КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 284 644
  • 1 422
# 1 230
За второто втасване пак ли толкова време ?
Виж целия пост
# 1 231
Привет на всички,  
днес направих козунка на Тандоори по рецепта на Скарлет О`Хара   chef Стана много вкусен. Аз го правих на машина, после на плитки и пекох във фурна. По-късно ще пусна и снимков материал.
Благодаря за прекрасната тема  bouquet
etomira, снимката, която е за поздрав е прекрасна Heart Eyes
Виж целия пост
# 1 232
За второто втасване пак ли толкова време ?

Аз за второто втасване съм писала.
Първото беше в машината и е точно час и 10 минути.
Виж целия пост
# 1 233
Благодаря.
Виж целия пост
# 1 234
Направих ги!
Рецептата е традиционния козунак на Джемма.
Започнах ги в кухненския робот, но трябваше да ги правя на 4 пъти(2 дози) и след първата половинка ме стегна шапката и "хей ръчички, хей ги 2", опрасках ги на ръка. Даже и центрофугата не използвах, че беше пълна с пране за простиране...
Използвах технологията за конци на бабата на мъжа ми, да видим какво е станало, ще докладвам. Засега мога само снимков материал да приложа, но първо да ходя да гои снимам. От 2-те дози излязох 1 много голя, 2 по-малки козунака и 2 рула. В момента рулата изстиват, като ги извадя от формите ще ги снимам накуп и ще покажа творението си. На първо четене единствената забележка, която си правя, че малко прехвръкнаха отгоре. На второ четене при второто писане
Виж целия пост
# 1 235
Направих ги!
...
Използвах технологията за конци на бабата на мъжа ми...

Я драсни два три реда каква е технологията за конци на бабата на мъжът ти, че ми е интересно.
Виж целия пост
# 1 236
Поздрав на всички творители на красота!  bouquet
Нагледах се на прекрасни козунаци! Hug
Големи благодарности на Мама Цоцоланка за полезната тема и на всички които помагат със съвети!

Дойде ред и аз да покажа какво свърших от сутринта.
Правих половин доза от козунака на Тандоори(но ми отиде 600 гр брашно,заради големите яйца).
Много съм доволна от резултата.Излязоха два продълговати и един кръгъл.Не улучих много големината на тестото във съдовете и не изпълниха формите,но са страшно вкусни и меки!
Двата пълних със едни цветни захаросани плодове(продават се готови).Кръглия е с ореховата плънка на Наталина.

   

Ето тук са и трите козунака.

Сега втасват във фурната още три по рецептата на max-mama ,(с малки промени).
Месих на машината само по два пъти,че ме хвана страх да не ги разваля.Сега като четох дядо Хаджи спокойно ще пускам три пъти машината.
Май ще се налага да меся още.Предвидила съм да подарявам.

Виж целия пост
# 1 237
Привет на всички!
И аз се включвам с благодарности към всички, които дават ценни съвети в тази тема   bouquetУспях да напрявя чудесни козунаци благодарение на вас!

Виж целия пост
# 1 238
И аз приготвих карамеления козунак- опитахме го и много ни хареса. ОБАЧЕ сега имам проблем- като се наду козунака във фурната и захарта започна да пада и сега цялата ми долна част на фурната е със загоряла захар. Кажете моля Ви с какво да я почистя /с CIF и Бинго нищо не става/ ?
Виж целия пост
# 1 239
И аз приготвих карамеления козунак- опитахме го и много ни хареса. ОБАЧЕ сега имам проблем- като се наду козунака във фурната и захарта започна да пада и сега цялата ми долна част на фурната е със загоряла захар. Кажете моля Ви с какво да я почистя /с CIF и Бинго нищо не става/ ?

Мисля си,да сложиш вода,доколкото е възможно и да включиш само долния реотан,за да може да се нагрее водата и да се разтвори захарта в нея.Незнам дали ще стане,но можеш да опиташ.
Виж целия пост
# 1 240
Момичета, страхотни неща сте приготвили. Поздравления за всички вас   bouquet

Аз тази година също съм доволна от резултатите. Направих една доза от козунака на Наталина - превъзходен е. Само че аз го направих като рула - с пълнеж от всичко по много - мармалад от сини сливи, орехи, локум и стафиди. Изяде се за отрицателно време и в момента пека втора доза  Laughing



разрез



направих и от нейните курабийки - на шиш. Повечето са оцветени от децата



ето и яйцата също боядисани от децата



Повече снимки - тук
http://www.dimana.snimka.bg/album.php?album_id=366492&pid=11679302
Виж целия пост
# 1 241
Само долен реотан не мога да включа, ама ще опитам да сложа малко вода и да нагрея фурната пък ще видим....
Виж целия пост
# 1 242
Леле майко много горещо тука.За минута се публикуват не знам по колко нови мнения - пардон вкусни козунаци.
Момичета и аз най накрая съм готова.То точно пека в момента венеца по рецепта за Виенските кифлички на Нат с маковата плънка.
Единия го изгорих, поревах като луда, хвърлих го  #Crazy #Crazy #Crazy и запретнах ръкави за нов щото съм инат Whistling.
Ето да ви покажа до тука продукцията - всичко е по рецепта на Макс Мама - месене и втарсване в машината и изпичане във фурна..Искам да благодаря на нея, На Пина, На джемма, На Мама Цоцоланка и на всички ви момичета Hug за прекрасните съвети и страхотната тема Hug.
Дядо Хаджия драго ми е да те видя пак при месещите хора Hug
Вижте добре разчупената снимка.Реалистична е доста.Че има някакви конци има.Но newsm78 май дойде множко брашното.По един такъв как да кажа - не е баш душичка козунака.Приемам съвети - аз мисля че брашното дойде множко newsm78



Лекичко ги поизгорих.На вкус са разкоооошни Peace.Вътре са със стафиди и какао, но ми дожаля още да го чопля Rolling Eyes и не се вижда.Опитах го мнооого ми хареса на вкус Peace
Виж целия пост
# 1 243
Бъни,много добре изглеждат,но казваш не е много мек.Този път Пина ни трябва,не зная що така е станало.Може би още малко време за втасване,след оформянето?
Виж целия пост
# 1 244
Айде пак да питам,правя по рецептата на Джема,моля ако е на линия или някой който е пражил по нейната рецепта да ми отговори.
Направих тестото, но май заминава повече от 1 кг брашно,стана много меко тесто,като бутна с пръст става дупка и после се връща.Но ако река да го взема се разлива.На плота също сседи като разлято.Да слагам още брашно ли?Ако взема да го блъскам после ,няма да мога да го събера.Като за пита ли да е долу горе или по меко тесто.Инак си е жилаво.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия