Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 76

  • 39 546
  • 313
# 270
Tandoori желатина разтопява захарните покрития - поне на мен разтопи марципана под езерцето при тортата с динозаврите.
Чакам с нетърпение видеата! Благодаря за положените усилия!  bouquet

barcela, много хубави торти. Прословутата извивка си я направила много добре!  bouquet

За сърцето - ами момчето толкова я хареса, че си глътна граматиката и само повтаряше - невероятна, разкошна - абе, унесен беше - амо то влюбено момче какво да го правиш:) После Аленка(колежката ми се обади да каже, че страхотно я и изненадал и тя само суперлативи. Не знам как им е харесала на вкус, май ще я режат довечера. Peace
Виж целия пост
# 271
Tandoori, благодарим ти за това,че дори и болна си успяла да направиш всичко така,че ние утре да не сваляме погледи от монитора и да се учим.Оздравявай бързо   bouquet

Barcela, то добре че така се случи, че можах да завърша работата! Иначе направо не знам как щях да се оправя! ДОбре, че не ги оставих запоследната минута нещата, както мислех за събота, просто нямаше да успея нищо да ви покажа.
Дими се смее, че трябва да покажа 2-та шала, които оплетох снощи ( аз мразя да плета и беше единственото нещо, дето щеше да ме задържи будна) докато правих видеотата, ама то не е лъжа.  hahaha Joy

Tandoori желатина разтопява захарните покрития - поне на мен разтопи марципана под езерцето при тортата с динозаврите.
Така и предполагах за съжаление Sad  Кажете ми има ли начин за заглаждане на фарситура, да изглежда като равна повърхност? Досега не съм работила..разтопява ли се нещо или как? Топи ли фондан?
Ще трябва да направя икебана тортата си по-рано отколкото мислех, имам повод и сега в момента се опитвам да измисля вариант да направя това нещо.  newsm78
Виж целия пост
# 272

  Кажете ми има ли начин за заглаждане на фарситура, да изглежда като равна повърхност? Досега не съм работила..разтопява ли се нещо или как? Топи ли фондан?


Аз на моите торти под цветята /кошниците ми с рози/ слагам фарцитура /понеже ползвам почти само сметана/ и нямам никакъв проблем.Но не я разтопявам както беше писал някой на водна баня,а си я разреждам в вода докато стане по-течна и тогава намазвам.Даже на предната стр. ,тортата с животинките е с фарцитура.
Виж целия пост
# 273
Ванче пак те похвалиха - Азис си била направила  Mr. Green . Абе не е лошо бебето , на мен ми харесва , и особено тази крава с рогцата. На светкавица кофти се снима ( аз нали все по тъмно снимам , че и сенки имам по тортите  Laughing ), но синьото е много хубаво.
Пепи ти си знаеш за тортите , но онази предпоследната за приятелката ти много ми хареса - много обичам комбинация розово и синьо .
Барсела някой си е играл с новите "играчки "  Wink Недей сега да скромничиш , много добре са се получили цветята.

Отивам аз да "обърна" купата с наредената торта вътре и да видим дали ще оцелее. Нещо много не ми се вярва  Laughing , но поне ако не стане имам време за една с рула да спретна . Mr. Green
Виж целия пост
# 274
Ето и от мен една ловджийска торта, не съм много доволна от резултата.Камуфлажа не можа да стане добре, а и не беше добра идея, но такава искаха.



просто ми останаха о4ите в нея.страхотна е
Виж целия пост
# 275
Tandoori, кристалината дето аз я имам (то е същото като фарситурата, май  Blush ), пускам я в микровълновата, за съвсем малко, после енергично разбърквам и преценявам дали е достатъчно течна, изчакавам да поизстине, ако се е стоплила повече и заливам... т.е. спокойно може да стане гладка повърхност  Peace и да се оправяш  Hug  bouquet
stefibgg, ловджийската торта е страхотна, браво  Hug  bouquet barcela , справила си се много добре, поздравления  Hug  bouquet van444e, почти се заблудих, че това е от единиците на Пепи  Mr. Green  Hug Пепи, а твоето влакче е чудно   bouquet
Виж целия пост
# 276

С нещастен опит за априкотиране на тортата.
Виж целия пост
# 277
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на Албена!!! Бъди здрава и щастлива!  Heart Eyes
Такаааааааа...   Joy Единицата замина сутринта. Клиентите я харесаха. За вкуса нищо незнам.
Бебето се разбрахме с вас че е Азис-чо. Сумист било, а???? Ей, сега ще ви покажа какво значи бебе-сумист. Незнам що стана толкова дебело, но пък е чаровно. Сърце не ми даде да го смачкам. Тортата на Йо вече е готова.  Изглежда просто, но ви УВЕРЯВАМ, че това с буквите се оказа една от най-трудните задачи с които съм се захващала. Въпреки че са доста големи, се покриват ужасно трудно. Пак снимах на светкавица, просто не успях по светло. Тортата е огромна. Основата е 50 см. Буквите са около 15 смтрови. Релефа е страхотен, но не се вижда тук на снимката. Дупката в жълтото... направете се че не я виждате. Буквите се свиха заради чаршафа и подложките стърчат тук-там. Изрязах една на вече готова буква, но я разпрах по невнимание. Кърпих я и се отказах да режа другите.

И ОЩЕ

Сестрището току що я видя и много квича. Първо се радва, после веднага намери кусур: Двете кафяви животинки да не са една до друга. Знаех си че там ще ме захапе, обаче както и да ги местя все се сливат с нещо. А и не исках фигури с уши да са открая. Затова жабока и нещото като пингвин са отстрани. Поиска си тревички и цветенца като на Денис. Утре ще и направя. Днес просто не останаха сили.  Както и да е. Има кусури, но съм сигурна че утре ще има доволни дечица.
Ето малко СТЪПКА ПО СТЪПКА на буквите.

rien - Браво! Много е добра!!!

Виж целия пост
# 278
rien -много добре се е получила тортата на Байерн Мюнхен.
stefibqq-тортата с елена е перфектна.Цветовете са есенни и желъдчетата са като истински.Главата е направо без грешка.
Tandoori -аз много не разбирам въпроса,но не би трябвало желатина да разтопи фондана.Визирам малка част,като езерце или нещо подобно и охладен разтопен желатин.Но ако говориш за гланциране на цяла торта или нещо подобно,не е разумно да го мажеш,защото става на трици и не е естетично.Предлагам да гланцираш с захарна кристална маса,но ако при теб такова нещо не се намира,пробвай с глюкоза!?А пък ако намазваш фарситура върху фондана-не би трябвало да се повреди.Аз съм намазвала с готова бяла фарситура-тип млечна торта с фондан и нищо не и стана.Но не знам със сигурност да не те подведа.
barcela -да така е,на мен 3Д тортите са ми стихията и слабост,но когато клиента каже това искам,ние трябва преди всичко да се съобразим с него.Аз мисля,че щях да направя невероятен 3Д Покемон,но не искаха.Твоите торти са фини и много нежни.Цветята особено ми допаднаха.
Пепи-не е пипал фотоапарата малкият,но снимката е от рожденият ден на празнуващите и явно някой е бил пийнал като се е сетил,че трябва да я снима,че затова помолих.Понеже нашият е на ремонт поради това,че кака го изпусна на едни плочки.
Pavi -Надписите върху тортата аз правя с целофанче завито на фунийка и резнато отпред тънко,като писец.Пълни се с разтопен шоколад,сметана или друго.
van444e-тортата е добра.Фигурките също.Бебето ми хареса,не ми прилича на Азис,нито на Сумист...

От мен едно ФЕРАРИ за един рожденик,ще го посветя на започващият тази нощ в Австралия сезон на Формула1 на която съм заклета фенка от 12 години. Heart Eyes
Виж целия пост
# 279
Ванчеееееее кво пак не е доволна сестра ти бе newsm78.Идеална е тортата.Весела, цветна, има си животинки, много са сладички.Какво повече.Тоя максимализъм семейна черта ли ви е Joy Hug Hug.
Идеално си се справила.Отивам да гледам буквите стъпка по стъпка Hug
antoan2006 и двете ти торти са много хубави, но тази кола просто не знам как си я покрила.Много трудно ми се вижда Rolling Eyes Peace
rien от футбол нищо не отбирам, но тортата ти Peace.По принцип тези емблеми отгоре ги рисувате нали newsm78.
Иринка нали не се сърдиш за тортата на Ванчено Hug аз нещо се пообърках с нейното промишлено количество, ама тази за Йо вече я видях и се успокойх Wink
Виж целия пост
# 280
Най после и аз да седна.
Стефи уби ме с тази торта,страхотна е Hug
Нат,сърцето е супе Имам въпрос.От къде се снабдяваш със салфетки за подложките?Преди много године си купувах от книжарницата ,но отдавна не съм виждала
Пепи ,заьо,ежко,калинки+влак супер.
Бъни, зачезвам мила,но какво да направя ,като имам толкова задължения
Ванче,че какво им е натвоите животинки,много са готини ,а докато пиша виждам и другата торта,поздравления за раздвижването .Много оригинално ,не се и съмнявам ,че те е затруднила Hug
Антоан, Покемон е много реалистичен  bouquet
Патривия,не знаех ,че днес трябва да почерпя.Благодаря ти ,а също благодарност и на Ванчето newsm03
Барчела,специално те поздравявам. Hug Hug Hug
Риен поздрави за емблемата
А сега да ви покажа ,какво спретнах за свекърва ми.Направих точно такова нещо ,защото винаги и давам на нея да зашива това онова ,пък тя е със диплом за шивач

Да поясня ,че този релеф го направих с едно покривче гумирано от Евроланд.
Антоан,писали сме заедно поздравявам те за ферарито ,много е готино
Виж целия пост
# 281
Албенче след такива тортички Hug съм съгласна да зачезваш Hug.Да ти е жива и здрава свеки  bouquet и много да те слуша Wink
Барчела забравих те мила в предния си пост.Завартулките на Албенка едно към едно си ги направила Peace
Аз да ви питам мацки на торта Гараш покритие върви ли newsm78 или към друга шоколадова торта да се насочвам.
Искам да направя на братовчедка си тортичка а тя е върла фенка на торта Гараш.Иринка даже към твоята рецепта се ориентирах Hug.
Виж целия пост
# 282
Бъни -Покритията на тортите ми са от марципан Варна.По-твърдите елементи от изсъхнал и втвърден фондан,после боядисан.Гараша ще стане с покритие,не се притеснявай.Твърдичка е и държи.
Албена -страшно истински шивашки принадлежности.Дъщеря ми е очарована защото в момента учат по трудово шев  и кройка и е по тази част.
Предстои ми 3Д торта таралеж.От сега започвам да правя около 100-ина бодлички,за да изсъхнат.Трудоемко ще е,но след овцата вече нищо не ме плаши. Joy
Виж целия пост
# 283
Момичета,

пуснах Семинарна тема Роял Айсинг
Виж целия пост
# 284
Момичета, мерси за милите думи. И за онези получани на лични също.
Бъни, а защо не пробваш шоколадов трансфер върху Гараша. Или шоколадови орнаменти ,ако не си правила. Пак е някакъв опит, а и със стил. Някак повече ми пасва като концепция. Или шоколадова глазура, или шоколадово тесто, ако държиш с покритие да е. а всъщност защо искаш покритие. newsm78
Емблемата е рисувана. Тортата е със светъл пандишпанов блат, кремът е крем фреш 200 гр, 200 гр сметана, пудра захар и кайсии от консерва  Embarassed . И макар да добавям съставка , която втвърдява сметаната, не изчаках да се втрърди достатъчно в пръстена, априкотирах/ намазах със стоплен кайсиев крем/ , изглеждаше перфектно, Като сложих покритието , не ми издържа тежестта и "кльопна", Нложи се да спася крема и тортата и резнах покритието само отгоре, а отстрани шприцовах. Началната идея беще да покрия цялата и да направя алианц арена/ стадиона на Байерн/, но и това ще се осъществи.
За рисунката - хм- малко са ми криви ромбовете. Всичко е чертано с молив върху покритието, с линийка и трансфер на надписа.
Стефибг, Елена, беше сууупер, озъбих се направо. Забравих да искам на елена повече снимки, но напоследък съм отнесена от вихъра.
Албена , супер е тортата. Искам да те питам, как го закрепяш този борд отгоре , отдолу нагоре ли заглаждаш, или само до ръба?  Изобщо ми е голямо чудене. Иглите в пиперката/игленик ми изглеждат някак сребристи. Как направи нещо сребристо?
Салфетки има при нас в Германия , 10 броя за 1, 70 евро. Във всеки интернет магазин.
На кого да пусна линковете за немски интернет магазини?На наталина ли?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия