Японска Кухня - тайните на Изтока с KIKKOMAN

  • 96 981
  • 335
# 75
Umami-san къде в БГ може да се купи естествено ферментирал соев сос?
Виж целия пост
# 76
 newsm78някои продаваше машинка за варене на ориз моята се с4упи  Sad
Виж целия пост
# 77
Umami-san къде в БГ може да се купи естествено ферментирал соев сос?
Май от Елемаг.Нали този на Кикоман бил естествено ферментирал Rolling Eyes
Виж целия пост
# 78
Umami-san къде в БГ може да се купи естествено ферментирал соев сос?

Здравейте Дами!
Извинявам се за отсъствието ми през последните дни - но все пак бяха едни дълги и прекрасни празници, от които аз пълноценно се възползвах:-)

А, на въпроса на Pety - ами всъщност за момента Kikkoman e единственият естествено ферментирал соев сос, който в момента можете да намерите на БГ пазара. Има го в Метро, Била, Пикадили, Елемаг, Фантастико (по-големите магазини), ХИТ, Европа (по-големите магазини), Никон и др.

И понеже съм напълно съгласна с изказаното мнение, че трябва да се споделят рецепти от Японската и изобщо Азиатската кухня, искам да ви информирам, че ви очаква приятна кулинарна изненада  newsm22.

Следващият ми пост ще съдържа малко повече подробности за един Кулинарен Конкурс с много и хубави награди Simple Smile
Виж целия пост
# 79


Дами,

KIKKOMAN обявява началото на своя кулинарен конкурс за „НАЙ-ВКУСНАТА РЕЦЕПТА ОТ ЯПОНСКАТА И АЗИАТСКАТА КУХНИ”.

Условия на конкурса:  
В настоящата тема могат да бъдат публикувани интересни, оригинални и разбира се вкусни рецепти от Японската и Азиатската кухни.  Ще бъде чудесно, ако предоставите и снимков материал на приготвените ястия.

Моля, не се чувствайте ограничени от това, че тази закована тема се спонсорира от соевите сосове KIKKOMAN и дайте воля на въображението си!

Нашата обща цел е да популяризираме тази прекрасна и екзотична кухня и да покажем, че тя съвсем не е толкова сложна за приготвяне.

Наградите:

I-ва награда – Романтична вечеря за двама на стойност 100 лв. в един от най-изисканите Японски ресторанти на София – р-т KABUKI, кв. Изток *
 


*Всички участници, които не живеят в София могат да се възползват от ваучера до края на годината.

II-ра награда – Оригинален комплект за суши и продукти Kikkoman
III-та награда – Оригинален комплект за суши и продукти Kikkoman

И разбира се ще има поощрителни награди!

Начало на конкурса – 19-ти май 2009г
Краен срок за изпращане и публикуване на рецепти – 4-ти юни 2009г
Гласуване – от 5-ти до 7-ми юни 2009г вкл.
[/color]






Виж целия пост
# 80
какво ще се оценява?

визията, вкуса, съчетаниято на продуктите или оригиналността?
ще има ли дегустация или е конкурс за красота?
Виж целия пост
# 81
какво ще се оценява?

визията, вкуса, съчетаниято на продуктите или оригиналността?
ще има ли дегустация или е конкурс за красота?

Здравейте!

Тъй като гласуването и оценките ще се дават от вас самите - потребителите на този форум - най-важният критерий е тези рецепти освен оригинални, да бъдат и лесни за приготвяне. Все пак нека не забравяме, че в България местата, от където могат да се закупят оригинални Японски продукти не са чак толкова много  Wink


Виж целия пост
# 82
доколкото съм запозната с японската кухня, тя е доста семпла и изчистена от подправки.
какво значи оригинална? колко хора познават толкова добре япоснката кухня, че да оценяват оригиналността?
да е от типичната японска кухня с продукти, намиращи в Бг или да е фюжън - да носи духа на японската кухня, но с европейски продукти?

за мен си е конкурс за красота Peace
да не забравяме, че това е нещо много важно в японската кухня...
както е и важно не вкусът на всяко отделно ястие, а хармонията между всики ястия в едно меню.
Виж целия пост
# 83
... колко хора познават толкова добре япоснката кухня, че да оценяват оригиналността?...

Малко са, но този конкурс и тази тема са точно за това - за да станат повече.
"Оригиналността" може да бъде и нещо доста семпло - това зависи от вас.

да е от типичната японска кухня с продукти, намиращи в Бг или да е фюжън - да носи духа на японската кухня, но с европейски продукти?

Както казах вече, не се ограничавайте - имате пълна свобода. НО не забравяйте, че оценките ще се дават от потребителите в този форум, а те за да ви оценят трябва все пак да не изпадат в почуда при наличието на дълъг списък от типични азиатски продукти. Така че, съветът ми е да не прекалявате с екзотиката  alert В Европейската кухня (особено Западната) вече има наистина прекрасни кулинарни съчетания между Изтока и Запада - не се колебайте да споделите някои от тях тук   chef

Така че всичко зависи от вас. Успех!

Виж целия пост
# 84
такааа, явно аз ще открия сезона   chef

Тsukimi udon

Tsukimi (jap. 月見, "гледайки луната")  е традиция, която съществува от над 300 г.
При първото пълнолуние от започването на есента се празнува в Япония богатата реколта, като благодарят на Луната, поднасяйки й подаръци.
Тези подаръци са малки пирамиди от Tsukimi-Dango, сезонни плодове или саке.
Всички се събират и заедно с близки и приятели наблюдават луната.

Tsukimi-Udon получава името заради яйцето, което е в средата на купата и символизира пълната луна, забулена от облаци.
По принцип се сервира със сурово яйце, което трябва да е прясно.

Виж целия пост
# 85
Здравейте asyalein !

Благодарности за поста ви  Hug
Моля да публикувате и продуктите с начина на приготвяне  chef
Успех!
Виж целия пост
# 86
редактирах си поста, рецептата е публикувана.
изглежда сложно, но всъщност е доста лесно, особено, ако спагетите се купят  Wink

при купешки спагети, супата се приготвя за 15 - 20 мин Peace

Itadaki-masu - добър апетит Simple Smile
Виж целия пост
# 87
имам огромно желание да участвам!  Grinning Чак сега влизам в темата, та тепърва ще търся идея и вдъхновение, но гледам има време...  След Асялейн ще е трудно  Crazy  Laughing
Виж целия пост
# 88
Ето и от мен нещо:

Iaki meshi-пържен ориз.
Запържва се пилешко или свинско месо. Добавя се малко лук, 4ушка и като се позапържат се добавя и едно яйце и се разбърква. Като се изпържи и яйцето, се добавя ориз - от оризоварка, по-гъст или варен в съотношение 1:1 и пилешки (свински) бульон (не се разтваря във вода, ами се стрива и се разбърква с ориза и другите неща).
Може да се направи и зелен4уков вариант-без месо. Задушават се само зелен4уци (лук, 4ушка, гъби, грах, морков), после пак яйце и накрая -ориза и зелен4уков бульон.

  chef

Аз мн харесвам и тяхното BENTO  - много идеи могат да се вземат (особено за оформление Simple Smile

http://www.youtube.com/watch?v=-_hbPLsZvvo

Виж целия пост
# 89
Не знаех, че има такава тема.
Засега запис от мен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия