Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 74

  • 39 470
  • 368
# 15
Джемма ,Честит рожден ден на момчето ти! bdbaloni    Страхотна торта! Какви са размерите на етажите и за колко човека е горе-долу?   

ai-ai, много е изпипана тортата,не знам кое точно не ти харесва.Разкажи малко повече за дъските! 

Виж целия пост
# 16
Формите ми са с диаметър съответно 23 и 18 см ( за малката не съм сигурна, на око я прецених Simple Smile) За колко човека- голямата режа на 16 обикновено, малката на 8 парчета. Но може и малко повече от 16, ако са по-тънки, например когато тортата е много сладка от типа на гараш.
Виж целия пост
# 17
И да ви споделя, че на кадемлия са се сетили да разфасоват боичките на по-малки милилитри. Само черното не са, а аз черно исках Grinning.

Хехе, смяташ ли, че са се сетили? Според мен ние сме им дали тази идея... Засичала съм как ни четат темата ....  Sunglasses
Виж целия пост
# 18
Важното е че правят нещо разумно, за нас Mr. Green
 Виолетке, като ни четат темата, що не взеха да намалят цени, нали и това коментирахме hahaha hahaha Joy Joy
Виж целия пост
# 19
Джемма, много красива торта! Да ти е жив и здрав малкия мъж днес и много поводи за такива красиви торти да ти поднася през живота  Hug
Имам въпроси към самата торта, но ще ги пусна на лични, ако е удобно, защото аз съм съвсем прохождаща в правенето на торти и ще отегча аудиторията  Embarassed

Сега вече се обърках дали тук трябва или не трябва да се пускат торти, но все пак ще си позволя да покажа снощното ми "творение", за да ми кажете какво точно оплесках. Тортата е правена посред нощите и няма нищо общо с първоначалния си замисъл. Опитах да направя фигурките по рецептата за захарния марципан, но съжалих горчиво....В момента, който изсъхнат (а то не е много време) се започва такова такова трошене и разпадане, че с магия съм пренесла изобщо каквото остана върху тортата  Crossing Arms По едно време ми се ревеше вече.... Докато беше току- що направен е просто божествен за работа, но малко след като се извади от пликчето и започнеш работа става ужас! Само на мен ли ми се получи такова нещо и какво съм объркала?
Ето я и самата торта Не е никак равна и далеч от изпипана, но тя беше голяма импровизация с калпаво станали блатове, така че не е никак странно колко е грапава и крива  Wink

Виж целия пост
# 20
Джема страшна торта  HugДа ти е жив и здрав малкия ,и още много торти да му правиш  bouquet
MILADY ами давай въпросите тук нали и ние трябва да се учим  newsm78
Виж целия пост
# 21
Говорейки за атмосферата тук ...

Много Ви моля и аз, нека си върнем темичката в предишния вид
  Praynig

Тук сме заради хобито си - и ми се иска да се чувстваме "комфортно в темата", а не да се чувстваме като в казарма. Аз не пиша често, но след новите правила съвсем ми се отщява да пиша ... Само забележки, започвате да ми приличате на темата на Дюканки който са все са нервни и хапят,  hahaha заради липсата на въглехидрати в менюто им.

Чета Ви толкова отдавна, че всяка една от Вас ми е много близка. Темата я прави всяка една от Вас!
Така, че заровете вече томахавките и разберете, че всички сте ценни и ако една от вас се "обиди" и си "тръгне", аз също бих загубила постепенно интерес към темата! (говоря и за напреднали и за начинаещи)! Ценните идеи, не хрумват само от напредналите ...  Wink Всички сте ценни по своему!
А толерантността е на първо място - защото тя, както и много други неща опират до ценностна система. Когато се случи, тя да бъде пренебрегната е нужно великодушие! Хора сме!

"Уикиречник: Толерантност - от латински. tolero - понасям, издържам, претърпявам. Синоними - търпимост, свобода, веротърпимост, либералност, човечност . . . Всички сме различни и това е чудесно! "

Хайде без забележки и мини скандалчета вече, моля Ви!?  Hug
Виж целия пост
# 22
  SOS - ДА СПАСИМ ТОРТЕНАТА ТЕМА
         
Виж целия пост
# 23
Здравейте,
zаписвам се да следя темата и  zа да не остана само с това, ще споделя, 4е за първи път се пробвах на модерирам нещо.
До сега се плашех от моделирането като дявол от тамян. Все си мислех, 4е това не ми се отдава и не е за мен.
Но ето моето първо пате. Направих го спонтанно от ММФ. После беz да исках му раzмаzах окото  и се полу4и с 3 о4и  ooooh! То се е видяло , 4е това Ще го жертвам - беше само за опит  Cry
За пример ми бяха патетата на Пепи, които са къде къде по-сладки и изпипани.
Та по този слу4ай ви моля за съвет, линк или картинки - как да направя зай4е Но да е нещо по-лесни4ко  Embarassed

Кометар по спора няма да давам - аз съм за мир и разбирателство  Peace
Виж целия пост
# 24
niko_leta, виж това:
 http://www.tornado-trip.com Хранителнипродукти/Другисладкарскиматериали
тези дни рових из страницата на Торнадо и видях тези животинки. Сториха ми се сравнително лесни за изпълнение, но не съм пробвала още.
Виж целия пост
# 25
Здравейте Simple Smile

Записвам се да следя темата, въпреки че в момента нямам възможност да правя нищо... поне до средата на месеца... но ще ви чета с интерес и се надявам скоро да имам какво да покажа и аз Simple Smile
Виж целия пост
# 26
Ванчеее, да питам нещо от предната тема по отливката на коня от шаха. Казваш, че е марципан, който след изсъхване си напръскала с аутошпрей. Аз ли не разбрах или ти имаш предвид боя за авромобил?
Ники, това пате много ядосано. Атакува. hahaha Виждаш ли, че можеш. сладко е.
Аз съм се влюбила в една овца с роял айсинг.Но не й е дошло времето. Сега отивам съвсем обикновен ММФ чаршаф да правя. Голям съм кърък. Само едно масло имам, пак трябва някакви кремове да експериментирам. ooooh!
Виж целия пост
# 27
Ванчеее, да питам нещо от предната тема по отливката на коня от шаха. Казваш, че е марципан, който след изсъхване си напръскала с аутошпрей. Аз ли не разбрах или ти имаш предвид боя за авромобил?
Абсолютно правилно си ме разбрала. Варната беше стара и поизостанала. Доразмесих я с брашно да стегне по-бързо. Суших я на слънце докато изсъхна и след това я напръсках ТОЧНО с автошпрей. Сега е гланцирана и може да се мие. Мажеш си я с нишесте и после си я миеш.
Виж целия пост
# 28
Е то на този принцип мога да лакирам отливката с каквото налично имам,  няма да е по-малко вредно. В смисъл аутошпрея не отделя ли разни вещества/ какво ли ми разбира главата от военна музика де?/
аз засега шах няма да правя , но искам да зи изясня положението с отливките как е.Мерси!
Виж целия пост
# 29
В смисъл аутошпрея не отделя ли разни вещества/ какво ли ми разбира главата от военна музика де?/
Със сигурност не е пълна с витамини. Но в крайна сметка, ти само притискаш парчето тесто за половин минута - няма и толкова. Освен това си мисля че нишестето също изолира малко или много.
Едва ли пластмасата на формичките е "полезна" и безвредна..... Само си помисли през какви машини минава за да се изработи фабричната формичка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия