .   bouquet

Не разбрах обаче,плънката сурова ли се нанася върху тестото или се приготвя върху котлон?
Виж целия пост
# 358
max-mama


Не съм го приготвяла ,но  рецептите  които разгледах в турските готварски сайтове,плънката за ляхмаджун е сурова.
Виж целия пост
# 359


luizi, аз като минавам през вашия край си хапвам суджук обикновено или каймак  Laughing Ти там ли живееш?


Kaigi, препоръчвам ти да си хапнеш и вишнев екмек кадаиф, с каймак разбира се и локум с каймак  Blush не знам доколко са характерни за нашия край, обаче знам че са страшно вкусни... а да, и бюкме с леща и офиум  Flutter  Не, не живеем там (за сега), в България сме, но доста често ходим.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия