Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 77

  • 36 985
  • 370
# 255
silrai как имаше нерви таки да си играеш и после да няма какво да изядете newsm78.Това у нас не може да се случи Mr. Green
Пепи лъва е уникален.И аз като Raulista се удивлявам на твоя лъв и на овчицата на Антоан.Децата много се радват на такива торти, но на мен ми се вижда непосилна задача за скромните ми възможнисти.
Ванче къде бродиш бе душко HugДнеска набарах един нов за мен шоколад в Кауфланд.За левче и нещо.Български с 80 % какао.
Утре ще го покажа.Може и да го знаете.
Виж целия пост
# 256
Ванче къде бродиш бе душко :
Плевен..... Бургас..... Стара Загора.... и малко в София....
silrai - Идея си нямам какво е "дъми", но си мисля за вариант стериопор... стиропор.... стерипор....  Shocked - как ли се пише???  newsm78 . та мисълта ми беше, че съм виждала такива стериопорени плоскости, дебели по 5-10-15 см. Дали не могат да се оформят с макетен нож..... скърцането ще  е страхотно изживяване, но след като това са макети, си мисля дали вече готовооформените "торти" да се наплескат с нещо.... знам ли.... конфитюр ли, масло ли....фарситура някакава.... някакво лепило ли??? А може би и чиста водица???? Може и пълни глупости да говоря в момента, но се впечатлих от занимавката ти, та ми се иска да помогна и затова си разсъждавам "на глас" тук... Rolling Eyes Сещам се и за един материал за изолация. ФИБРАН му се вика. ЕТО ГО. Лятото от морето си домъкнах един блок. Там нали е строителна площадка, та имаше разхвърлян навсякъде. Този който донесох е дебел 12 см.  Боцкам си разни неща върху него да съхнат.  Grinning Та, това чудо, го има по строителните магазини. Леко е, не е на топчета като стериопора и би могло да ти свърши добра работа.  Thinking
Виж целия пост
# 257
Поздравявам ви всички, за прекрасните шедьоври !
Виж целия пост
# 258
Ванюшо, търсих стериопора, ама тука у наше село трудно се намира...  ooooh!
За този материал дето си го показала и за него не съм много сигурна дали изобщо го има и него.Аз правих сърцето от обикновенна кутия, намацах я с вода и що годе залепна покритието, ама отгоре-странично не поиска да хване  Tired То се и вижда къде съм снаждала...
Иначе, мерси за идейте, ще се възползвам   bouquet

Бъни, душко, на англичанин как да му обясниш колко голяма е една малка торта  Crazy Ей, за това си играх цял ден, обаче пък да ви кажа, реализирах две от идеите ми, е не напълно, защото днес в 11 трябваше да са готови, но все пак всички охкаха и ахкаха, все едно Господ е слязъл.Абе кво да ви говоря-тук имам чувството, че сме на Марс, няма такива работи, така се вчепетляват тия хора....  ooooh!

Виж целия пост
# 259
Момичета,страхотни сте.Аз търча по задачи край абитюрентката и нямам никакво време да пиша ,но сега докато чакам питите да изстинат надникнах и направо съм очарована.
Поздравявам всички ви:Бетина,Муцунка,Ивейн,Стефи,Буболинка,Силрай.
Пепи ,зная,че не успяхме да се срещнем днес ,но от тук ти поднасям букета ,който ти носех  bouquet.Специални поздрави за всички торти ,без изключение,нямам какво да кажа просто newsm20 newsm20 newsm20
Момичета прощавайте ,ако съм пропуснала някой,а май видях и проба с роял айсинг ,но забравих чии е ,поздравления хареса ми  chef
Виж целия пост
# 260
Ванче точно стериопор си е "дъмито". Иначе това което си показала не е ли стериопор също или има стъклена вата на него ? "арт бордове " му казват тук
 Моите "дъмита" са си 5 см стериопор лепен с пяна за стериопор . Но у наШта къща бол от всичко , нали си имам "стако пластър" ( демек "мазач който прави изолационна мазилка'), 'дет с това ни изкарва прехраната  и не само нея Mr. Green Mr. Green
 Обаче  на стериопор лепило слагах от вода и "арабик гъм" и само с вода - и пак "се набръчква " . Много по-лесно е да загладиш обикновена торта  Confused
Силрай а какво се продава в магазина - за тортите питам ? Те на фондан всички охкат и ахкат понеже масово не се предлагат а само по поръчка .
Виж целия пост
# 261
Райка, по магазините са еднотипни торти-блат, крем и желе отгоре, евентуално някоя картинка от тези плаки, които също се намазват с желатин.. И на вкус не са нещо особенно, имат една тарта де манзана(ябълкова торта), обаче то повече прилича на пай...

За стериопора-тази правоъгълната я правих с тухлички за бодене на цветя-не знам как се казва-то също е на много малки зрънца и се чупи много лесно.Захваща крема добре, обаче и попива.Тази сутрин видях, че е започнало да попива и е лъснала основата.Мисля, че това е същото, което е показала и Ванчето.  Naughty
Виж целия пост
# 262
Момичета пак сте надминали себе си! Страхотно торти!!

Аз започнах да правщ тортата "цици", и понеже за първи път правя марципан Варна, искам да попитам, нормално ли е да не е бял??? Стана леко жълтеникъв(като тесто) и забелязвам че при разточване седи прозрачен! Бъркам ли и къде? Оставих го в хладилника, утре ще украсявцам. Предварително благодаря за всеки отговор!!!!  Blush  bouquet
Виж целия пост
# 263
little_sweet_didka™ марципан Варна не става снежнобял така че е нормално
Виж целия пост
# 264
Рая, за подложките, аз си ги правя вече от foam core ( 3 слоя), от страни с панделка и отгоре с фондан-много съм доволна-това е моят метод  Peace .
За дъмитата- шпакловат се с кръстинг бътъркрийм и след това се покриват  Peace

Аааа не така синтезирано дай по-обяснително щото това foam core нищо не ми говори и кръстинга също не ми говори нищо тъй че ако може обясни като за начинаещ  Wink

Бях пускала линк скоро, затова по-синтезирано разказах. Фоамкор е ето това http://hefd.jsc.nasa.gov/images/acoustics/foamcore.jpg , купува се от крафтс стор (не знам какви имате при вас) . Режа три кръгчета, лепя ги и обличам с фолио. Става хубава дебела подложка, която обличам с подходяща панделка от страни  Peace . Четох, че не е фуд сейф, затова задължително трябва да се сложи фолио или нещо друго  Peace
За кръстинг бътъркрийма, това е бътъркрийм с високо съдържание на шортенинг ( Sick Sick Sick), мажеш дъмито с него и като го охладиш ( и образува коричка) заглаждаш. Важното е да е кръстинг, за да се заглади по-добре  Peace .

Силрай доколкото разбирам използваш пиефлора за дъмитата  newsm78 , не ти ли е много трошлива? Кутията не знам с какво би могла да я намажеш, пробвай с айсинг-хем е лепкав и ще можеш да мажеш върху картон, хем стяха и ще можеш да загладиш хубаво.
Виж целия пост
# 265
Момичета, огромни благодарности на всяка една, която изрази мнение за тортите ми.   bouquet  Очаквах и критики... 

Рая, "сгазих лука мила". Нямаше как при 3 торти (едната 2-етажна, което ги прави 4) да снимам каквото и да е било от лъва. Мога само да обясня. Наредих си правоъгълна торта. След като стегна малко я изрязах по предварително разпечатан шаблон. Изрязъците ги посплесках с ръка и от тях направих обема на дупето и на главата. После замазах дупките с масло с трохи, а на края цялата торта с масло. Ами това е общо взето. Вътре са 3 броя пандишпан сиропирани с прясно мляко със захар, моят крем със сирене крема и банани.
Виж целия пост
# 266
Ванче точно стериопор си е "дъмито". Иначе това което си показала не е ли стериопор също или има стъклена вата на него ? "арт бордове " му казват тук
Ами, не! Не е същото. Фибрана е плътен, не е на топчета. Вероятно е някаква синтетична материя. Пяна някаква предполагам. Идея си нямам. Трудничко се реже, защото се цепи на люспи, или на стружки, незнам как да го обясня. На външен вид прилича на гъбата - ПИАФЛОРА, но не попива вода. Точно както стериопора.ТЕЗИ ЕЛЕМЕНТИ са от фибран. Не ме питай с какво са рязани - незнам. silrai - потърси там у ваше село, дали няма фирма която се занимава със изолации на къщи. Това е материала.
.......Аз започнах да правщ тортата "цици",
Дидка, ще си мерим циците довечера, става ли????  hahaha "Моите" ги искат огромни, силиконови, перверзни.....   Joy
Виж целия пост
# 267
шемет благодаря още веднъж!!! Винаги отговаряш на моите аматьорски въпроси!  Hug

Ванче как ще ги мерим, няма начин, мен ще ме е срам да ги .... "извадя"  Mr. Green до твоите! Все пак съм суууупер начинаеща! Това ще е сефтето ми със захарно покритие. Дано стане!  Praynig Иначе моите няма да са само циц, ще има и...бикина ...по замисъл...да видим на практика какво ще се случи!
Виж целия пост
# 268
Да използваме остатъците от Марципан Варна.

Виж целия пост
# 269
Ммомичета , може ли Руска мастика 2 да се ползва за чаршаф?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия