Панетоне (или козунаците настъпват, да загреем с подготвителна група)

  • 32 908
  • 97
# 15
Лелеле изглежда страхотно. Ще се опитам да го направя!  bouquet
Виж целия пост
# 16
Лелеее, Маме, изглежда страхотийско!  eat  Аз имам преди 2 години 2 провала с Панетоне и така и не се пробвах пак. Канех се, по принцип, ама явно ще трябва да се хвана, все пак. Но... може би след месец.  Thinking
Виж целия пост
# 17
И аз ще го пробвам, но първо ще си купя машинка за хляб. Каква е твоята Мамо Цоцоланке ?
За Великден определено ще го направя.
Мерси за рецептата  bouquet
Виж целия пост
# 18
  bouquet Хиляди благодарности за страхотната рецепта на Мамето! Heart Eyes
Вчера я прочетох и набързо реших да я спретна. Само че малко видоизмених някой неща, защото нямах бадеми и част от др. дадени продукти  Rolling Eyes, та сложих - орехи, стафиди , ленено семе и настъргана лимонова коричка. Стана страхотно!
Само къде ми беше леко мъничък съда, та се наложи част от сместта да я събирам бягаща във фурната  Laughing Laughing
Мамеnewsm51 newsm20 newsm51 Благодаря ти още един път!

П.С. Снимки ще дам по-късно.....
Поради липса на машина - правих го с ръчно месене  Joy
Виж целия пост
# 19
Каква е твоята Мамо Цоцоланке ?

Моята е Аляска, с 2 бъркалки...местимост 1,250гр.

ДодиНики, твоята е по-голяма от моята.....Ще стане.....Брашното е около 550 гр. само, а резултата е страхотен - не го очаквах, честно. И знам...Че другият път като реша да го правя, няма да го направя толкова добре.

Иржи, твоите думи много ме радват! Радвам се,че ви е допаднал на вкус. При нас едва остана за другата сутрин децата да си вземат за училище.....Първо им отделихме на тях, после това, което остана за нас - това беше!

Не искам да пускам нов пост......Днес пак го направих, ето снимки, няма разрез, защото смятам този път утре д аго режем, то и без това е за утре - http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1040873.jpg и http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1040876.jpg
Виж целия пост
# 20
..... ще следя и ще попивам знания.Опита  ми с козунаци е нулев,но много искам да се науча......дано успея  да спретна тази година и нещо по-различно от
Виж целия пост
# 21
6те следя с интерес темата
Виж целия пост
# 22
в тенджерка се пече,така ли,че аз нямам никакви подходящи съдове за това чудо,а тенджерката може ли да е с по дебели стени и дъно
Виж целия пост
# 23
Denito по принцип Панетонето е високо...В тава няма как да се получи.....В рецептата имаше даден вариант как да се напарви яка...ако искате ще препиша. Но тъй като нямам нерви за яка, предпочетох в тенджера. Съда е важен. Първото е правено в тенджера 10 см., а второто в 13 см. и второто стана високо някъде към 15-16 см.

За дебелите стени идея си нямам.
Виж целия пост
# 24
И аз едно бързо записче  Blush Миналата година ппропусмах козунаците,но тази година не мисля да купувам. Naughty
 Hug
Виж целия пост
# 25
Lele, дойде ли време вече за козуначената тема,май ми е любима!!!!
Замириса ми панетонето,страшно е!  bouquet
Виж целия пост
# 26
Цитат
ДодиНики, твоята е по-голяма от моята.....Ще стане.....Брашното е около 550 гр. само, а резултата е страхотен - не го очаквах, честно. И знам...Че другият път като реша да го правя, няма да го направя толкова добре.
Маме,маме...не познавам друг човек,който толкова много да се самокритикува!А показваш толкова хубави неща и вечно със самокритика на първо място!Видя ли,че е станал и той е толкова голям и пухкав,колкото първия.Майстор си ти на тези работи-признала съм те!Даже и мъжа ми го видя и вика-"Ей т`ва с`я е козунак,те твойте бяха хубави,ама много малки, `земи такъв да направиш,та да кльопаме поне два дена!" Simple Smile Несъмнено ще го направя!  bouquet А щом е и в хлебопекарната.....200% ще се захвана!Развалихте ми вие постите,ама...айде!Особено ти с тез баници,а сега и това....немога да им устоя!Сигурно ще гния в ада,но ако и там видят какво ме е изкушило...ще ми простят-гаранция! smile3503
Виж целия пост
# 27
Маме, второто Панетоне е още по-хубаво и апетитно. Определено и аз си мисля, че с повече сушени плодове, ще е по- хубаво и смятам вторият път да се поправя. С орехите също мн. му подхождат. На мен проблема ми е в съда  newsm78 - нямам нищо подходящо, та затова и първият ми път го гоних и чистих после фурната  Joy
А дали може да се сплете като козунак и да се пече в тавичка? Thinking
Виж целия пост
# 28
браво изглежда невероятно мисля си че печенето  може да стане в метална кутия от панетоне както пекохме АКК-то покрито с пекарска хартия 
Виж целия пост
# 29
Маме, страхотно Панетоне.  Hug
Благодарности за споделената рецепта и за обяснението по приготвянето с хлебопекарна.

Днес си мислех, няма ли да започнат Великденските темички за курабийки, козунаци и яйца. А ето ти си дала вече такава страхотна рецепта.
Купих си хлебопечка с идеята да правя козунак вътре, но досега така и не съм се справила добре. Дано с това Панетоне да успея  Blush
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия