Как да съхраним Босилек?

  • 22 942
  • 109
# 105
И аз си направих песто от босилек.
Да се похваля , де hahaha
Малко ми е силничък аромата, но предполагам че в комбинация с друо,
ще е по добре. Hug
Виж целия пост
# 106
Имам няколко въпросчета по същество и дано някой може да помогне - направих пестото, вкусно стана. Сложих босилек, зехтин, сол и чесън. Като престоява малко в хладилника започва да потъмнява, особено отгоре. Направо почерня, като варен спанак.  Какво да направя за да не потъмнява? И пармезан не намерих. В магазина ми дават някакъв прах за пармезан, но на него пише нещо друго.  Имаше и едно малко резенче, към 100гр. пак не пише пармезан, а беше 9 лв. и ми досвидяха. Специфичен ли е вкуса му и много ли променя  пестото като се сложи? newsm78
Виж целия пост
# 107
Аз сложих по твърд настърган кашкавал. Peace
Не съм го поглеждала от както съм го направила. Embarassed
Виж целия пост
# 108
искам да попитам в хр. магазини продават ли джинджифил и босилек?

Джинджифил на прах, а май и коренчета, както и сух босилек има във всеки голям супермаркет. Пресен босилек вече са казали къде има.

Днес съм запланувала да правя песто, но мисля да сложа малко орехи, а пармезан си взе от магазина - 40 гр. настърган за около 2 лв.
Виж целия пост
# 109
Имам няколко въпросчета по същество и дано някой може да помогне - направих пестото, вкусно стана. Сложих босилек, зехтин, сол и чесън. Като престоява малко в хладилника започва да потъмнява, особено отгоре. Направо почерня, като варен спанак.  Какво да направя за да не потъмнява? И пармезан не намерих. В магазина ми дават някакъв прах за пармезан, но на него пише нещо друго.  Имаше и едно малко резенче, към 100гр. пак не пише пармезан, а беше 9 лв. и ми досвидяха. Специфичен ли е вкуса му и много ли променя  пестото като се сложи? newsm78

За потъмняването - нищо не мога да кажа. Предстои ми да правя и тогава ще видя. Знам само, че е хубаво да има един слой - около 5 мм - зехтин отгоре, за да изолира.
Аз си взех настърган пармезан - пише на латиница  Емулграма мисля  newsm78 Но на етикета на бълг. си пише че е пармезан.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия