КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 284 712
  • 1 422
# 1 245
Айде пак да питам,правя по рецептата на Джема,моля ако е на линия или някой който е пражил по нейната рецепта да ми отговори.
Направих тестото, но май заминава повече от 1 кг брашно,стана много меко тесто,като бутна с пръст става дупка и после се връща.Но ако река да го взема се разлива.На плота също сседи като разлято.Да слагам още брашно ли?Ако взема да го блъскам после ,няма да мога да го събера.Като за пита ли да е долу горе или по меко тесто.Инак си е жилаво.

И аз правих,но доза само за един козунак и в машината.Така,както го описваш,сякаш иска още брашно,много меко ми изглежда.Трябва да е по-стегнато тестото,защото като втаса съвсем ще се разпльока.
Виж целия пост
# 1 246
Оооооооооо, момичета и дядо Хаджи.........Аз вече си избрах другата година какъв ще ми е маршрута за Великден.......Минаваме през Еси, после Дядо Хаджи, вкупом при Джемма, а Пина да се постарае докодина да е прояла и промесила, че иначе ще се бием с нея.........Ще взема Макс, Бъни и Умница и.....Ако някой се обади друг, който иска да пътешества с нас - взимаме го срещу гаранция,че няма да е на диета! И.....след това отиваме на почивка при Нат за да и разказваме за българското гостоприемство и да опитаме чешкото!

Момичета, страхотни козунаци видях! Hug Hug Hug HugПоздравления на всички ви!

Само да си пусна снимки на Панетонето и козунака вътре обаче.......И да си кажа мнението,че май има доста вярно в това, че за да не е сух козунака вътре, да седи като влажен да се използва комбинация на цели яйца + жълтъци.

Панетонето - Конците на … 72;ка


Чакам още козунаци да видя!
Виж целия пост
# 1 247
Как да разбера кога ми е опечен козунака?
Виж целия пост
# 1 248
Ето и моите творения, с които много се гордея-козунаци ето и кръглия като венец  и козуначените кифлички със сладко от смокини.Използвах моите рецепти и тази година.Браво и на всички,които досега са побликували своите творения!Направили сте страхотни козуначени красоти!Весел празник!Утре ще пека само агнешкото,така че утре още снимки.Лека вечер,дами!!!     chef    Peace     chef
Виж целия пост
# 1 249
Как да разбера кога ми е опечен козунака?
С най-обикновена клечка за зъби. Дупчиш от горе козунака и после я гледаш. Ако няма по нея полепнало тесто значи козуначето се е изпекло. За по високите козунаци аз съм си запазил от време оно една клечка от тия за шишчетата, ако пък нямаш такава пробвай с игра за плетене на чорапи (единия и край има нещо като кукичка).
Виж целия пост
# 1 250
Искам коленопреклонно да изкажа благодарности към всички козуначени специалисти, създали тази тема Mr. Green Четох, четох и най-накрая успях да сътворя страхотни козунаци- на "конци", меки ,сладки и прекрасни. Благодаря момичета!  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 1 251
И аз най-накрая приключих за днес  Crazy Ето малко козунаци и боядисани яйца  Peace
 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=349855&pid=11681647
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=349855&pid=11681658
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=349855&pid=11681666
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=349855&pid=11681670
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=349855&pid=11681692
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=349855&pid=11681723
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=349855&pid=11681731
 Желая на всички вас и вашите семейства по случай Великден ,здраве ,щастие и много късмет    bouquet
Виж целия пост
# 1 252
Ох, хайде и аз да се изтипосам тук с днескашните си произведенията.
Резултата е ''средно аритметично'' на няколко от рецептите на Джемма + малко свободно творчество, като кръглия ''малтретирах'' собственоръчно, а на продълговатия ''начупих кокалите'' в центрофугата на пералнята.
http://www.chiscuzzu.snimka.bg/album.php?album_id=300744&pid=11681914
http://www.chiscuzzu.snimka.bg/album.php?album_id=300744&pid=11681901
Виж целия пост
# 1 253
Леле Маме какъв маршрут само си спретнала Heart Eyes.Ухааааааааааааа.
Макс Мама  аз да ти кажа доста се чудих за брашното newsm78 защото исках да личат плетките пък те пак не личат .Ама карай козунака е разкошен на вкус.Нали уж една идея по твърдо от хляба трябваше да е брашното, но май не е точно така.Поне аз въз твърдичко го направих.То от мазнината леко се отпуска и аз  Rolling Eyes Тома Неверни хоп още малко брашънце.Въобще опит си трябва.Човек лека полека го нацелва но с опит.Ще се радвам и Пина да даде съвет защото определено пак ще правя козунаци Peace
Направо не знам тези дето са принудени по една или друга причина да ядат купешки козунаци Sick.Само като гледам тука с какви красоти е пълно и в колко домове мирише на прясно изпечени козунаци, кифлички, панетонета Hug много ви се радвам момичета на всички ви Hug.
Прекрасна тема стана, много неща научих.
Виж целия пост
# 1 254
ето ги двете братчета от първата доза преди и във фурната.след малко на готовите. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=366586
Виж целия пост
# 1 255
Ураааааа!
Получиха се 2 козунака и 10-тина кифлички!Използвах рецептата на Тандоори и Скарлет О'Хара.Опитахме ги,върха са!
Специални благодарности,момичета! HugАко не беше форума и съветите ви нямаше да се престраша. После ще ги снимам.
Виж целия пост
# 1 256
тази година яко се изложих с козунака.запо4нах да меся много късно.после се оказа 4е имам проблем с фурната.тестото яко ми втаса.сега преди 5 минути го сложих да се пе4е и то колко тесто изпада.......................... ooooh!  Whistling ама така е като си мислих 4е ще се справя.не 4е правя за първи път.ама..............плетката ми куца.а и аз видях 4е тавата ще ми е малка ама понеже съм яко скапана и не ми се 4акаше до сред нощите да пека 2 козунака и го наблъсках в една тава.ще снимам крайния резултат че да ми се посмеете хубаво.
Виж целия пост
# 1 257
Ето ги моите козунаци

пазителят на козунаците  Mr. Green
руло и обикновен
Яйцата и още яйца

Попрепекоха се малко, но не е страшно. Снимките са ужасни, много тъмни станаха, но така е на лампа, светкавицата нещо се бъзика


Започнах ги в робота, 2 от по-малките там ги месих и само ги дооформих след това, но ме хванаха нервите защото това упражнение трябваше още 3 пъти да го направя и затова  запретнах ръкави и на ръка опатках останалата част. Центрофугата не съм ползвала, не се наложи. Месих ги по нова(за мен) технология, която научих от баба му на Митко и станаха страхотни, на конци и много вкусни.

Виж целия пост
# 1 258
Специални благодарности на MAX-MAMA за хубавата рецепта!   bouquet  bouquet  bouquet

Направих от дозата три козунака. Докато втасваха, забърках и една болярска питка утре за обяд.

Весел празник, момичета!  easter



Виж целия пост
# 1 259
Христос возкресе!!!
Ето ги моите постижения-http://www.snimka.bg/album.php?album_id=366615&pid=11684348
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия