Курабийки за Великден

  • 58 955
  • 168
# 105
снощи ми дойде музата и направих моя импровизация,но се получиха учудващо вкусни и хем хрупкави,хем и мекички отвътре...сега си хапнах няколко,харесаха се и на фемилито Wink

направих ги с масло,яйца,тръстикова захар,сметана,амонячна и обикновена сода,лим.сок и кора,ванилия и пълнозърнесто брашно...а ги оформих с шприц/от чешките/,не си намерих точилката Blush
Виж целия пост
# 106
Джемма, а по рецептата на Танита колко време издържат? Искам да ги правя днес и да знам до другия понеделник дали ще стават. А в кутия ли се държат?
Ще правя и тези на pep-4o. За тях вече разбрах

Обаче издържат в големия найлонов  Laughing Laughing чувал 30 дни, без да им се промени вкуса, гарантирам  Peace
Laughing Laughing Laughing
Благодарности за страхотните рецепти, момичета!
Виж целия пост
# 107
Джемма, а по рецептата на Танита колко време издържат? Искам да ги правя днес и да знам до другия понеделник дали ще стават. А в кутия ли се държат?
Ще правя и тези на pep-4o. За тях вече разбрах

Обаче издържат в големия найлонов  Laughing Laughing чувал 30 дни, без да им се промени вкуса, гарантирам  Peace
Laughing Laughing Laughing
Благодарности за страхотните рецепти, момичета!
Не съм Джемма, но правя рецептата, я по коледа я по Великден (обожаам лимон) Blush доста издържат. Аз ги държа в метална или пластмасова кутия.
Виж целия пост
# 108
ето ги моите курабийки https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t34.0-1 … 43657df0698b4b9aa преди малко пак направих,но  с мас,много вкусни...
Виж целия пост
# 109
Ето и едно от мен, другите поотделно не ги снимах, но имам гъсенички, едни с формички и разни с какао като топченца

Доли много са красиви Peace
Виж целия пост
# 110
Ееее, зарибихте ме!

Няма да успея за Великден да направя всичко, но по-нататък. Засега хвърлих око на курабийте на Пепчо.

Записах си и рецептата на Джемма за сладките и линка за фондана. А с какви бои го оцветявате?
Виж целия пост
# 111
Като гледа човек тези красоти как да не се захване?! Party
Имам един доста лаишки въпрос: подариха ми марципан, мисля че е швейцарски. Досега не съм работила с подобно чудо. Сега като ви четях реших да го отворя и очаквах нещо бяло и твърдо, а то е с цвят подобен на мед и меко. Кажете ми моля нормално ли е и как да го ползвам върху сладките? Пече ли се допълнително или се втвърдява само?  Embarassed
Виж целия пост
# 112
Цитат
подариха ми маркиран
Какво ти подариха? newsm78

Ааа, редактирала си. Марципан,ясно. Той става за слепване на две по две сладки, и за украса и оцветяване става, но само ако е много фин, има зърнест, от не ситно смлени бадеми и не е много добър за украса.
Виж целия пост
# 113
В момента пека последната тава курабийки по тази рецепта, която спазих стриктно. Станаха чудесни - хем хрупкави, хем меки и пръхкави, но се обезформиха. Държах омесеното тесто около час в хладилника, както някъде прочетох, че е редно, но пак не се получиха. Дали защото корите, които разточвах, бяха по-дебели или причината е някъде другаде?
Виж целия пост
# 114
Благодаря на pep-4o за чудесната рецепта!
Ето как станаха моите курабийки, които мьжьт ми много хареса. Станаха огромно количество, ама явно няма да се застоят дьлго.  Simple Smile



Сега само се чудя как да ги сьхранявам до Великден. Трябва ли задьлжително да се дьржат в затворен сьд ( кутия) и ако не са в такьв, има ли опасност да поемат влага и да се развалят?
Виж целия пост
# 115
Моите гъсенички, които са по подобна рецепта и отново в огромно количество стоят в една кутия за принтерна хартия зависи и опаковани с оризова хартия. Държа ги в хола, на стайна температура. И на терасата съм държала (остъклена) нищо има няма Party
Виж целия пост
# 116
Направих част от великденските сладки. Довечера продължавам  Simple Smile





Ето тук ще продължавам да слагам снимките на следващите  Simple Smile
http://dimana.snimka.bg/holidays/velikden-2014.814249.33010656
Виж целия пост
# 117
много хубави сладки, mama1+2   bouquet

Благодаря на pep-4o за чудесната рецепта!
................
Сега само се чудя как да ги сьхранявам до Великден. Трябва ли задьлжително да се дьржат в затворен сьд ( кутия) и ако не са в такьв, има ли опасност да поемат влага и да се развалят?

не в кутия, в торби ги съхранявай. Добре завързани. Нищо им няма - нито ще поемат влага, нито ще се развалят така.  Радвам се, че ви харесват  Hug


Ето моята продукция от снощи http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic … tach=132467;image  Laughing

а прилично изглеждат така на сутринта



Виж целия пост
# 118
пеп-4o и tinki_15 , благодаря ви, момичета!   bouquet

Виж целия пост
# 119
В момента пека последната тава курабийки по тази рецепта, която спазих стриктно. Станаха чудесни - хем хрупкави, хем меки и пръхкави, но се обезформиха. Държах омесеното тесто около час в хладилника, както някъде прочетох, че е редно, но пак не се получиха. Дали защото корите, които разточвах, бяха по-дебели или причината е някъде другаде?

Брашното ти е дошло малко и тестото е станало по-меко.
(аз много ги харесвам като се разлеят и обезформят)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия