как се приготвят гъби в масло?

  • 6 158
  • 17
 Rolling Eyes хич ме няма в готвенето, а мн ми се яде тази гозбичка. Rolling Eyes
може ли да ми обясните точно и ясно? Blush
Виж целия пост
# 1
Загрявам маслото, добавям гъбите (ако са едни - нарязани, ако са малки - цели) и сол и черен пипер и това е. Бъркам, докато омекнат и им се изпари водата  Simple Smile

Или махам пънчетата, обръщам нагоре шапките, слагам вътре бучка масло и сол и пипер и пека във фурната. Може и да се нарежат пънчетата на дребно, да се омешат с масло, чесън и малко кашкавал, пълнят се шапките и пак се пече.
Виж целия пост
# 2
малиии,само докато чета и ми потекоха лигите... eat

а става ли с маргарин (и колко  точно) и със стерилизирани печурки? newsm78
Виж целия пост
# 3
Ще стане, ама няма да е по-вкусно  Simple Smile
Виж целия пост
# 4
малиии,само докато чета и ми потекоха лигите... eat

а става ли с маргарин (и колко  точно) и със стерилизирани печурки? newsm78

Маргаринът е гаден, когато се пържи. С масло стават по-вкусни.
Виж целия пост
# 5
малиии,само докато чета и ми потекоха лигите... eat

а става ли с маргарин (и колко  точно) и със стерилизирани печурки? newsm78

Маргаринът е гаден, когато се пържи. С масло стават по-вкусни.

а в какви количества? Blush
1п. масло, с 0.500кг гъби, как звучи??? и колко вода? Blush Blush Blush
Виж целия пост
# 6
малиии,само докато чета и ми потекоха лигите... eat

а става ли с маргарин (и колко  точно) и със стерилизирани печурки? newsm78

Маргаринът е гаден, когато се пържи. С масло стават по-вкусни.

а в какви количества? Blush
1п. масло, с 0.500кг гъби, как звучи??? и колко вода? Blush Blush Blush

Едно пакетЧе може да ти е много, с половин е достатъЧно и без вода. Те гъбите сами си я пускат. След като се изпари (собствената им вода) са готови  Grinning
Виж целия пост
# 7
На половин кило гъби - маслото е около една трета пакетче или половин пакетче. Вода не ти е нужна.
Виж целия пост
# 8
О, едно пакетче в никакъв случай  Stop Много е. Четвърт или половин най-много (от малките пакетчета, въпреки, че от малките май е само българско, а то е много по-гадно и от маргарина  Sick). Вода не слагаш никаква, гъбите си пускат.
Виж целия пост
# 9
ей, мацки...супер сте...  bouquet
довечера ще забъркам едни гъбки....
ама мойта половинка е от месоядните и май трябва и подходяща мръвка да му измисля...
нещо да предложите, лесничко..... Whistling
Виж целия пост
# 10
ей, мацки...супер сте...  bouquet
довечера ще забъркам едни гъбки....
ама мойта половинка е от месоядните и май трябва и подходяща мръвка да му измисля...
нещо да предложите, лесничко..... Whistling

Пилешко филе в йената с лук
Виж целия пост
# 11
ей, мацки...супер сте...  bouquet
довечера ще забъркам едни гъбки....
ама мойта половинка е от месоядните и май трябва и подходяща мръвка да му измисля...
нещо да предложите, лесничко..... Whistling

Пилешко филе в йената с лук

не ми звучи мн лесно Blush  ама май се сещам за един фикс за пилешки филенца със сос някакъв беше... трябва да поразгледам асортимента Laughing
Виж целия пост
# 12
Намазваш едно пиле с червен пипер,олио и сол.Слагаш го в йената с 1 ч.ч. бира и 1 к.ч. водичка.Слагаш капака и печеш 1 1/2 часа  във фурната на 180 градуса.После добавяш картофки нарязани и объркани със сол,1 връзка зелен лук и 1 връзка нарязан копър(наслагваш около пилето).Допичаш до готовност на картофките и си готова.  Mr. Green
 Hug Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 13
ей, мацки...супер сте...  bouquet
довечера ще забъркам едни гъбки....
ама мойта половинка е от месоядните и май трябва и подходяща мръвка да му измисля...
нещо да предложите, лесничко..... Whistling

Пилешко филе в йената с лук

не ми звучи мн лесно Blush  ама май се сещам за един фикс за пилешки филенца със сос някакъв беше... трябва да поразгледам асортимента Laughing

E кое му е трудното?  newsm78 Пилешко филе нареждаш в йената, покриваш го с нарязан лук, олио, малко вода, подправки, сол и черен пипер и печеш.
Виж целия пост
# 14
Само да  добавя, че след като измия гъбите, веднага ги поливам с един изцеден лимон и така ги пържа.Остават светли и се получава много приятно зачервяване от маслото, а лимонът придава много приятен вкус.Пържа ги в много малко масло в тефлонов тиган.Ако маслото е много, стават тежки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия