Машина за хляб - 15 част

  • 73 292
  • 897
# 120
здравейте  момичета

отдавна имам мерак да си взема машина за хляб, но тук съм виждала само на мулинекс. някоя от вас има ли машина на тази марка и какви са впечетленията от нея. може ли да ми препоръчате някоя утвърдена марка, за евентуално закупуване от българия. съжелявам, въпросите ми може би са били коментирани вече, но аз от това, което прочетох не намерих отговор.  bouquet
Виж целия пост
# 121
...тук съм виждала само на мулинекс. някоя от вас има ли машина на тази марка и какви са впечетленията от нея. може ли да ми препоръчате някоя утвърдена марка, за евентуално закупуване от българия...

Много момичета тук имат Мулинекс и са доволни. Аз съм с Аляска и също към доволна.

... съжелявам, въпросите ми може би са били коментирани вече, но аз от това, което прочетох не намерих отговор...

Мноооого пъти е коментирано. Най-вероятно не си прочела.
Виж целия пост
# 122
Аз съм с Мулинекс, страшно съм доволна!
Виж целия пост
# 123
благодаря ви момичета  bouquet
Виж целия пост
# 124
Хляба с домати и маслини на Умбра
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=306475.0

Страхотен.

 Hug Много е вкусен, аз обожавам хляб с маслини.   bouquet
  chef


Ето и от мен един по-различен средиземноморски хляб:

Хляб със сушени домати и гъби

25г сушени гъби (може да се замени с шепа пресни печурки)
200мл ( 7\8чч) топла вода
675г ( 6чч) бяло брашно
2 чл сол
1 1\2 сл чл захар
40г (3чл) масло или маргарин
1 1\2 чл суха мая
50г ( 1\2чч ) сушени домати от бурканче (от онези дето са в олио) - много добре отцедени

Ако ползвате сушени гъби - сложете ги в паничка и ги залейте с топла вода. Оставете ги 30мин да се накиснат добре.
Ако ползвате пресни гъби - нарежете ги на ситно и ги сложете в тенджерка с една паничка вода да кипнат.
Готовите гъби отцедете много добре - но запазете водата в която са вряли или киснали. Сега измерете тази вода и ако е необходимо добавете още - трябват ви 420мл или 1 2\3чч за по-нататъшното приготвяне на хляба.
В машината сложете гъбената вода. Отгоре добавете брашното, така че да покрие водата. Сложете сол, захар и масло в отделни ъгли. В средата на брашното направете кладенче и сипете сухата мая. Заредете машината на обикновената\основна програма за хляб. Ако имате програма за хляб със стафиди, ползвайте нея - там има специална пауза в месенето, която ви дава възможност да добавите сухи съставки. Стартирайте машината.
Сега имате време да нарежете добре отцедените гъби и доматки - добавете ги към тестото когато машината избибипка и спре за кратко през последните 5мин на цикъла за месене.
Като тръгне да меси отново, хвърлете едно око - ако тестото ви изглежда твърде лепкаво от влагата по гъбите и доматите, прибавете 1-2 сл брашънце.

Много върви с гъбена супичка  Grinning


Виж целия пост
# 125
здравейте  момичета

отдавна имам мерак да си взема машина за хляб,

може ли да ми препоръчате някоя утвърдена марка,

Cookworks прави много вкусен хляб с тънка кора. Russel Hobbs също са добри, но малко се престарават с кората.
Виж целия пост
# 126
Обещах да кажа за пълнозърнестото брашно на Панино. Хлябът ми стана много добре, надигна се и се изпече добре. Мисля, че брашното е хубаво, което ме радва, защото ще го ползвам вече. Ето го
На вкус не знам как е, защото от 10 дни не ям хляб, но предполагам ще е вкусен!  Heart Eyes
Виж целия пост
# 127
Здравейте момичета!!!
Отдавна не съм писала, но ви чета просто нямам нови неща правени с машинката Grinning. Днес за пръв път направих козунака на ketti Wink, стана страхотен благодаря ти ketti за рецептата и страхотните обяснения както и тези на пина, страшно ми помогнаха  bouquet
Ето го и моето козуначе:

Виж целия пост
# 128
Netty браво, много хубав козунак!  Heart Eyes
Аз още не съм се престрашила да пробвам, а и не го обичаме много и знам, че ще изостане. но твоят изглежда направо професионален!
Виж целия пост
# 129
момичета, аз пак с въпросче. тъй като никога не съм пробвала хляб направен от тези машини, въпроса ми е какъв му  е вкуса, доближава ли се, или е същият като вкуса на купения хляб? виждам, че освен за хляб, използвате машината и за много други неща, което още повече ме запали да си я купя Simple Smile
Виж целия пост
# 130
Ще ти отговоря, макар че съм нова, имам около почти месец машинката.
Хлябът има вкус на истински селски хляб. Нищо общо няма с купения, според мен. Особено когато е направен на дългите програми е просто невероятен, ухае на току що изпечен хляб и става целият на конци. Мек и пухкав е, като душичка Simple Smile  И най-голямото му предимство е, че знаеш точно какво има вътре и с какво се храни семейството ти. Както моят мъж се изрази - "повече не искам никога да ям купен хляб!"

Другият плюс е, че вече нищо свързано с месене няма да те плаши.  Mr. Green
Виж целия пост
# 131
Да допълня Вивиан.....(Вивиан, ще взема пак да пробвам Паниното.... Peace)

svetlane хляба за мен има вкус - естествено, ако е бял - на едно времешния Витоша или България, които бе най-скъп по магазините - 52 ст.(но и не знам колко си голяма и доколко си спомняш неща от преди 100години) За мен това бе първата асоциация...Представи си най-вкусния хляб,който си яла и го умножи поне по 10 пъти и ще получиш реалния резултат. Моя мъж напр. не дава да се купува хляб от магазина и аз за тези 2г. да съм купила най-много 5-6 пъти хляб от магазина. Дори и като отиваме някъде на гости, аз нося хляба - неписан закон. Не ми тежи, но това е признак,че хляба е харесван и предпочитан не само от нашето семейство.

Да, машинката ми е първи помощник при месенето. Спестява време, усилия, върша и друга работа, или дори просто си почивам. Не се отказвам от удобства. Има и отложен старт, който няколко пъти ми е бил от голяма полза и удобство...Въобще - само предимства...Недостатък - че нямам 2 машини - с едната да пека хляб, а с другата да си меся напр. тестото за кифличките......

И друго, да не пускам нов пост, просто ми спря нета....И бял, и тъмен хляб да ям - ям истински хляб! Знам какво съм сложила...Да, остава риск брашното от магазина....Но пък това са ми възвожностите на този етап. И друго - дава възможности за хиляди вариации - кеф ти със семена, сеф ти без, със зароди...Нещо, което и най-добрия и скъп магазин не може да предложи!
Виж целия пост
# 132
момичета страхотни сте с тези подробни обяснения, едва ли можех в магазина да получа толкова ясна информация newsm44 , колкото повече чета за машината, толкова повече се убеждавам, че ще ми е от голяма полза Simple Smile
Виж целия пост
# 133
момичета страхотни сте с тези подробни обяснения, едва ли можех в магазина да получа толкова ясна информация newsm44 , колкото повече чета за машината, толкова повече се убеждавам, че ще ми е от голяма полза Simple Smile

В това ще се убедиш, когато си я купиш! За мен това са едни много смислено похарчени пари!
  bouquet
Виж целия пост
# 134
Дами, днес направих от козуначените кифлички на Умбра. Невероятни станаха, просто страшно пухкавички, сладки и всички много ги харесаха.
Ако някой няма рецептата, да свирка!
 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия