Курабийки за Великден

  • 58 950
  • 168
# 90
Моите  курабийки са готови








Виж целия пост
# 91
Ето по тази рецепта правя всяка година, много са вкусни:
http://tanitaang.blogspot.com/2009/12/blog-post_19.html

Клечката преди печене.

Виж целия пост
# 92
Благодаря Джемма   bouquet,
ще ги пробвам да ги направя  Hug
Виж целия пост
# 93
Кики,много са красиви и твоите Hug
отгоре с фондан ли са?ти ли си го правиш?
Виж целия пост
# 94
catty m, много, много красиви сладки. Ще крада идеи за декорацията от теб  Simple Smile  bouquet
Джема, усещам, че тая оградка ще стане много красива   bouquet Hug
KIKI_nik и твоите са много весели  Peace

Аз довечера мисля да изпека самите курабийки, но кога ще украсявам не е ясно. Много се изложих тая година. Великден дойде, а аз не съм започнала още.
Виж целия пост
# 95
Кики,много са красиви и твоите Hug
отгоре с фондан ли са?ти ли си го правиш?

Доли,отгоре е фондан. Купувам го Simple Smile
Виж целия пост
# 96
много са красиви  Crazy

и аз трябва такива да ги издокарам,че да ми е жал да ги хапна Wink
Виж целия пост
# 97
Здравейте мили дами   bouquet
Страхотни неща правите! Тази година съм решила и аз да се пробвам.. дано се получи. Но определено ще крада идеи..  Twisted Evil


Ако може да попитам KIKI_nik - от къде го взимаш готов?
Виж целия пост
# 98
Аз от няколко години правя курабийките на пеп-4o   bouquet с формички (разточвам на по-тънко), курабийките на баба ми (рецептата е сходна, но ми е сантиментална), тях ги правя като нея, кръглички на топчета. И задължително много харесваните у нас слепени великденски сладки на Steffanie! Peace Не виждам рецептата да е давана в темата, затова я пускам, много са хубави:
Цитат
Това са любимите великденски сладки в моето семейство. Simple Smile Правя ги всяка година и ги предпочитам пред гъсеничките, защото стават по-сочни и направо се топят в устата!
Ето рецептата:
1,5 кг брашно
300 г захар
6 яйца
1 ч.ч. свинска мас
4 с.л. кисело мляко
0,5 ч.ч. олио
2 пак. амонячна сода
1 ч.л. сода за хляб
0,5 ч.л. лимонена киселина
кората на 1 лимон и сока
3 ванилии
мармалад, смлени орехи
Брашното се пресява и се прави кладенче. Там се изсипват предварително разбитите яйца + захарта и разтопената мас + олиото. Отделно в купичка слагаме киселото мляко и сипваме амонячната сода, като бъркаме и изчакваме да спре шупването. Прибавяме содата за хляб и накрая - лимонената киселина. След като сместа се успокои, я сипваме при яйчено-маслената смес. Прибавяме настърганата кора /само жълтата част/ и сока от лимона, ванилиите и омесваме меко тесто. Оставя се да почива 1-2 часа. Тестото се разточва на кора, дебела 3 мм и се изрязват кръгли къдрави формички. Нареждаме ги в намазнена тава и ги печем в силна фурна за 5-6 минути. Пекат се много бързо, затова внимавайте! Още топли се слепват две по две с мармалада и страничните ръбове, където мармаладът се показва, се търкулват през смлените орехи. Така около сладките се полепва орехов венец.
А за миризмата на амоняк - не се притеснявайте. Тя се усеща само докато сладките се пекат, после изчезва напълно.

Освен, че ги препоръчвам горещо, предупреждавам, че стават много!! Така че може да намалите дозата.
Виж целия пост
# 99
Фондана поръчвам онлайн
http://sladkatakushta.com/fondan-i-marcipan.html?p=6
http://hitrini.com/category/137/zaharen-fondan-culpitt.html
http://www.cookibooki.bg/15-%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82 … amp;limitstart=24
Беше ми препоръчан този вид и него ползвам
http://sladkatakushta.com/fondan-i-marcipan/cveten-aromaten-fondan-bjal.html
Виж целия пост
# 100
Аз пък покрих бисквитките с тоя фонда и горещо го препоръчвам- най-вкусният е от всички, които съм опитвала.
https://www.facebook.com/chuvalcheta
Виж целия пост
# 101
Аз пък покрих бисквитките с тоя фонда и горещо го препоръчвам- най-вкусният е от всички, които съм опитвала.
https://www.facebook.com/chuvalcheta
Джемма ,а ти с какво го оцветяваш.Питам ,защото до сега винаги поръчвам цветен.А гледам ,че в този сайт предлагат само бял.И опаковката от килограм ли е ??
Виж целия пост
# 102
Ами с боя, капвам малко и мачкам докато получа желания цвят. Но най-вече за бял го купувам, цветния си го правя сама, по рецептата на Димитрина или марципан Варна- той бял не става, но за оцветяване е супер.
Виж целия пост
# 103
Tasha страхотни са.   bouquet
По коя рецепта ги  прави?

Мерси момичета
Рецептата е
220 гр масло
400 брашно
1 яйце
щипка сол
1/2 пакетче бакпулвер
1 ванилия
Ако искам да са какаови /в къщи повече ги обичаме/ добавям 2 суп.лъжици натурално какао и отнемам 2 лъжици от брашното. Нали знаете че е хубаво да предстои малко в хладилника да стегне, изрязвам фигурките, Слагат се в силно загрята фурна и се намаля до 170 градуса за 10 мин

а захар?  newsm78
Виж целия пост
# 104
Tasha страхотни са.   bouquet
По коя рецепта ги  прави?

Мерси момичета
Рецептата е
220 гр масло
400 брашно
1 яйце
щипка сол
1/2 пакетче бакпулвер
1 ванилия
Ако искам да са какаови /в къщи повече ги обичаме/ добавям 2 суп.лъжици натурално какао и отнемам 2 лъжици от брашното. Нали знаете че е хубаво да предстои малко в хладилника да стегне, изрязвам фигурките, Слагат се в силно загрята фурна и се намаля до 170 градуса за 10 мин

а захар?  newsm78

Пропуснала съм я  Wink
150 пудра захар
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия