Квасите ли кисело мляко?

  • 49 969
  • 530
# 105
момичета,хванах му цаката на това мляко newsm44,става гъстичко без цвик,но искам да е с леко кисела жилка,как?
Виж целия пост
# 106
момичета,хванах му цаката на това мляко newsm44,става гъстичко без цвик,но искам да е с леко кисела жилка,как?

Колкото по-дълго го държиш, толкова по-кисело ще става. Wink
Виж целия пост
# 107
  bouquet
Виж целия пост
# 108
Сквасих млякото във фурната,но много редичко ми се стори и го оставих 4 часа.Пак ми се стори рядко,но го извадих и го сложих в хладилника.Ще видим дали ще се стегне Thinking
Виж целия пост
# 109
Подквасих вчера мляко,но нещо е лигаво. Искам да ви попитам колко подкваска слагате на един буркан от компот като големина? Една или две суп.лъж? Дали нещо не греша?
Виж целия пост
# 110
Здравейте и от мен! Да каже и една мама от село Laughing дано не се повтарям , но аз слагам по капка/две на буркан мляко, мая за сирене - става гъсто и не толкова кисело, а акто купените няма как да стане, там има най-малко ..... мляко  ooooh!

Успех на мамите и поздравления че все още има такива мами като вас!
Виж целия пост
# 111
Аз слагам по 1 л и става добре
Но то зависи и от млякото  chef
Виж целия пост
# 112
Здравейте и от мен! Да каже и една мама от село Laughing дано не се повтарям , но аз слагам по капка/две на буркан мляко, мая за сирене - става гъсто и не толкова кисело, а акто купените няма как да стане, там има най-малко ..... мляко  ooooh!

Успех на мамите и поздравления че все още има такива мами като вас!

В кой момент се слага маята за сирене?Аз си набавих от Хит.
Виж целия пост
# 113
Маята слагам когато слагам и закваската, като предварително я разбивам в лъжица с мляко  Peace
Виж целия пост
# 114
Добре е 1с.л. на 1 буркан от 800мл.И с две съм пробвала-все тая е.
За вчерашното мляко във фурната-не съм доволна от резултата.Като че ли му трябва още малко, така седи.А хем го държах 4ч.Не стана както трябва.
От маята,млякото не става ли на бучици?
Виж целия пост
# 115
Добре е 1с.л. на 1 буркан от 800мл.И с две съм пробвала-все тая е.
За вчерашното мляко във фурната-не съм доволна от резултата.Като че ли му трябва още малко, така седи.А хем го държах 4ч.Не стана както трябва.
От маята,млякото не става ли на бучици?

по някога 4 часа не са достатачни аз съм го оставяла и по цяла нощ
и става чудно
Виж целия пост
# 116
Казах ви аз- 4 часа са прекалено малко. Трябва наистина да е много концентрирана закваската на бактерии за да се скваси толкова бързо.
Колкото повече закваска, толкова по-бързо ще стане заквасването. Аз не разбирам въпроси 1 или 2 лъжици. И 4 да сложиш, няма да навреди. Мисля че някои хора не схващат принципа. Има среда и има култура която трябва да се размножи в тази среда. Дали ще внесеш 1000 или милион бактерии, има значение за скоростта на размножаване. Ако не са успяли да се размножат за даден отрязък от време, значи времето е кратко или условията за размножаване не са подходящи.

Моята тенджера е на 2-3 л. приблизително. Слагам горе-долу една купичка закваска. При всички положения това прави повече от 1-2 лъжици на буркан.
Виж целия пост
# 117
Добре е 1с.л. на 1 буркан от 800мл.И с две съм пробвала-все тая е.
За вчерашното мляко във фурната-не съм доволна от резултата.Като че ли му трябва още малко, така седи.А хем го държах 4ч.Не стана както трябва.
От маята,млякото не става ли на бучици?

Кофти, при мен може би се получи заради закваската? Аз заквасих единия буркан с Био кисело мляко, а другия- с млякото, което бях направила предишния ден newsm78
Виж целия пост
# 118
И аз да кажа, че 4 часа не стигат. Моето седи по цяла нощ - минимум 6 часа, че и отгоре.  Аз в буркан от (около 800мл са май) слагам по 3 чаени лъжици закваска и винаги ми става.
Виж целия пост
# 119
При следващото квасене и аз ще го оставя за цяла нощ и съм решила в тенджера да го сложа този път.Може наистина да е по-удобно от бурканите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия