Какви бурканчета за стерилизиране на домашни манджи?

  • 3 948
  • 30
# 15
Ще използвам темата, за да ви попитам : ако сложа пюрето горещо и затегна капачката ,няма ли да се вакумира без варене? И да го съхранявам само няколко дни в хладилник?
Пюрето се насипва горещо в бурканчета и се обръща с капачката надолу да вакуумира-така може да се съхранява в хладилник около 1 месец.
Абсурд месец Simple Smile Повече от седмица и се развалят. Пробвала съм много пъти..  Rolling Eyes
Може,аз не съм пробвала,така съм чела   Thinking
Значи за да издържи повече от 1 седмица трябва и да се стерилизира?
Виж целия пост
# 16
Ще използвам темата, за да ви попитам : ако сложа пюрето горещо и затегна капачката ,няма ли да се вакумира без варене? И да го съхранявам само няколко дни в хладилник?
Пюрето се насипва горещо в бурканчета и се обръща с капачката надолу да вакуумира-така може да се съхранява в хладилник около 1 месец.
Абсурд месец Simple Smile Повече от седмица и се развалят. Пробвала съм много пъти..  Rolling Eyes
Може,аз не съм пробвала,така съм чела   Thinking
Значи за да издържи повече от 1 седмица трябва и да се стерилизира?
Ако е в камерата - дръж си го месец Simple Smile Ама след седмица в хладилнка - опитай.. На мен и 3те пъти като пробвах ми бяха с провкиснал вкус..  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 17
да така е, и аз потвърждавам, седмица две най-много в хладилника, аз процедирам по следния начин - горещ материал пасирам, пълня в бурканчета с винтови капачки, обръщам и чакам да изстинат. Ако съм направила примерно 6 пюрета  - 4 слагам във фризера, 2 оставям в хладилника, като свършат вадя от камерата, размразяват се в микровелето за секунди - това е за плодовите пюрета. За зеленчуковите - сварила съм си отделно зеленчуци, пасирам и слагам във формички за лед да станат на кубчета и така всеки ден правя различна комбинация например 2 кубчета морков, 2 тиква, 1 грах и т.н. Единствено картоф и ориз не замразявам защото малкия картоф така или иначе не обича, а ако искам да сложа ориз имам оризова каша и с нея сгъстявам пюрето....
Виж целия пост
# 18
duhi_puhi , а колко време трябва да се стерилизират. Лятото идва, почивките също и ми се иска да си направя бурканчета с храна за малкия. Ако не се лъжа ти беше писала някъде из темите, че приготвяш храна по този начин като ходите на почивка. Също така да питам още нещо  Blush месото го варя и замразявам на кубчета във фризера , мога ли от него да добавям към зеленчуците и да стерилизирам или е по-добре да си варя ново месо  newsm78
Предварително ти благодаря за отговора   bouquet
Виж целия пост
# 19
Аз варя в бурканчета от майонеза и лютеница - олинеза, дерони. Сипвам горещото ядене, оставям един пръст до ръба, затварям и варя. След завиране засичам 5мин и изключвам котлона. Изваждам от тенджерата чак след като изстинат. По този начин издържат и без хладилник 2-3 дни (може и повече, не съм пробвала).
Виж целия пост
# 20
duhi_puhi , а колко време трябва да се стерилизират. Лятото идва, почивките също и ми се иска да си направя бурканчета с храна за малкия. Ако не се лъжа ти беше писала някъде из темите, че приготвяш храна по този начин като ходите на почивка. Също така да питам още нещо  Blush месото го варя и замразявам на кубчета във фризера , мога ли от него да добавям към зеленчуците и да стерилизирам или е по-добре да си варя ново месо  newsm78
Предварително ти благодаря за отговора   bouquet
2 мин. ги варя. 20 дни са изкарвали без хладилник, но все пак на максимално хладно Simple Smile На слънце каквото и да плеснеш няма да оцелее  Laughing .. макар че имаше 2-3 развлаленки Simple Smile явно не са хванали добре капачките .. Винаги опитвай преди да дадеш на детенце Simple Smile Няма нищо сигурно все пак  Peace
По-добре ново месо Simple Smile Много ще му станат обработките..
Виж целия пост
# 21
Моля ви кажете мили мами - как най-бързо се размразява замразено пюре? Praynig newsm78
Виж целия пост
# 22
Моля ви кажете мили мами - как най-бързо се размразява замразено пюре? Praynig newsm78

В микровълнова ... но хич не е полезно за детето. Иначе топиш във вода, като увеличаваш постепенно температурата за да не се пръсне бурканчето  Simple Smile

duhi_puhi , благодаря   bouquet На мен зора ми е да ги транспортирам от нас до хотела, където ще има хладилник. Иначе си ги замразявам във фризера, както веднъж ме посъветва  Hug
Виж целия пост
# 23
Моля ви кажете мили мами - как най-бързо се размразява замразено пюре? Praynig newsm78

В микровълнова ... но хич не е полезно за детето.

Това е малко спорно Simple Smile
Аз лично само така съм ги размразявла, защото като ревне ГЛАДЕН СЪМММММ.. нямам 1/2 час да топля води  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 24
Е, то и на мен ми се е случвало да размразявам в МВ  Wink ама по-принцип я избягвам  Rolling Eyes  Peace
Виж целия пост
# 25
Да се похваля-днес направих пробни 6 бурканчета ориз+тиквички+морков  Party не "бомбираха" ,но ще видим дали законите на Мърфи ще се задействат и мойто шуши дали ще го хареса  Praynig
Виж целия пост
# 26
И аз мисля за почивката през лятото да си приготвя храна в бурканчета.
Янтра,duhi_puhi     bouquet
Виж целия пост
# 27
Тук отдавна не е писано, но аз все пак да споделя и да попитам!
Преди 4 дни направих домашни пюрета, месни и зеленчукови и ги стерилизирах 5 мин., извадих ги обърнах ги с капачките надолу, докато изстинат. Не съм ги държала в хладилника, а на стелаж, на тъмно, днес разбрах, че всички са развалени Sad  ! И сега не зная къде е проблема, капачките ми са винтови, или те са изпуснали, или казаха ми че месото трябвало да се стерилизира по-дълго!? Какво мислите? Опитвах се да замразявам пюретата, но дъщеря ми не ги яде !
Чудя се дали да не си стерилизирам само зеленчукови пюрета, да ги държа пак в хладилника и да си сваря отделно месо и една част да замразя в камерата и така само да добавям ?! Моля за съвет! Thinking
Виж целия пост
# 28
аз не съм правила с месо,но не мисля,че има значение съдържанието  newsm78
трябва да са пълни точно до ръба ,където започва резбата-надявам се да съм ясна.
и май е най-добре както ти е гореща манджичката да я затвориш,обръщаш и пак дръпват капачките.Идеята на стерилизацията е именно това-да са плътно затворени капаците,а не допълнителното варене.
Мой чичо така прави и кисели краставички-нарежда ги,слага им разни треволяци и обръща.
А и по-добре в хладилника да си стоят най-много седмица.
Ще ти кажа аз какво правех-само зеленчукови,а когато имахме "месен" ден режех парченце замразено месце и го сварявах-става бързо   chef
Виж целия пост
# 29
Ужас.. сега си открих правописна грешка  Blush  ooooh! Ау.. който бърза да пише  Rolling Eyes
Не 2, ами 20 минути ги варя ..
Дори като готвя - не доварявам докрай манджата, че после се преваряват..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия