Въпрос за палачинки?

  • 3 302
  • 18
# 15
Катмите се правят на сач.Моята баба прави тестото малко по гъсто,маже сача със сланина и ги пече на огън.Слага им сода,а някъде ги правят и с мая.Това е разликата м/у катми и палачинки.
Виж целия пост
# 16
 Благодаря  bouquet    Сач си имам , но незнам точната рецепта! Различна ли е от тази за палачинки?
Виж целия пост
# 17
Моята баба правеше катмите по- дебели и по- малки от палачинките , но със същото тесто.Поне моя спомен е такъв, на стар тиган от чугун, мисля че така се казваше.Аз слагам в сместа на палачинките 1 с. л.алкохол.Винаги са меки.
Виж целия пост
# 18
Моята баба прави същото тесто като за палачинки,но по гъсто-2-3 яйца,брашно и вода на око/за гъсто тесто/,1ч.л.сода.Намазнява сача със сланина и разлива от тестото/с черпак го оформя по целия сач/ и ги пече.Прави ги по-големи от палачинките.Маже ги с масло да са меки.Понякога слага и сол в сместа ако искаме солени катми,ако ще се консумират със сладко не слага.Това е от мен!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия