Най-оригиналната традиционна българска рецепта?

  • 20 872
  • 89
# 60
Едно от любимите ми нац.ястия е Гювеч по манастирски.
За съжаление приготвянето му отнема адски много време ,но вкусът му мммммм.....просто трябва да се опита
Виж целия пост
# 61
Totally*Av4e а може ли , после да споделиш, какви са били и другите предложения. Много ми е интересно, какви са предложенията за оригинална бг рецепта.
Виж целия пост
# 62
Totally*Av4e а може ли , после да споделиш, какви са били и другите предложения. Много ми е интересно, какви са предложенията за оригинална бг рецепта.

Още сега мога да ти изброя няколко, не знаем още обаче дали преподавателката ги е одобрила за такива, иначе на момента се сещам за- пататник, качамак, родопски клин, тиквеник, някакъв фасул в гърне, лютеница, пълнено агне с дроб-сърма, сирене по шопски,агнешка чорба, печена тиква с мед и орехи.Това се сещам в момента.
Виж целия пост
# 63
Ако питате сърбите и македонците, шопската салата е тяхно национално ястие. Naughty
Виж целия пост
# 64
Че те македонците са си българи.
За тиквеника не се бях сещала, между другото.
Виж целия пост
# 65
Че те македонците са си българи.
За тиквеника не се бях сещала, между другото.

Сетих се още едно, някакво ястие -катми с месо, ако не се лъжа месото е заешко. Дано не бъркам.
Виж целия пост
# 66
Да катмите на сач, ама нищо чудно и това да му е лепнат етикета - турско.  newsm78
Виж целия пост
# 67
Абе чета и честно казано от повечето ястия които сте предложили мисля че не са традиционни български Simple Smile Simple Smile Simple Smile
повечето са от турската и гръцката кухня, но смятам че никъде в света няма да намеря нашата луканка, наденица, кисело мляко, и др.
Виж целия пост
# 68
Да катмите на сач, ама нищо чудно и това да му е лепнат етикета - турско.  newsm78

турско е сладур
Виж целия пост
# 69
Катмите може и да са турски, но представено по този начин, е родопско ястие,пекат ги в пещ.После се нареждат в тава, слага се месо, нарязват по някакъв начин, после се излива бульон и пак в пеща малко. Crazy
Виж целия пост
# 70
Катмите може и да са турски, но представено по този начин, е родопско ястие,пекат ги в пещ.После се нареждат в тава, слага се месо, нарязват по някакъв начин, после се излива бульон и пак в пеща малко. Crazy

сега, това абсолютно 100% турско, била съм в турция и съм го яла и там се водеше че е турско и че от това ястие произлиза и дюнера, а пък може да са ме излъгали
Виж целия пост
# 71
Не ми се вижда логично, дюнера да призлиза от манджа с заек, ама може.  Peace
Виж целия пост
# 72
А това че нещо се прави в турция, непременно ли го прави турско?
Не може ли "те" да са го забръсали от нас и потурчили.
Същото е и с гърците, колко територия имат българска, нищо чудно гръцката салата да е взета от бъгларските райони.
Виж целия пост
# 73
не поценявам българската кухня, но турската е световно известна и не мисля че биха откраднали
Виж целия пост
# 74
joya точно това щях да кажа, това че нещо се прави някъде другаде не значи че е от там.И ние си готвим спагети, ама не са наши.
Иначе нищо лошо не сме казали за турската кухня, на мен дори ми е една от най-любимите, но в случая аз също знам за това ястие че си е родопско,защото като много малка съм го яла, една прабаба го беше направила.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия