Сметана от мляко

  • 6 622
  • 9
Има ли в България да се продава незаквасена сметана от мляко, намирам само растителна по магазините. Преди години съм виждала, но сега не намерих, кажете  марка моля, или къде се открива.
Виж целия пост
# 1
Нема такова животно.И аз търсих.На Президент съдържа някакво мляко,но не е 100 процента.

То даже растителната сметана реално са някакви стопени отровни боклуци.
Виж целия пост
# 2
Купи си домашно мляко. Сипи го в голям стъклен буркан. Остави го 2-3 дни в хладилника без да го разклащаш.
Сметаната ще се отдели отгоре. Леко я обираш с лъжица.
Виж целия пост
# 3
Купи си домашно мляко. Сипи го в голям стъклен буркан. Остави го 2-3 дни в хладилника без да го разклащаш.
Сметаната ще се отдели отгоре. Леко я обираш с лъжица.
Трябва ми по-голямо количество, за да го разбия за торта. Това отгоре на млякото става ли за разбиване?
Виж целия пост
# 4
В Кауфланд има, в едни сини опаковки по 200мл. Мисля, че на Мегле също съм виждала животинска, провери в някой по-зареден магазин.
Виж целия пост
# 5
Аз от Кауфланд си купих 250мл Vian 30% UHT. Иначе на Vian продуктите им не ми харесват, но другаде сметана от мляко не съм видяла.
Виж целия пост
# 6
Това отгоре на млякото е каймак а не сметана.Не мисля ,че е същото.
Иначе иао и млечна сметана .Трябва да търсиш.
Виж целия пост
# 7
Купих на Виан, тортата стана невероятна. За 20 мин. без печене, по вкусна от купена.
Виж целия пост
# 8
Купих на Виан, тортата стана невероятна. За 20 мин. без печене, по вкусна от купена.
дай рецептата  Laughing
Виж целия пост
# 9
Давам веднага Grinning
Продукти:
Бишкоти от българските 2 пакета
1 компот от праскови
1сметана от 200-250 гр.
извара или някакво крема сирене около 1ч.ч.
няколко лъжици гъсто кисело мляко
захар на вкус
есенция ванилия
за украса:
1/2ч.ч. орехи, захар
Отцежда се сока от компота и се топва всяка бишкота, редят се във форма за торта. От изварата или Маскарпоне или каквото имате се забърква крем, като се слага захар на вкус,ваванилията и млякото. Ако ползвате извара е дабре да я минете през нещо като сито, като я натискате с лъжица, за да не си личат много бучките. Но и без това пак става. Аз вместо извара сложих нещо подобно /понеже квася по около 6-7л. мляко наведнъж и го държа във фурната, веднъж я забравих включена, млякото се пресече и като го изцедих се получи нещо между извара и крема сирене, та него сложих./ Сметаната разбивам отделно и смесвам с крема. Изсипвам от половината от него върху бишкотите и отгоре  нарязвам праскови. После пак ред бишкоти и крем. Украсих с натрошен крокан. Прави се като се разстопи захар и се пуснат вътре орехите. Изсипва се върху намазнено фолио и като изстине се начупва с блендер. Напрвих и топчета Рафаело от Кондензирано мляко, кокос и краве масло. Ако искаш и сметана за отстрани, трябва още една кутия.
Много лека и вкусна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия