Каша от коприва

  • 6 079
  • 4
Здравейте Simple Smile
Баща ми ми донесе една торба коприва от вилата и искам да направя каша за домочадието. Никога не съм правила и ви моля да помагате.
Виж целия пост
# 1
1)Попарваш с вряла вода и пасираш.
2)Слагаш да ври с 2 сл олио 5 мин
3)Прибавяш кашичка от брашно и вода и бъркаш е тел
4)Слагаш подправки на вкус:сол,пипер,суха червена чушка
5)Вариш на бавен огън 30-40 мин.

сервираш с натрошено сирене и скълцан чесън
Виж целия пост
# 2
Каша от коприва

Сварява се 1/2 кг. коприва в 2 л. вода / ври 5 мин./ и после се пасира.
В друг съд се задушава 1 глава кромид лук, нарязан на дребно, добавят се 4-5 с.л. брашно и 1 ч.л. червен пипер. Сместа се разрежда с пасираната с водата коприва. Ври така около 15 мин.
Разбиват се 2 яйца и се прибавят към копривата. Слага се джоджен.
Преди да се свали от котлона се добавя около 200 гр. сирене и 3-4 скилидки чесън накълцан или нарязан на ситно.
Поднася се с кисело мляко.
Виж целия пост
# 3
Измитата коприва я запарвам за кратко в много малко гореща вода.Вадя и нарязвам.
В тенджерка запържвам 3-4 с.л. брашно,наливам студена вода и водичката от задушаването на копривата.Бъркам да стане гладко сосче.Добавям копривата и чакам да клокне.Посолявам.



П.П. Понякога вместо вода слагам прясно мляко,но ние лично предпочитаме класическия вкус  Grinning
Виж целия пост
# 4
Лелеее, колко сте бързи Simple Smile
Много, много благодаря   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия