Споделете рецепти за сиропирани сладкиши

  • 14 617
  • 30
     Единствените, за които се сещам, но съм забравила как се приготвят са любимото ми реване, саварини и жадната калугерка. Peace
Виж целия пост
# 1
В къщи на почит са тулумбичките с крема сирене - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=365379.0
Виж целия пост
# 2
Много често правя негърче. След изпичане нарязвам блата( като за реване) на парченца и заливам със сироп от захар, какао или разтопен шоколад, масло. Става бързо и е много вкусно. Peace
Виж целия пост
# 3
Сещам се за обърнатия сладкиш отдолу с плодове от компот, а блатът отгоре е сиропиран със сока му Peace
Виж целия пост
# 4
Сещам се за обърнатия сладкиш отдолу с плодове от компот, а блатът отгоре е сиропиран със сока му Peace
To4no tozi sladki6 go pravq i az mnogo e vkusen az daje sled kato go siropiram go namazvam s smetana i stava torti4ka MMMMMMMM vkusno   chef
Виж целия пост
# 5
аз се сещам за тригуни, баклава, кадаиф! има местни сладки  потопени с меден сироп, йо-йо; хариса, злебия, етнин ел кади, пустинни рози,шабакия- но са си хрупкави леко!
Виж целия пост
# 6

 Аз се сещам за японки(толумбички), охлювчета, реване, баклава, сладка баница. Grinning
Виж целия пост
# 7
Няколко пъти съм правила това-пандишпанов блат с два крема отгоре.
3 яйца,разбивам много добре с 3/4 чч захар,след това прибавям на порции 3/4 чч брашно+1бакпулвер и бъркам с дървена лъжица,докато поеме цялото количество.В намаслена и набрашнена тавичка изсипвам сместа и пека на 180 градуса,докато добре покафенее отгоре.
Изваждам от фурната и изчаквам да изстине,сиропирам с 1 чч сироп,който съм приготвила предварително(трябва да е охладен).
Правя едно нишесте на крем(предпочитам нишестетата на Меркурий),изчаквам го да поизстине и заливам блата.
За най-отгоре разбивам суха или течна сметана.
Много лек и вкусен сладкиш се получава.
Виж целия пост
# 8
Така да обичам сиропираните сладкиши  Mr. Green. Отивам да забъркам едно реване на бързо  Laughing.
Виж целия пост
# 9
Още за един се сетих с компот от ягоди. Блата се сиропира със сока на компота и след това ягодите се разбиват с пудра захар и масло и се нанася отгоре. Слага се в хладилника да се стегне и готово. Отново много бързо, лесно, вкусно. Laughing
Виж целия пост
# 10
Ох, как обичам сиропирани сладкиши Crazy, това е моята тема.
Някой по-горе писа за сиропирано негърче, може ли рецептата?
Виж целия пост
# 11
Освен гореизброените - любимите ни

Клавиши:

1 кисело мляко + 1 ч.л сода бикарбонат
1 ч.ч. захар
1/3 пакетче краве масло
2 ч.л. какао
2 ч.ч. брашно

Сироп:
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
2 ч.л. ром

Крем

2/3-ти пакетче краве масло
1 кафена чашка пудра захар
1 яйце
смлени орехи

Изпича се блат в правоъгълна тава. Сиропира се. След изстиване се маже с разбитото с пудрата захар краве масло и яйце /който  желае, може да пропусне яйцето/. Поръсва се обилно със смлени орехи. Реже се на малки правоъгълници /като клавиши на пиано/.










Виж целия пост
# 12
 Негърчето го правя така: за блата- може по два начина, пандишпанов или с бакпулвер. Пандишпановият го правя с 4 яйца, като отделно разбивам белтъците и жълтъците. Захар 200 гр, като по- голямата част смесвам с белтъците и разбивам докато стане на сняг. Другата част от захарта прибавям към жълтъците и 4 чаени лъжички вода. След това смесите се смесват и добавям около 200 гр брашно по малко, като бъркам с дървена лъжица, за да не спадне сместа.
Пека на около 170 градуса. за сиропа: около 500 мл вода, захар слагам на око, около 1 чаена чаша, 1 млечен шоколад и 1 пакетче масло. Нарязвам блата на парченца и заливам. Шоколадът може да се замени с няколко лъжички какао. Peace

Ох, как обичам сиропирани сладкиши Crazy, това е моята тема.
Някой по-горе писа за сиропирано негърче, може ли рецептата?
Виж целия пост
# 13
      Благодаря за идеите.  bouquet
      Напишете рецептите на тези сладкиши!!!
Аз се сещам за японки(толумбички), охлювчета, реване, сладка баница. Grinning
     
аз се сещам за тригуни, има местни сладки  потопени с меден сироп, йо-йо; хариса, злебия, етнин ел кади, пустинни рози,шабакия- но са си хрупкави леко!
Виж целия пост
# 14
 "JAKLIN"                                                                                                                               Za blata                                                                                                                                     1 kofi4ka kiselo mlqko+1 laji4ka soda, 1/3 4aena 4a6a olio,1 4aena 4a6a zaxar,2 4aeni 4a6i bra6no,3 laji4ki kakao,1/2paket4e kanela.                                                                                                                                 SIROPA:                                                                                                                               1 4aena 4a6a voda+1 4aena 4a6a zahar ,vri 5 min. i se ostavq da istine,prigotvqme si i   KREMA:1 paket4e maslo se razbiva s 1 4aena 4a6a pudra zaxar,1 vaniliq.  Vsi4ko se razbarkva xubavo,i se isipva v tavi4ka.Sled ispi4ane se zaliva s studeniq sirop,Namazva se s masleniq krem,i se porasva s karamelizirana zaxar,na romboidi.MNOGO E VKUSNO newsm10                  
Виж целия пост
# 15
Ето моето предложение за "Негърско дупе" http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=258128.msg9366733#msg9366733
Виж целия пост
# 16







Нашият любим сиропиран десерт - реване с прясно мляко!
Виж целия пост
# 17
Нашият любим сиропиран десерт - реване с прясно мляко!
     Момичета, пуснах тази тема с надеждата да напишете изпитаните си рецепти за сиропирани сладкиши, а не само наименованията им. Praynig Peace
Виж целия пост
# 18

 sladko pate
, заповядай рецептите:

  Тулумбички

500 гр. брашно
100 гр. масло
600 мл. вода
8 бр. яйца
5 гр. сол

за сиропа

1 и 1/2 кг. захар
1 и 1/2 литра вода
3 пакетчета ванилия

          Водата, заедно с маслото и солта се загрява до завиране. Прибавя се брашното, изведнъж като се разбърква непрекъсната с лъжица, докато се превърне в гладко тесто, което става като топка. Оставя се да изстине малко. Към тестото при непрекъснато бъркане последователно1 едно по едно се прибавят яйцата. Разбърква се хубаво, докато яйцата се поемат нацяло от тестото и то се превърне в гладка и еднородна маса. От приготвеното тесто с назъбен шприц се шприцоват тулумбичките в предварително загрято доста олио. Пържат се до златист цвят. Когато са готови се прехвърлят, добре отцедени от олиото в изстиналия сироп, който се приготвя предварително, за да може да изстине. Тулумбичките трябва да са добре напоени със сиропа.

  Охлюви

5 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
мая - колкото орех
щипка сол
1 с.л. захар
брашно за средно меко тесто

За сиропа:
1 кг. захар
600 мл. вода
лимонова кора или ванилия

  Всички продукти за тестото се замесват с брашното до получаването на средно меко тесто. Готовото тесто се разделя на две части, а всяко от тях на по още три(така, че да се получат общо 6 части). Всяка една от тях се разточва на лист с дебелина 4 - 5 мм., намазва се с олио или разтопено масло, наръсва се със счукани орехи и се завива на руло. Така се процедира с всичките части и се получават общо 6 рула. Всяко едно от рулата се реже на охлюви с дебелина около пръст и половина и се нареждат в намаслена и набрашнена тава с отрязъка нагоре. Слагат се на разстояние в тавата. Оставят се така да втасат и се пекат. Оставят се да изстинат и се заливат с топличък сироп(да можеш да си държиш пръста в него), като е добре да се завият с нещо, за да се задушат.

  От тази доза излизат доста внушително количество охлюви.

   Реване

За тестото:
4-5 яйца
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер

За сиропа:
6 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
1 ч.л. лимонов сок
ванилия

Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с част от захарта на водна баня. Когато се стопи захарта, съдът се отстранява от огъня, но биенето продължава, докато сместа изстине и побелее. Белтъците се разбиват на твърд сняг с останалата захар и се прибавят към жълтъците с леко разбъркване, като по малко се прибавя и брашното, което предварително сме пресяли, заедно с бакпулвера. Сместа се ароматизира с ванилия и се изсипва в тава, намазана с масло и поръсена с брашно. Пече се в умерена фурна до готовност.
  Водата, захарта лимоновия сок и ванилията се сваряват заедно до получаване на средно гъст сироп. Когато поизстине малко с него се залива изстиналия сладкиш.


  Дано съм ти била полезна с някоя рецепта. Simple Smile
Виж целия пост
# 19
     PepaN, благодаря ти за рецептите!   bouquet
     Доколкото си спомням имаше рецепта на реване и с грис.  newsm78
     
Виж целия пост
# 20

 Ето тук можеш да намериш Реването, но него не съм го правила и не мога да споделя дали е сполучливо.
Виж целия пост
# 21
        PepaN, точно това търсих. Hug  bouquet
Виж целия пост
# 22
Обожаваме сиропирани сладости у нас
Браво за темата!
Някой да даде изпитана рецепта за грис-халва?
Виж целия пост
# 23




заповядай
- Баклава от грис
-Грисенки
- Инжир-баклава с готови кори
- Кадън гюбек (Инжир-баклава)
- Сироплийки
- Торта от грис
- Турско руло
Виж целия пост
# 24
Много лесна рецепта за грис халва,а е и много вкусна.

Грис халва

1 чч грис
1/2 чч олио
3 чч вода
1 чч захар
Първо захарта се разтваря във водата(без затопляне),бърка се не повече от 6-7 минути.
Грисът се запържва в олиото до покафеняване.След това се прибавя вече готовият сироп,но на малкипорции,докато се поеме всичкият.Могат да се прибавят стафиди,орехи по желание.Още топъл гриса се изсипва във форма или тава.След пълното му изстиване се нарязва на парчета.


Виж целия пост
# 25
Рени, Макс-Мама, много благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 26
ооо и аз тук, сиропираните сладкиши са ми любими Peace
Виж целия пост
# 27
тулумбички ... ауууу от кога не съм ги яла... мерси, мерси
Виж целия пост
# 28
Арабско реване

350гр.грис
450 гр.кис.мляко
100гр орехи
230 гр.захар
75мл олио
1 с.л какао
1 ванилия
1 ч.л.сода
За сиропа:300 фр захар,550 вода,ванилия.
Виж целия пост
# 29
И аз това правя и е много вкусно, макар че е доста сладичко. Но към същата рецепта добавям и нарязани на малки парченца сушени кайсии и смокини и стафиди, като плодовете предварително ги накисвам в топла водичка.  Към сиропа, още докато ври, добавям прясно настъргани кори от лимон и портокал. Реването става невероятно ароматно и вкусно
Виж целия пост
# 30


  Ето тези толумби:

     1/2л.вода+щипка сол, 125гр.масло,2ч.ч.брашно, 7яйца, 1кг.захар.
 Водата, солта и маслото се слагат за заврат.Брашното се сипва на веднъж и се бърка, докато се сгъсти и тестото само се отдели от стените на съда.Сваля се от котлона и се пресипва в широк съд, или тава и се оставя да изстине.Яйцата се слагат едно по едно и се бъркат, докато тестото поеме напълно.След това толумбите се оформят с шприц и се пържат в силно сгорещена мазнина до златист цвят.Горещите толумби се пускат в студен сироп, приготвен от 1л. вода, 1кг.захар и едно лимонтузо(варят се докато сиропа се сгъсти).

                 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия