Квасите ли кисело мляко?

  • 49 946
  • 530
# 90
Момичета, квасих онзи ден мляко и си стана, но понеже ми донесоха голямо количество прясно, половината си го оставих само сварено.
Може ли когато вече съм го сварила, сега да го стопля и да го заквася? Дали ще ми се получи кисело мляко?

Може разбира се. На мен ми се е случвало по 10 пъти да подгрявам. Laughing Мъжът ми ме бъзика. Стопля го повече от нужното, оставя да изстива, а когато се сетя то изстинало прекалено. Пак топля, пак претоплям и така ми се е случвало да си играя доста. Laughing
Виж целия пост
# 91
Момичета, квасих онзи ден мляко и си стана, но понеже ми донесоха голямо количество прясно, половината си го оставих само сварено.
Може ли когато вече съм го сварила, сега да го стопля и да го заквася? Дали ще ми се получи кисело мляко?
Може разбира се. На мен ми се е случвало по 10 пъти да подгрявам. Laughing Мъжът ми ме бъзика. Стопля го повече от нужното, оставя да изстива, а когато се сетя то изстинало прекалено. Пак топля, пак претоплям и така ми се е случвало да си играя доста. Laughing
Много благодаря xenia. Hug
 Ей сега я почвам новата партида.
 И ще натрия носа на мъжа ми. Party Той мислеше, че няма никакъв шанс да стане вече сварено. Mr. Green
Виж целия пост
# 92
Момичета, квасих онзи ден мляко и си стана, но понеже ми донесоха голямо количество прясно, половината си го оставих само сварено.
Може ли когато вече съм го сварила, сега да го стопля и да го заквася? Дали ще ми се получи кисело мляко?
Може разбира се. На мен ми се е случвало по 10 пъти да подгрявам. Laughing Мъжът ми ме бъзика. Стопля го повече от нужното, оставя да изстива, а когато се сетя то изстинало прекалено. Пак топля, пак претоплям и така ми се е случвало да си играя доста. Laughing
Много благодаря xenia. Hug
 Ей сега я почвам новата партида.
 И ще натрия носа на мъжа ми. Party Той мислеше, че няма никакъв шанс да стане вече сварено. Mr. Green

Ако си го подържала по-дълго просто сварено в хладилника, кипни го пак за да убиеш нежелателни бактерии които биха могли да са се завъдили и го изчакай да изстине до нужната температура. Wink
Виж целия пост
# 93
Доколкото знам можеш да си съхраняваш прясното мляко във фризера и след време да го квасиш.
Въпроса е дали да е сварено или не, тъй като съм срещала и двете мнения?
Който има повече опит, моля нека да сподели Peace
Виж целия пост
# 94
Доколкото знам можеш да си съхраняваш прясното мляко във фризера и след време да го квасиш.
Въпроса е дали да е сварено или не, тъй като съм срещала и двете мнения?
Който има повече опит, моля нека да сподели Peace

Като ми се случи да се купи повече мляко от необходимото, бутам във фризера. После го подквасвам съвсем нормално. За киселото мляко не е от значение сурово или варено е. Това е от значение за сиренето. Така че може да си го варите и преварявате колкото искате.
Виж целия пост
# 95
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! smile3525 newsm44

взех си подкваса от една жена и подквасих,получи се най-накрая след толкова неуспешни опити Whistling.втори път подквасих с подкваса вече от моето мляко и........ стана като кремче.на вкус е отлично,но не е като първия път- гъстичко.ако оставя млякото да престои цяла нощ,дали ще стане по-гъсто и киселичко,че сега сладней. newsm78

Не, веднъж прекъснала квасенето не можеш да го подновиш, т.к. си загубила вече температурата. Не се притеснявай, за седващото квасене ще оправиш нещата. Не си го додържала или пък е било прекалено студено. Следващия път сложи по-голямо количество от кремовидната закваска. Wink



ясно е че става въпрос за следващото квасене Mr. Green,прясното мляко беше около 40 градуса и го държах 4часа,а ако го оставя цяла нощ newsm78.

Виж целия пост
# 96
може да го оставиш цяла нощ Peace
но трябва да не е много топло в стаята,че ще го вкиснеш(както стана при мен Whistling)
Виж целия пост
# 97
може да го оставиш цяла нощ Peace
но трябва да не е много топло в стаята,че ще го вкиснеш(както стана при мен Whistling)



  bouquet оставям го в килера,завито с 2 одеяла.
Виж целия пост
# 98
Аз винаги го квася по цяла нощ. Но понеже квася в тенджера може би има значение. За 4 часа със сигурност ще стане само лигаво.
Виж целия пост
# 99
Аз винаги го квася по цяла нощ. Но понеже квася в тенджера може би има значение. За 4 часа със сигурност ще стане само лигаво.


със сигурност има значение,аз квася в компотени буркани.
Виж целия пост
# 100
Днес направих втори опит- много по-успешен, въпреки че използвах същата закваска и мляко от същия производител-т.е. леко разредено. След като разбърках млякото и подквасата в бурканите, ги сложих предварително включена на 40 градуса фурна / на вентилатор/ за 3 часа. Резултат: гъсто мляко, без цвик, много вкусно Laughing
Виж целия пост
# 101
Момичета, давайте съвет   bouquet

Заложих млякото да се кваси.  Mr. Green Завих го с одеяло. Къде е най-подходящо да го сложа, за да е най-добра температурата? В по-хладна или по-студена стая?
Виждам, че някой слагат във фурната, а други в килера.  newsm78 Насочете ме, моля ви, каква температура да търся.  Blush
Виж целия пост
# 102
Ако имаш парно и държиш да го подквасиш с одеяло-сложи бурканите по-близо до тръбите-съвет от една моя по-възрастна близка. Иначе във фурната, по-горе съм написала как ми се получи-м/у 40 и 50 градуса на вентилатор, за 3 часа, но без одеялото  Mr. Green!
Виж целия пост
# 103
Мерси за бързия отговор bouquet

Значи правилно съм се ориентирала.  Blush Сложих го до парното вече.  Peace
Виж целия пост
# 104
Ела ни на гости, тъкмо ще покажеш на бебешока 2 козленца.
Звярът роди около 18 ч. Имаме си 2 козленца Mr. Green

Супер.Честити ви козленца.А сезона на млякото открихте ли вече?

Днес ще пробвам да квася млякото във фурната като Little Evi.Ще пиша за резултата.Но наистина явно зависи от много фактори и всеки път различно става като гъстота,цвик,киселинност...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия