Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 77

  • 36 990
  • 370
# 270
Ммомичета , може ли Руска мастика 2 да се ползва за чаршаф?

Албена само нея ползва Wink
Виж целия пост
# 271
Ммомичета , може ли Руска мастика 2 да се ползва за чаршаф?

Албена само нея ползва Wink
Hug Hug  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 272
Това е първият ми опит с такава торта, не е на ниво, но е шарена и с утрешната рожденничка много се забавлявахме докато я правим. Наталия утре става на 6 години...   
Виж целия пост
# 273
Здравейте сладурки, нямам време да чета назад, сигурно сте сътворили невероятни красоти.
От няколко дена се каня да пиша, но все не сколасвам, сега използвам, че Анчето спи, а брат и го няма...

Купих си шоколадов кувертюр, от Метро - 2кг. Много вкусен, мъжът ми вече опука половин кило, направо със зъби го ръфа. Аз докато направя нещо с него и той ще изчезне. Жалко, че нямаше бял, исках да пробвам бялото шоколадово тесто вместо чаршаф, сега за Цветница ще правя торта за баба ми и за мен, незнам все още каква, не съм я измислила. Каква е разликата в кувертюра на Илчовски и този от Метро (четох ви аз в другата тема, че се уговаряте да купувате на едро, но свърших парите и затова си трая)? В качеството ли, в цената ли или в двете? Този от Метро е за 15 лв. - 2кг. Имаше и шоколад на блокове по 5 кг. - бял, черен и млечен за 50 лв. блока...Много се чудих какво точно да взема, но този от 50 лв. щеше да ми дойде малко в повече. Пробвали ли сте го? Боички пак не намерих в Метро, къде ги намирате вие не знам Thinking . Ходих и до Кауфланд, търсих си КАТУ. Не намерих. Абе много съм застреляна. Вярно, че нямах много време за търсене, но все пак...Сега отивам да чета за шоколадовото тесто и ще си купувам някакъв обикновен бял шоколад за да пробвам кон боб яде ли? И последно...нали бялото шоколадово тесто става и за чаршаф и за фигурки???
Виж целия пост
# 274
виждам, че Донята ви е подпукала с въпроси, аз да продължа серията  Laughing

сега пробвах да шприцовам орнаменти от шоколад.
разтопих шоколада на водна баня и сложих малко масло.
почнах с поша да рисувам, всичко точно, ама фигурките са меки Confused
сложих ги в камерата, но след 5 минути пак стават меки...

исках да направя нещо подобно на тази фигурка
как се прави?

с РА става определено по-лесно и по-сполучливо Rolling Eyes

тортата незнам дали да я показвам, тя е доста семпла и неукрасена Mr. Green
Виж целия пост
# 275
Купих си шоколадов кувертюр, от Метро - 2кг. Много вкусен, мъжът ми вече опука половин кило, направо със зъби го ръфа....
hahaha - Пепи ми донесе такъв и на мен на Цигов чарк. Потроших си зъбите още там. Няма да ти казвам какво количество излапах.

Каква е разликата в кувертюра на Илчовски и този от Метро (четох ви аз в другата тема, че се уговаряте да купувате на едро, но свърших парите и затова си трая)? В качеството ли, в цената ли или в двете?

Разликата е и в цената и в качеството. ION-а е много по-вкусен. Ама много.... Затова е и по-скъп. Качеството му е много по-добро.
Този на Илчовски също е ароматен и вкусен но не може да се сравнява когато става въпрос за директна консумация. В Пик-Ко, имат няколко вида. Има един който съм пробвала и е уникален. Обаче е 14 лв. килото.
За себе си съм установила, че когато става въпрос за тесто, по-евтиния кувертюр е по-добър. Този извод го направих когато все още ползвах шоколадови блокчета. Колкото по-евтин и долнопробен, толкова по-хубаво тесто става. А и колкото е по-натурален кувертюра, толкова по-пластично тесто се получава. По-малко се топи, по-малко лепне, по-бързо съхне.
Освен това, когато правиш торта по поръчка, и ти трябваш 500-600 / 1200 съм стигала/ грама шоколад за покритие, сметни сама колко ще ти излезе като пари само чаршафа и каква цена трябва да обявиш на клиента само заради тази разлика. Дори и да купиш на едро шоколадови блокчета, пак отлиташ над 1.50 за 100 гр.
Точно поради тези причини, напоследък съм луд фен на Илчовския кувертюр. Компромис между цена и вкус. Вкусен, ароматен, идеален за покрития и не само...
Пробвах кувертюр на още 2 фирми - е, не ми харесва. Евтин и си  личи. Няма го вкуса, няма го аромата. Ако имаше кой да ми плати 10-15 лв повече и да оцени че съм сложила  ION - нямаше да се замислям нито секунда. А и честно казано, когато се преработи на тесто и се наблъска и глюкозата вътре, разликата във вкусовете почти не се усеща.
Всичко си е въпрос на лична преценка и лично мнение .  Не го приемай като някакво правило или начин да наложа непременно своето мнение.
Сори за лекцията, ама.... понякога се налага, за да се отговори изчерпателно!  Whistling
Виж целия пост
# 276
Пепи лъвчето се е получило чудесно. Браво.
silrai за макетите гледам на витрината на 100 гр сладки редовно има по един макет на различни теми свързано със сезоните и празниците. Покриват стериопор с доста дебело покритие ми се струва. Дали ако първо сложиш един слой дебело разточено покритие ( може би даже марципан, че е като пластелин ) и после от горе другото покритие няма да се получи по-добре. Само идея. Не знам до колко е приложима за капака на кутията ама може и да стане.
stefibgg  невероятна пипната обувка. Чудесна е. наистина е като истинска.
Ивейн чудесна торта се е получила. Браво.
bubolinkata В твоята торта ми останаха очите. Много свежа, красива и прецизно изработена. Дима от коминчето на влака ме кефи максимално. Моята идея за тортата на Виктор беше влака да обикаля по подобен начин, но исках и той да е торта ( а не само фондан) и го направих по-голям. Даже второто вагонче не се побра в композицията и в крайна сметка не обикаля около тортата. При теб се  е получило чудесно.
меги82 добре се е получило - може би роклята е малко по-кръгла  и изтумбена от колкото трябва, но пък като цветове и детайли изглежда чудесно, а най-важното, че рожденичката е помагала и се е забавлявала. Така тортата ще и  е много по-скъпа.
Виж целия пост
# 277
asyalein такава фигурка ще получиш когато шприцоваш шоколад, ама без да му добавяш нищо! Разтопи си шоколада, поизчакай го малко да се охлади, напълни си поша и действай на хартия за печене (например)

Копривке, боичките в Метро непрекъснато им сменят местоположението и все ги слагат на високо! Последно ги гледах пред хладилните витрини на реда с прясното мляко, което примам че е в лявата част на стилажа, а боичките бяха в дясната.
Виж целия пост
# 278
Ето шоколада за който ви говорих вчера.От Кауфланд със 70 % какао.

Някой ползвал ли го е този шоколад.Български е и струва към лев и нещо.
КАТУ вчера не открих.
Виж целия пост
# 279
asyalein такава фигурка ще получиш когато шприцоваш шоколад, ама без да му добавяш нищо! Разтопи си шоколада, поизчакай го малко да се охлади, напълни си поша и действай на хартия за печене (например)

мерси  Hug
явно ще мин на вариант РА с какао  Sunglasses

неуспешнит шокладови фигури станаха на шоколадов крем Wink

ето я тортата

Виж целия пост
# 280
Момичета, благодаря за отговорите. Вече бях започнала да се прритеснявам, че нещо не съм наред, все аз да не мога да намеря нещо... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 281
Момичета, огромни благодарности на всяка една, която изрази мнение за тортите ми.   bouquet  Очаквах и критики... 

Рая, "сгазих лука мила". Нямаше как при 3 торти (едната 2-етажна, което ги прави 4) да снимам каквото и да е било от лъва. Мога само да обясня. Наредих си правоъгълна торта. След като стегна малко я изрязах по предварително разпечатан шаблон. Изрязъците ги посплесках с ръка и от тях направих обема на дупето и на главата. После замазах дупките с масло с трохи, а на края цялата торта с масло. Ами това е общо взето. Вътре са 3 броя пандишпан сиропирани с прясно мляко със захар, моят крем със сирене крема и банани.


Какви критики очакваш?! Stop Та тоя лъв сега ще го сънувам всяка нощ докато не разбера и най-малката подробност и не е опитам да го направя... Heart Eyes Така че, пак те подхващам с въпросите: Казваш че тортата е само една, което би трябвало да значи че е била доста голяма.Колко горе длу ти беше голям блата? А какъв е този шаблон по които си я изрязала?Има ли къде да го видя? Не разбрах покритието какво е? И последен въпрос (за сега), гривата от какво е и как постигна толкова ярък цвят (предполгам че със сладкарски бои)?   bouquet
Виж целия пост
# 282
asyalein мисля че шоколадовите фигурки в повечето случаи ги правят като отливки - демек стопения шоколад се налива във формички и след това се вади от там като стегне. Тук за всякакви поводи вадят едни пласмасови формички за отливане на бонбони та и за орнаментите са такива.
Виж целия пост
# 283
Ох,пак толкова страници сте изписали...определено не мога дя смогна,ако не влизам всеки ден...
Пепи,лъвчето е един път!!!И другите две,но те са ти вече като серийно производство...

Буболинката,и твоята синя композиция е много хубава!А за миниатюрите нямам думи!

меги82 , много "кринолин", но е много цветна и красива!

stefibgg, обувката е уникална просто...много ми хареса!

И още торти имаше назад,ама....като не помня....

А и днес половинката има рожден ден,та ми е малко.... smile3511

Това му спретнах за десерт...нали си пада малко рибар и все за яхта си мечтае...

 

     

Виж целия пост
# 284
Краси яхтата е страхотна - от какво са въженцата? Каква е тортата вътре?

Момичета имам питане как точно успявате да измажете сметанова торта с маслен крем? Някак си много ми се бият двата вкуса а и сметаната е доста меко покритие за да замажеш отгоре каквото и да било. Питането ми е за медовика ама и за всяка друга сметанова торта важи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия