Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 77

  • 36 956
  • 370
# 315
Ето и моята торта-опит (тя вече се изяде, докато кача снимките  Laughing)


Това е торта фъдж от сайта на Бон апети: http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=meal&id=2378
Борих се със сметаната и шоколадовото тесто като прасе с тиква  Laughing Уж четох десет пъти за шоколадовото тесто в тортената библиотека и пак нещо не бях доразбрала  ooooh!
Тестото ми стана еластично и хубаво се разточваше, но защо толкова бързо ми се разтапяше в ръцете? Бях си намазала ръцете с олио, но може би трябваше с пудра захар да го ръся  newsm78 Да, ама не обичам после пудрата захар като ми хрупа, пък и сложих при размесването и се страхувах да не прекаля  Sad  И още един въпрос - аз използвах млечен шоколад, но може би е трябвало да използвам натурален? Това ли е причината да се топи бързо и да ми лепне по ръцете?
И още нещо - четох, че всички фигурки съхнат на стайна температура, а моите рози като се разкашкаха така ги сложих в хладилника и стегнаха, после ги държах в хладилника докато ги сложих на тортата, не посмях въобще да ги държа навън...  Shocked

Благодаря на всички, които ми дадоха съвети, много сте мили  Hug  bouquet

П.П. Останаха ми продукти от тортата и направих ето това рулце:



Виж целия пост
# 316
Одеве забравих да ви покажа една от днешните торти.
Клиентката си беше харесала последната торта на Гушанка. За същото детенце е, за лпетп беше о лъвчето. Гушанка, благодаря ти за идеята  Hug

Виж целия пост
# 317
Момичета, моля насочете ме къде да прочета за фавлените плаки, иска ми се да пробвам да направя торта с такава.В сладкарската борса на Кадемлия дали се продават такива и само на едро ли .
Пробвах с търсачката и с гугле но намерих много малко информация и не разбрах дали ще мога да се справя.
Виж целия пост
# 318
Момичета, моля насочете ме къде да прочета за фавлените плаки, иска ми се да пробвам да направя торта с такава.В сладкарската борса на Кадемлия дали се продават такива и само на едро ли .
Пробвах с търсачката и с гугле но намерих много малко информация и не разбрах дали ще мога да се справя.

Ако не бързаш, по-късно ще ти сканирам упътването. Все още довършвам тортата с такава декорация
Виж целия пост
# 319
Пепи, много благодаря изобщо не бързам, официалната торта ще ми трябва през май, но мисля да направя и една пробна за Великден
Виж целия пост
# 320
Пепи от два дни не ми остава време да похваля лъвчето ти!
 -Просто е невероятно , само мога да мечтая за подобно постижение.
Видях още много красоти , но ще пропусна някого и няма да изброявам.
Виж целия пост
# 321
Да ви попитам нещо , за пръв път правя марципан Варна и досега ми се получи добре , още не съм го сложила в хладилника , но се питам да го слагам ли за 45 мин ?
И втори въпрос искам да сложа боя , купих една сладкарска от Метро , колко трябва да сложа и да го разреждам ли с вода ?
Виж целия пост
# 322
arodoet, сложи си го в хладилника. Оцветяването - никаква вода  Naughty Цвръкаш си на тестото и започваш да месиш, за да се разнесе равномерно цвета. А това колко наситено да бъде си зависи изцяло от твоят вкус и желание  Peace
Виж целия пост
# 323
мерси violetlue сложих го в хладилника.После ще се похваля с тортата. Wink
Сега още 2 въпроса , ще ме извините много начинаеща съм , уж четох , четох , ама Embarassed
1. Марципан Варна става ли да го разточа и да покрия с него тортата?
2. Ако става трябва ли отдолу да има крем за намазване различен от този който е между блатовете?
Виж целия пост
# 324
Пепи, чудно синьо си направила!!! (До колко страници имахме право да изписваме в една тема??)

Mariana1000, много добра торта! Ванчето със сигурност ще каже нещо по-авторитетно за шоколадовото тесто, но от общата ми култура при работа с шоколад знам, че: млечния се топи при по-ниска Т от тази, при която се топи натуралния. Този вид тесто (шоколадовото) при продължително задържани в ръце се размеква, но ако го оставиш замалко на плота, се съвзема:)

Ивейн, чудесно изглеждат тези 2 парчета!!! Гостите коя торта предпочетоха? (Династията обикновено е фаворит!!)
Виж целия пост
# 325
(До колко страници имахме право да изписваме в една тема??)

До 25  Peace
Виж целия пост
# 326
dimitrina73, мерси мила. А страниците са 25. Аааа, на въпроса за съдържанието на Лъвчето бях писала още преди да питаш.

А ето и една торта, която ще стане може би най-омразната торта, която съм правила. Снимката е от 2 части и свръзката леко си личи. А заради слоя фарситура не я снимах като хората. Все някъде нещо блесва. Но пък се пробвах със сметана и съм доволна от себе си  Mr. Green



Виж целия пост
# 327
Пепи, нов опит, поне това ти е било приятно...Иначе освен бордюра, да ти похваля и снадката, защото аз не я виждам:))) Намерих описанието на съдържанието на лъвчето. Simple Smile
Виж целия пост
# 328
1. Марципан Варна става ли да го разточа и да покрия с него тортата?
2. Ако става трябва ли отдолу да има крем за намазване различен от този който е между блатовете?
1.Да става.Добре е да го разточиш с натурално нишесте ( тоет , поръси мястото където ще разточваш с нишестето , за да не ти залепне Варната и да не се скъса)
2. Задължително се замазва цялата торта с маслен крем , или такъв на маслена основа ( прочети коментара ми на предната страница)
Пепи и аз не виждам свръзката. Добра работа със сметана.
Виж целия пост
# 329
И втори въпрос искам да сложа боя , купих една сладкарска от Метро , колко трябва да сложа и да го разреждам ли с вода ?

къде точно в Метро се намира сладкарската боя, но кой щанд, къде да я търся, какво има около нея за да я намеря по лесно, и българска ли е или вносна и цената ако можеш да ми кажеш Thinking Peace Tired
предварително благодаря Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия