Рецепти с прясно мляко

  • 14 701
  • 15
Та... имам около 2-3 литра прясно мляко, домашно, сварено преди ден-два... та молбата ми е да ми помогнете с всякакви рецепти с прясно мляко, за да не го хвърля.
Виж целия пост
# 1
Мляко с ориз, крем карамел  newsm78
Виж целия пост
# 2
Можеш да направиш- крем карамел,макарони на фурна,мляко с ориз,крем-пита...
Виж целия пост
# 3
Можеш да го подквасиш. Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Огретен, палачинки
Виж целия пост
# 5
Можеш да го подквасиш. Simple Smile
вече е седяло в хладилник, а за подквасване не трябва ли да е леко топло?  newsm78
Виж целия пост
# 6
Можеш да го притоплиш.
Виж целия пост
# 7







Карамелена грис - не помня на кой е рецептата, но е супер!
На който е да си каже!
Виж целия пост
# 8
Къде го тоя карамелен грис звучи интересно. newsm78
Виж целия пост
# 9
Бисквитената торта също взема доста мляко.
Виж целия пост
# 10
Крем карамел или торта с кроасани или най-добре както са ти казали го подкваси.
Виж целия пост
# 11
Супа от зелении /коприва, лапад, спанак/, подправена с чаша или две прясно мляко.
Селска чорба - задушени лук и моркови, след това картофи и ориз и накрая пак чаша или две прясно мляко.
Огретен - варени картофи, заляти с препечено брашно, прясно мляко и яйце.
Виж целия пост
# 12
Може някой кекс Peace
Виж целия пост
# 13
Най-много мляко можеш да употребиш за крем карамел, а той издържа цяла седмица в хладилник...за по-дълго не съм пробвала Laughing
Крем Ванилия е също вариант...а може и да вземеш няколко пакетчета пудинг на Доктора (примерно шоколад,ягода и ванилия) и след като приготвиш крема по указанието на опаковката, в десертни купички редуваш от трите вида...получава се много ефектно.
Виж целия пост
# 14
Къде го тоя карамелен грис звучи интересно. newsm78

Грис с прясно мляко

В тенджерка се слага масло да се разтопи, сипва се грис с бъркане до златисто да стане. /за 1 литър мляко 4-5 супени лъжици; аз слагам понякога само лъжица и половина за 1 порция/. Редом с гриса се слага и захарта /на вкус, аз слагам малко по4ти толкова, колкото и грис/ и се бърка да станат златисти - не много тъмно, 4е ще гор4и. През това време в отделен съд се загрява млякото - аз го правя в микровълновата. Сгорещеното мляко се изсипва с бъркане при златистите грис и захар, намалям малко котлона и бъркам ...

Това е рецептата, но не знам на кого е. Много е вкусно
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия