Сладкиш с ябълки и грис - подходящ по време на пости !!!

  • 75 167
  • 185
# 165
Аз го правих този сладкиш, но не ми се получи добре. На места останаха сухи участъци. Може би ако се сложи една чаша олио и се омеша всичко, ще стане по-добре.
Виж целия пост
# 166
Мариета, телепатия ще да е това днес.
Изровила си темата, а сладкишът е тъкмо сложен във фурната. Правя го за РДен на половинката, че обожава ябълкови. А този - особено любим, нали е домашен. И - познай какво - този път омешах съставките, за да видя дали ще се получи и по оооще по-мързелива схема  Grinning Ще пиша за резултата.


ПП хайде да се отчета - стана супер! най-голямото предимство - получи се супер форма. иначе с пластовете не се справях добре и отстрани сладкишът ставаше “рошав“, а и лееко пирамидест. Бъни, не се сърди, но започвам да го правя така винаги  Laughing
Виж целия пост
# 167
Малко късно ви откривам! В смисъл, за мен започна сезонът, в който фураната е табу! навън са 40°, как да включа фурна Sick
Сега си мисля, да я направя в суров вид,като приготвя грисът като грис-халва и после да добавя настърганите плодове и да оставя да се задушат в горещата смес! После ще доизкусуря и ще докладвам! Ще се постарая да не променям много съставките, за да не се промени вкусът, но брашното няма да го сложа. Мисля да наръся със сладка галета от бисквити!
Виж целия пост
# 168
Ако се решиш или, ако паднат температурите и го направиш, да знаеш - много лек сладкиш е! Само имай едно наум за захарта, в зависимост колко са ти сладки ябълките.

Пиши и за твоя вариант за десерт после - ако успееш да избегнеш фурната.
Виж целия пост
# 169
Ида Hug, ами да, направих го както ви рекох вчера,т.е. сварих гриса със захар, добавих сурови смлени бадеми, сусам, кашу сурово,стафиди,кок. стърготини, но не сложих олио,че те, както знаете са доста мазни,после омесих. Отделно приготвих праскови нарязани, че ябълките са извън сезона, сложих и сливи сини, но от тези кръглите не продълговатите, поръсих с малко захар, направих желатин и ги сложих вътре, след като се охлади и залях. Стана вкусно, но е доста различно без ябълки Crossing Arms
Тук ще се разхлади чак през октомври!
Виж целия пост
# 170
Може би малко тъпичък въпрос, но от продуктите в първия пост какво количество излиза?
Виж целия пост
# 171
излиза количество за една стандартна кръгла форма с диам. 26 см.

danilu, беше ми интересно да прочета твоя вариант. мерси, че сподели!

ПП дано Бъни не се сърди, че ѝ пиша в темата така активно напоследък  Embarassed

Виж целия пост
# 172
Момичета дали ще стане ако заместя няколко ябълки с круши (това ми се намира)?
Виж целия пост
# 173
Да. Правила съм така, като не ми стигнаха ябълките. Получава се; преобладаваше при мен ябълковия вкус (ябълките ми бяха доста повече от крушите де).
Виж целия пост
# 174
Момичета дали ще стане ако заместя няколко ябълки с круши (това ми се намира)?
Виж тук вариация на този сладкиш за който съм пуснала темата.
Точно с круши и ябълки е Peace
http://kulinarenelixir.blogspot.com/2012/10/blog-post_16.html
Виж целия пост
# 175
Хиляди благодарности за рецептата   bouquet Превърна се в мои личен фаворит, а хич не съм по сладкишите. Аз, както някой по- горе беше писал, също смесвам ябълките със сухите съставки, а не редя. Страхотен е!  bouquet
Виж целия пост
# 176
също смесвам ябълките със сухите съставки, а не редя. Страхотен е!  bouquet
Ще вземете да ме накарата да пробвам така хептен мързеливо LaughingИ без това отдавна не съм го правила Wink
Виж целия пост
# 177
Бъни, тази вечер го правих по мързеливият начин.

Резултатът е смайващ. Не се бави... Wink Laughing


Благодаря ви, момичета... Hug Heart Eyes  bouquet
Виж целия пост
# 178
Момичета дали ще стане ако заместя няколко ябълки с круши (това ми се намира)?
Виж тук вариация на този сладкиш за който съм пуснала темата.
Точно с круши и ябълки е Peace
http://kulinarenelixir.blogspot.com/2012/10/blog-post_16.html

Направих го така и се получи чудно! Вече е изяден  Flutter  Laughing! Мерси.
Виж целия пост
# 179
И аз днес го правих за първи път. Не го редих на пластове а смесих всичко заедно. Получи се супер, но не можем да го изчакаме да отлежи.
  bouquet на авторката
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия