Българската кухня.Традиции и обичаи.

  • 49 912
  • 157
# 135
При нас буранията се прави с кисело зеле и фасул PeaceКомбинацията е разтърсваща
Виж целия пост
# 136
Баба ми и викаше на тази манджа-Бай Тошовата манджа.Демек любимото ястие на другаря Т.Живков  Mr. Green Laughing
Виж целия пост
# 137
Баба ми и викаше на тази манджа-Бай Тошовата манджа.Демек любимото ястие на другаря Т.Живков  Mr. Green Laughing
Joy Joy Joy
Добре е ,че пак се пише по темата  bouquet
Виж целия пост
# 138
Темата е много полезна според мен.Много хора се вълнуват например какво се приготвя за сватби,кръщенета,за празниците и за да не ровят тук и там идеята ми беше тук всеки да споделя какво се приготвя по празниците,какви са българските обичаи,а и да не ги забравяме естествено.Да си припомним какво са готвели нашите баби...Българската кухня е толкова богата и аз съм сигурна,че съм опитвала едва една трета от нещата,които се приготвят в нашата мила родина!  Peace
Виж целия пост
# 139
Ами днес е Димитровден....На трапезата има обичай да се хапват следните неща:
Задължителните ястия, които трябва да присъстват на празника, са курбан от овче месо, яхния от петел и пита с ябълки.
Виж целия пост
# 140
Да попитам и тук Blush
Някой има ли изпитана рецепта за рачел  Hug
Виж целия пост
# 141
Ами днес е Димитровден....На трапезата има обичай да се хапват следните неща:
Задължителните ястия, които трябва да присъстват на празника, са курбан от овче месо, яхния от петел и пита с ябълки.


Мале срам, сраааааааам. При двама Димитровци - баща и мъж - нито едно от ястията няма да има на трапезата  Embarassed Grinning
Виж целия пост
# 142
Ами днес е Димитровден....На трапезата има обичай да се хапват следните неща:
Задължителните ястия, които трябва да присъстват на празника, са курбан от овче месо, яхния от петел и пита с ябълки.


TheNMaster, като не се сетих каква е тая ябълкова пита, взех та спретнах ябълкови кифлички. Сега вече видях темата с рецептата.   bouquet

   

Виж целия пост
# 143
Да попитам и тук Blush
Някой има ли изпитана рецепта за рачел  Hug

ето заповядай Рачел  Grinning
Виж целия пост
# 144
пеп-4o,благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 145
Рачел и петмез нали е все едно и също или греша... newsm78....Знам,че се прави от тиква,а прабаба ми правеше и от тръстика...
Виж целия пост
# 146
не е едно и също, различни са.
Виж целия пост
# 147
А би ли обяснила за незнаещите ,като мен/ако има и други такива де/?
 Hug
Виж целия пост
# 148
А би ли обяснила за незнаещите ,като мен/ако има и други такива де/?
 Hug

Специално питах баба ми. Различни неща са.

Рачел е сладко от тиква.
Петмез - поне на Свежен  Wink - е гъсто тъмнокафяво, сварено от захарно цвекло и ароматизирано с индрише. Викат му "сиромашки мед".
Виж целия пост
# 149
Рачела е сладко с парченца тиква,която е кисната във варов разтвор,за да останат хрупкави....

А петмеза  се прави от сок (динен,гроздов или от захарна тръстика),който се вари до сгъстяване....


Нана,да са ти живи и здрави Димитровците  Hug Hug Hug


Лабрекс страхотни ябълкови кифлички си спретнала  Hug Hug Hug

Според мен ябълковата пита си е шпрсто щрудел или ако е баница да се напраив на принципа на тиквеника...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия