Сладкиш с ябълки и грис - подходящ по време на пости !!!

  • 75 194
  • 185
# 60
Сара браво Peace.Много се радвам, че и у вас се харесва този сладкиш Hug
Тука така ме запалихте по орехите.100 % другия път така ще го приготвя сладкиша.
Виж целия пост
# 61
Тавата вече е празна и си облизваме пръстите.Много е вкусно, но изчакайте не само да изстине, а направо го оставете за следващия ден.След 12 ч. направо се топи в устата.
Сега да споделя и моите  наблюдения.Намазних тавата и започнах със сухата смес, защото нямах хартия за печене.Този слой не е прегарял, но като че ли се запече и  остана леко хрупкав.Следващия път ще опитам и да набрашя тавата или ще търся хартия за печене.
2 ч.ч.захар са страшно много.Имах кисели ябълки и въпреки това стана много сладко.Мисля да опитам с 1 ч.ч. и 3-4 с.л за ябълките.
И имам един въпрос относно бакпулвера.Така или иначе, не се получава голяма разлика в обема.Дали ще стане без бакпулвер, защото вкусът му се усещаше в долния пласт на сухата смес?
На колко реда разпределяте това количество суха смес? Започвам да се чудя дали не съм сложила по-дебели пластове.
Сладкишът е страхотен, а да не говорим , че става за 20 мин Laughing 
Бъни,  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 62
  Моят в момента се пече......  smile3520 smile3520 smile3520
Виж целия пост
# 63
Леле какво направихте вие бе ooooh! много сте чевръсти бе момичета.
Шайн аз редих 2 пласта брашнена смес и два плядта ябълки - май така беше.
Не ми беше сладко Rolling Eyes пък уж не обичам доста сладки неща.Ама знам ли - въпрос на вкус newsm78.
Радвам се, че сте омели сладкиша - харесал се е значи Hug.
Селма мълчим и чакаме страхотни снимки от тебе Hug
Виж целия пост
# 64
   Готово!!!Хапнахме го още топъл,не издържахме! Crazy
   Страхотен е!Бъни,голямо благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet
   Сложих и малко индийско орехче.Друг път може би ще добавя и орехови ядки,макар че сладкишът и така е много хубав! Grinning
   Вместо лъжичка бакпулвер сложих 1 ч.л. сода бикарбонат загасена с лимонов сок(да не се чудя какво да правя с останалия бакпулвер,след като използвам само една лъжичка от пакетчето).

Виж целия пост
# 65
Селма , дано да оцелее малко и за утре Laughing.Тогава ще усетиш цялата му прелест.
 dohНе знам къде съм гледала, но аз сложих цяло пакетче бакпулвер, явно там ми е грешката.
Виж целия пост
# 66
  Може ли толкова да влоши вкуса едно цяло пакетче бакпулвер?Имаше ли проблем,аз не съм чела много назад.....
Виж целия пост
# 67
  А....Да споделя ,как редих сладкишчето.
 Върху намаргаринената и набрашнената тавичка общо 3 грисови,2 ябълкови слоя. Simple Smile
 Нямаше никакъв проблем с отлепването на сладкиша от тавичката.Излезе,като някакво сполучливо кексче. Peace
Виж целия пост
# 68
Aз сложих цяло пакетче бакпулвер на Йоткер(само такъв ползвам).Хич не съм обърнала внимание че трябва само една лъжичка Crazy Embarassed Изобщо не се усещаше,никакъв лош вкус няма.Аз си спомням едно време бакпулувера дето се продаваше с лимонтозу вътре беше ужасен и киселеше в кексовете.Да не би за такъв да става въпрос Thinking
Виж целия пост
# 69
Направих сладкиша и аз  Simple Smile
Много е вкусен , и малките и мъжа ми много го харесаха  Simple Smile
Ето и снимка-



Бъни, благодаря за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 70
Оле девойки #Crazy довършихте ме с тия снимки.Браво Peace.Личи си че почивни дни е имало и сладкишчето се радва на голям успех.Много ме радва това Hug.
Селмааааааааааа smile3501 smile3501 smile3501.Браво.Чудесен се е получил.То да ти кажа и аз едно парче вряло хапнах и смотах набързо, ама на другия ден беше мммммм разкош. Аз и затова писах търпете няма да съжалявате.И то кво лесно се прави ама се чака ooooh! язък не може без кусур hahaha
Близнаците smile3501 и на теб.А близначетата много сладички Hug пу,пу.Развам се много като се хареса нещо от дечица Hug
Виж целия пост
# 71
Искам да попитам с какъв грис правите сладкиша - царевичен или пшеничен. Мисля да го направя още утре, но имам царевичен грис. Да купувам ли пшеничен или наличния ще ми свърши работа?
Виж целия пост
# 72
Аз използвам пшеничен грис.
Относно бакпулвера - силно казано е , че влоши вкуса, след като дори се скарахме за последното парче Party.Но определено усещах вкус на лимонтузу.Следващия път мисля, че ще се справя с този проблем.
Виж целия пост
# 73
  Бъни,със сигурност ще остане от сладкишчето и за утре.
  Вкъщи не сме много хора,иначе  щеше вече да е изчезнал! Laughing
Виж целия пост
# 74
Аз използвам пшеничен грис.
Относно бакпулвера - силно казано е , че влоши вкуса, след като дори се скарахме за последното парче Party.Но определено усещах вкус на лимонтузу.Следващия път мисля, че ще се справя с този проблем.
Вземи ако искаш този дето аз споменах бакпулвер.Няма изобщо лимонтозу в него Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия