КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 282 533
  • 1 422
# 135
dion , може тестото да е било прекалено меко или вътре да е недобре изпечено. Ако е много дебел козунака, пак може вътре да остане недоизпечен.
Виж целия пост
# 136
Ако тестото е било прекалено меко, нямаше да може да го плете, щеше да се разлива  Peace Отделно мекото тесто втасва по-бързо, та това е предпоставка за превтасване, но щом е било възможно да се сплете и не се е разливало - няма начин да е било прекалено меко.

Аз лично съм правила доста дебели хлябове и козунаци - високи. Никога не е било недопечено вътре, а и не намирам логична причина затова. Точно превтасалото тесто остава клисаво и недопечено посредата и спада.
Виж целия пост
# 137


 Да попитам някой пекъл ли е козунак в газова фурна?Установих, че "тежки" теста не се изпичат отвътре  в такава фурна и се чудя дали въобще да се захващам Thinking
Виж целия пост
# 138
Ето снимки от самия процес, жалко че нямам от самия спаднал козунак.
http://www.dionvarna.snimka.bg/album.php?album_id=359832
При второто втасване не трябва ли пак да изчакам долу-горе да си удвои обема? Или това се отнася само за първото втасване  newsm78И като време колко да го чакам втория път да втасва?
А тестото изобщо не беше меко.Съвесем нормално се месеше.
Виж целия пост
# 139
Да, след оформянето трябва да си удвои обема, преди печенето. Границата е много тънка - между идеалното втасване и началото на превтасването. За 5мин, може да се изтърве.
Като гледам снимката, при теб е увеличило обема си повече от 2 пъти, ако това е началото на печенето. Последната сника, като изпечено, няма вид на клисаво и хлътнало, но при разчупване би се видяло.
Виж целия пост
# 140
Ето снимки от самия процес, жалко че нямам от самия спаднал козунак.
http://www.dionvarna.snimka.bg/album.php?album_id=359832
При второто втасване не трябва ли пак да изчакам долу-горе да си удвои обема? Или това се отнася само за първото втасване  newsm78И като време колко да го чакам втория път да втасва?
А тестото изобщо не беше меко.Съвесем нормално се месеше.

Според мен на тестото му е трябвало още брашно в началото.По-меко ти е било тестото от необходимото и от там вече оформените козунаци са превтасали(ясно личи на снимката,преди печенето).
Дай рецептата и да видим нещата.
Виж целия пост
# 141
За съжаление рецептата ми е вкъщи (а сега съм на работа). Евентуално утре ще я взема да я видите. Сега си харесах една-две рецепти от първа страничка и може би по някоя от тях ще пробвам в събота. Принтирах си рецептата на ketti и на Габи (на предишната страничка едно момиче похвали на Габи тестото), да видим какво ще стане този път. А приемам и препоръки кое козуначено тесто да направя  Laughing
Виж целия пост
# 142
За съжаление рецептата ми е вкъщи (а сега съм на работа). Евентуално утре ще я взема да я видите. Сега си харесах една-две рецепти от първа страничка и може би по някоя от тях ще пробвам в събота. Принтирах си рецептата на ketti и на Габи (на предишната страничка едно момиче похвали на Габи тестото), да видим какво ще стане този път. А приемам и препоръки кое козуначено тесто да направя  Laughing

Миналата седмица и аз потренирах с козуначено тесто.Най-много внимавах в началото на процеса в машинката,проверявах с пръсти да не ми лепне тестото.След това прибавях мазнина на 3 пъти и след мазнината пак прибавих малко брашно.Тестото трябва да е по-стегнато.След втасването пък е много еластично,даже се затрудних като правих фитилите за сплитане.
Виж целия пост
# 143
Аз пека в газова фурна и докато се науча как да я използвам правилно имах няколко издънки  Mr. Green Пека на средно положение всички тестени  Peace на не повече от 170 гр. ,когато е нужно намалям температурата  Peace Никога не я пускам предварително да загрява .  Peace
Виж целия пост
# 144
Поздравления на започналите да месят вече....аз още не съм, защото като почна веднъж и направо нямам спиране...ще отидат козунаци, кифлички, питки Joy Мисля другата седмица една генерална репетиция, защото рецепта съм си харесала от миналата година Peace
Успех на всички Hug
Виж целия пост
# 145
Такаааааааа до тука съм си избрала моя милост
Козуначените кифлички на Наталина
Козуначеното руло с орехова плънка дето Петя съвсем ме зариби по него
и още се чудя newsm78 за козунака на Кети и Пина в машината.
Пина да те питам - ти си правила козунака на основна програма от 3 часа и 15 мин.Моята основна програма е 3 часа и 25 мин.Дали ще окаже фатално влияние това newsm78.Не би трябвало, но знам ли newsm78.Освен това си писала, че козунака го оформяш след последното премесване на тестото.
Кети оформя след последното втасване newsm78.И при двете резултата е повече от прекрасен Peace Peace Peace.
Та се чуда как точно да процедирам с оплитането и дано да мога на половина от вашия резултата да постигна.Че вече обещах на фемилито козунаци и казах да не купуват дори hahaha.
Ръкавицата е хвърлена да видим ooooh!
Виж целия пост
# 146
Бъни, след последното премесване, оформям и връщам вътре, следва последно втасване - надува се както е сплетен и после се пече. Ако се сплете след последното втасване, излиза, че след сплитането веднага започва печене - а кога ще се надуе?  Thinking Ще стане сбито.
Програмата ми на мен е 3ч. и 13мин. Ако имаш 12мин отгоре, може и да превтаса  Thinking Много е относително... От друга страна ако се замотаеш някоя и друга минута отгоре, докато плетеш, то времето си върви и смятам, че ще дойде идеално  Peace

Аз май няма да правя козунак, но ако все пак правя.....  съм избрала да пробвам Панетонето на Мама Цоцоланка и искам да пробвам козунака на Лебедуна, защото няма по- добър резултат от нейния в този форум  Peace
Виж целия пост
# 147
Мерси Пина  Hug.
Сега и на Лебедуна козунака отивам да търся Joy.Така ми го похвали.
Виж целия пост
# 148
Домързя ме, да търся на първа страница, не знам дали го има там, но давам линк тук!  Peace

Най- хубавия козунак - Империята отвръща на удара 
Виж целия пост
# 149
Аз нещо напоследък съм си загубила възможностите на куче следотърсач и не могя нищо да открия. Пина, помогни с този козунак на Лебедуна   bouquet Помогни на изнервената ми душа  Mr. Green
Явно и недосатъчно бърза съм станала-имам нужда от основен ремонт  Mr. Green
Благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия