Медовик за 1 час! По-различен и фантастичен!

  • 151 513
  • 761
# 675
Селма, имам въпросче относно блата.
Може би е коментирано, но нямам време да чета 45 страници.
Трябва ми тортата за сряда вечерта, ще я сглобявам във вторник, за да отлежи 24 часа.
Но понеже съм на работа и ще ми дойде нанагорно, искам да опека блата в неделя.
Ако направя блата в неделя и сглобя тортата във вторник, има ли проблем за блата?
2 дни в хладилника ли да го държа, опакован във фолио или как?
Или да го замразявам?
Виж целия пост
# 676
Алфа Бета, не съм Селма, но да кажа аз как съм процедирала, защото това е една от най-често правените торти вкъщи Simple Smile
Правя блата в неделя следобяд, оставям го хуууубаво да изстине до вечерта, бе за да го режа. Когато е напълно изстинал го завивам във свежо домакинско фолио и после в алуминиево, като гледам да е плоътно по него и да не влиза въздух и слагам в най-долната част на хладилника. Държала съм го най-много до 4 дни и нищо не му е имало Simple Smile
Успех и да ни покажеш тортата после  Mr. Green Peace
Виж целия пост
# 677
ani_d, благодаря!
И у нас това е тортата хит, даже миналата седмица пак я правих по поръчка на дъщеря ми да си черпи колегите на едно събиране и всички са във възторг!
Снимала съм я и показвала много много пъти и винаги ми е много приятно, дано да успея и да не забравя да снимам!
А, и да споделя, аз вече правя блата доза и половина и така много ни харесва!
Виж целия пост
# 678
Искам да попитам относно крема следното:

Моите вкъщи не ядат орехи,да не говорим за сини сливи...

Може ли да смеся сметана със захар, ванилия и например сладко от кайсии или касис.
Мисля, че пак ще е вкусно - така го правя с бисквитената торта ...
Виж целия пост
# 679

luss,
според мен по-добре би станало със някакво "червено" (към черно  Laughing ) сладко :боровинки, вишна ....
   Аз съм правила тази торта и със сливово сладко ,става бижу !  Heart Eyes Даже се чудя ,дали това не е по-добрия вариант от сушените сливи ....  Thinking  Но вие не ядете сливи ....  Confused

alpha_beta, отговорили са ти  Simple Smile
Пожелавам ти успех !  Hug
Виж целия пост
# 680

luss,
според мен по-добре би станало със някакво "червено" (към черно  Laughing ) сладко :боровинки, вишна ....
   Аз съм правила тази торта и със сливово сладко ,става бижу !  Heart Eyes Даже се чудя ,дали това не е по-добрия вариант от сушените сливи ....  Thinking  Но вие не ядете сливи ....  Confused



Благодаря Hug
Виж целия пост
# 681
Отдавна не съм се разписвала в темата. Влизам да покажа претворението на "Медовик"-а (този път тройна доза, че ми трябваха доста парчета). Тортата беше за 18-я рожден ден на сина ми, който беше още в началото на декември, но чак сега успях да намеря време да си кача снимките.
Виж целия пост
# 682
Страхотен е!

И аз направих! Толкова е вкусен!!! Сега само тази торта ще правя  bouquet
Виж целия пост
# 683
Имате ли идея защо не ми се наду блата , стана степан като меденка
Виж целия пост
# 684
mistery, не знам как съм пропуснала твоя пост с разкошно украсената торта ! Аплодисменти !  Hug Много е хубава и идейна!   bouquet Да ти е жив и здрав порасналия син !  Hug ( макар и рождения ден да му е минал толкова отдавна  Laughing )

luss, много се радвам !  Hug

acer, нямам обяснение защо на някои им се получава така .....  Confused
Може брашното да не е било достатъчно ......  Thinking Ако мериш с чаша = 250 мл , слагай 1 и 1/3 ч.ч.  Peace
Дано се престрашиш да го направиш отново  Hug
Виж целия пост
# 685
Мерих брашното с мерителна каничка, сложих около 310мл. Не сложих повече за не не стане много твърдо тестото. Аз си мисля да не съм сложила рано содата - стоя на котлона още около минута , като бърках постоянно. Да не и е минало "шупливостта"...   Както и да е, направих я, на обяд ще я опитаме, няма как да не е вкусна
Селма благодаря за помощта и съветите
Виж целия пост
# 686
Здравейте, включвам се и аз с един Медовник в хладилника, направих го за 8-ми март, че утре няма да мога, ще ходя на село, та затова ще оцелее два дни тортата. Правя я за пръв път, ще докладвам в събота. Но мога само да кажа че блата миришеше невероятно.
Виж целия пост
# 687
Страхотна рецепта! Днес я правя за трети път за последните 2 седмици Mr. Green
Супер лесна и невероятно вкусна е! В приготвянето нещо, обаче ми убягва newsm78 .След карамелизацията на меда и содата пише, че към тях се прибавят яйцата и др. продукти. Този момент много не ми е ясен. Т.е. сместта е топла и се прибавят целите яйца едно по едно? ... Разбива се с миксер или на ръка?
Моята последователност е - разбивам яйцата със захарта и към тях прибавям поизстиналия мед и масло. Обаче не съм сигурна, че това е правилния начин newsm78
И за отчет: правих я и със стафиди и със сини сливи. И в двата случая, напоени с ром- страхотна!!!
Виж целия пост
# 688
Страхотна рецепта! Днес я правя за трети път за последните 2 седмици Mr. Green
Супер лесна и невероятно вкусна е! В приготвянето нещо, обаче ми убягва newsm78 .След карамелизацията на меда и содата пише, че към тях се прибавят яйцата и др. продукти. Този момент много не ми е ясен. Т.е. сместта е топла и се прибавят целите яйца едно по едно? ... Разбива се с миксер или на ръка?
Моята последователност е - разбивам яйцата със захарта и към тях прибавям поизстиналия мед и масло. Обаче не съм сигурна, че това е правилния начин newsm78
И за отчет: правих я и със стафиди и със сини сливи. И в двата случая, напоени с ром- страхотна!!!


Аз процедирам, като към меда със содата след като е шупнал на огъня до жълта пяна, махам от огъня и слагам захарта, после маслото и накрая яйцата.
Иначе меда се втвърдява и няма разбиване. Бъркам с тел на ръка в началото и после с миксер.
Като се разбият хубаво яйцата добавям постепенно брашното с лъжици докато постигна правилна консистенция на гъста кексова смес. Брашно ми отива различно, зависи от това колко са големи яйцата, колко е течен меда и др. фактори.
Виж целия пост
# 689
alpha_beta, благодаря
Това е друго нещо Grinning Знаех си, че моята последователност не баш както трябва, защото като поизстине меда се втвърдява и леко отделя от маслото. Досега не бях работила с мед и подобен тип рецепти, но тази и другата медовик си заслужават  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия