Лазаня

  • 14 313
  • 38
# 30
Ами то нали попринцип си е един лист или по скоро една платка дебела 2-3 мм  Confused:  Не трябваше ли да се нареже на равни парчета с големината на тавата?А не да се разделя на слоеве?  Confused:
Виж целия пост
# 31
O.K. Извинявам се  - мое е объркването.
Виж целия пост
# 32
Цитат
Ами то нали попринцип си е един лист или по скоро една платка дебела 2-3 мм  Не трябваше ли да се нареже на равни парчета с големината на тавата?А не да се разделя на слоеве?

да, ама не. Тези "многослойни" кори са един лист и му слагаш отгоре разни работи и го печеш. Може би трябваше да отворя другата кутия.
Виж целия пост
# 33
Hi Tedy,
ще ти предложа и моята рецепта, която е събрана от две гръцки Simple Smile
Правиш си соса като за спагети - лук, моркови, (целина), много гъби (1 кг), кайма, 1 консерва домати. !!! Подправките правят ястието - сложи босилек, черен пипер и сол.
След като си сварила платките и си ги изстудила започваш да редиш в правоъгълна тавичка: ред платка - ред плънка, като завършиш с плънка. Печеш 10-15 мин. Настъргваш много кашкавал и печеш още 5 мин.
Добър апетит!
Виж целия пост
# 34
Ata, вкусна е рецептата то, обаче не разбрах какво и е събраното от две гръцки? Извини ме, не се заяждам, ама ми е любопитно, защото съм колекционер на средиземноморски рецепти Wink
Виж целия пост
# 35
Цитат на: bomboto
Ata, вкусна е рецептата то, обаче не разбрах какво и е събраното от две гръцки? Извини ме, не се заяждам, ама ми е любопитно, защото съм колекционер на средиземноморски рецепти Wink


Hi Bomboto,  Simple Smile
от дълги години съм почитател на пастата Стелла а те са Гръцки и за това предполагам, че рецептите, които са от тях са такива. Едната е класическа Лазаня, а другата Лазаня ал Сасиен. Ако желаеш ще ти ги препиша, за да ги пробваш Sign Exclamation
Виж целия пост
# 36
Daj gi de  !:)
Виж целия пост
# 37
Здравей Теди,
Ети ти две изпитани рецепти, втората особено любима на съпругът ми! Simple Smile

ЛАЗАНЯ
Сварява са 1/2 пакет лазаня Стела, след което се отцежда.
Приготвя се плънка: задушават се лук и моркови, нарязани на малки кубчета. Добавя се чушка, ананас от консерва и много гъби. Прибавете 1 буркан домати или дом. пюре. Добавете също чаша бяло вино, черен пипер, сол, индийско орехче и маргарин. Оставя се на тих огън, докато се изпари половината течност. През това време нарязваме патладжан, който се осолява, за да излезе голчилката.
В йенска тенджера се нарежда ред лазаня, ред плънка, а най-отгоре нареждаме филийките отцеден патладжан. Следва запичане в умерена фурна. Върху патладжаните може да се размаже пюренце от счукан чесън, объркан с олио.

ЛАЗАНЯ ал САСИЕН
(продукти за 4-6 порции)
1 пакет лазаня Стела
1 кг. ситно нарязани гъби
200 гр. ситно нарязани и обелени домати
1,5 кафена чаша зехтин
150 гр. шунка или бекон, нарязани на жулиени
150 гр. настърган кашкавал
150 гр. пушен /желиран/ език, нарязан на жулиени
1-2 стръкчета босилек
сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне: В дълбок тиган слагате половината зехтин с езика ,шунката и гъбите и оставяте да се задушат на умерен огън 5 мин. Добавяте доматите, солта, черния пипер и босилека, малко вода и оставяте да врат още 15 мин.
Отделно сварявате лазанята, поливате я със зехтин и сервирате топла, залята със соса и настърган кашкавал.

И за двете рецепти е препоръчително използването на добре охладено червено вино Wink
Виж целия пост
# 38
здравейте мамчета,
на мен не ми остава много време за готовене и за това го правя по бързата процедура. Ето я моята лазаня:
Сварявам макарони - най добре с по-големи дупки за да влезе сосчето вътре. Става по-вкусно.
Правя соса който се приготвя за спагети - като този на ata
Цитат
Правиш си соса като за спагети - лук, моркови, (целина), много гъби (1 кг), кайма, 1 консерва домати. !!! Подправките правят ястието - сложи босилек, черен пипер и сол.

След това смесвам соса и макаронките, слагам в тавичка и запичам. Към края на печенето настъргвам кашкавал и пека най-много още 5 мин.
Добър апетит!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия