Машина за хляб - 16 част

  • 93 556
  • 1 067
# 75
Весел празник на всички хлебарки bouquet

Да ви се похваля  Cry с поредният си 4-ти козуначен неуспех.

Както е тръгнало може и да не ям домашен козунак тази година.

Беше по тази рецепта и както при предния неуспех тестото след фтасването беше много меко.Точи се като...желе и немога да вдигна фитилите от плота.След 3 неуспешни опита да го оплета се ядосах и му ударих едно яко месене(знам че не трябва) с надежда да се стегне малко, но не би. После го сплетох някакси и едвам го вдигнах, за да го сложа в казанчето.Плетката естествено се раля и се загуби по трасето, пак не се вдигна достатъчно и най-гадното беше, че нямаше никакви конци  Cry

Сега от сутринта съм метнала една рецепта по БДС , която е с по-малко мляко и с повече мая, и тя ако не стане...явно не ми било писано.
Ей сега го оплетох.Този път беше добро тестото, и конци се виждат.Остана и да втаса добре.
Виж целия пост
# 76
Христос возкресе момичета easter newsm20 прекланям се пред ограмното ви желание да зарадвате близките си за празника.
Милето видях ти козунаците в другата тема.Ти си нашата гордост smile3501
Виж целия пост
# 77
Svilena33 ,тестото в началото се прави по-стегнато,за да може след втасването да е меко и еластично,но не и като желе(както казваш).

Полин,а с твоите среднощни какво стана?
Виж целия пост
# 78
Моите среднощни...Ами добре са. Чакат да бъдат изконсумирани Mr. Green. В 2:50 часа бях в хоризонтално положение smile3524, преди това беше едно търчане от горния до долния етаж и обратно #Crazy...Но си струваше всяко стъпало smile3521. max-mama, за теб smile3525! Ето ги и тях:









Бъни, много си права, знаеш ли Thinking. Точно защото исках днес да зарадвам близките ми хора, затова беше цялото трополене. Иначе защо да го правя  33uu?

ХРИСТОТ ВОСКРЕСЕ! МИЛИ ПРИЯТЕЛКИ, БЪДЕТЕ МНОГО ЩАСТЛИВИ С ВАШИТЕ СЕМЕЙСТВА!



Виж целия пост
# 79
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ЗДРАВЕ И ТОПЛИНА ВЪВ ВСЕКИ ДОМ
Виж целия пост
# 80
Христос воскресе!
Виж целия пост
# 81
Полин,чудесни са. Peace
Вече знаеш техниката,по този начин можеш да се справиш и с друга рецепта за козунак.
Виж целия пост
# 82
...Вече знаеш техниката,по този начин можеш да се справиш и с друга рецепта за козунак.

Да, бих могла да пробвам. Някоя друга година обаче Mr. Green. Засега приключих Laughing. Весел ден на всички!
Виж целия пост
# 83
Svilena33 ,тестото в началото се прави по-стегнато,за да може след втасването да е меко и еластично,но не и като желе(както казваш).
Да де ясно, така го правя, или поне на мен така ми се струва - че не може да поеме повече брашно.Но след като сложа мазнината поомеква, а след като втаса хептен.Тази рецепта по която го правих беше с 600гр., а аз сложих 660 и пак...
Сега този, дето го правя в момента стана добре тестото и на външен вид е добре, самоче след края на програмата отвътре беше суров(ново 20) и сега го допичам...
Виж целия пост
# 84
Svilena33, по рецептата на max-mama, след мазнината пак се слага малко брашно. Може би това е трябвало да направиш.
Виж целия пост
# 85
Ох, незнам вече...  Confused
Дай линк за тази рецепта ако обичаш, че тя...една ли е Simple Smile
Виж целия пост
# 86
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg10648624#msg10648624 Ето рецептата на max-mama. С каква машинка беше ти?
Виж целия пост
# 87
Момичета, мисля сероопзно да пробвам на макс-мама козунака.
Но не ми се иска да изхвърля количеството, дето трябва да го пека в обикновената си фурна (не ми е читава, пък и не мога да печа, признавам си  Crazy). Та ето го и питането ми:
Дали ако намаля съставките от рецептата й на половина, ще ми стигне само за един козунак, направен в машината за хляб?
Виж целия пост
# 88
Момичета, мисля сероопзно да пробвам на макс-мама козунака.
Но не ми се иска да изхвърля количеството, дето трябва да го пека в обикновената си фурна (не ми е читава, пък и не мога да печа, признавам си  Crazy). Та ето го и питането ми:
Дали ако намаля съставките от рецептата й на половина, ще ми стигне само за един козунак, направен в машината за хляб?

Ще стане.Аз в повечето случаи така правя,че много не се яде у нас.
И още нещо,понеже три яйца няма как да разделиш на две,отдели си две яйца,разбий първоначално само едното,половината сложи в маяната смес,а другата половина запази за намазване отгоре накрая.
Виж целия пост
# 89
И друго, което според мен ще стане е - докато се пече единият козунак в машинката, другият да втасва навън, някъде на хладно, и като се изпече този в машинката, слагаш другият(но да е втасал) и печеш само на програма Печене, тя е сълга 1 ч. Би трябвало да я имаш. И така пак ще си имаш 2 козунака печени в машинката. Но ти си знаеш......
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия