Как да съхраним Босилек?

  • 22 978
  • 109
# 90
Как го ядете тоя босилек  Sick? Онзи ден ми препоръчаха да си сложа на салата с домати и моцарела, ми не съм яла по неприятно нещо.Мирише ми на гробища - на мента, на тамян, ми гадно ми е.
Тайне( Hug),а песто Дженовезе яла ли си? Харесва ли ти?(леко мазнато към сирене(нашето си...) или моцарела

Има хора,които не харесват директния вкус на босилека,но пестото се харесва,защото има и подправки ..Не е само босилек....
Mастърче, гласях се да си правя, но след злополучния ми опит с босилека, вече не бих яла.
Виж целия пост
# 91
А как се прави песто от босилек.   bouquet
Виж целия пост
# 92
Когато си купя пресен босилек от пазара,го слагам в метална кутия и бутам във фризера.
Виж целия пост
# 93
А как се прави песто от босилек.   bouquet

Песто тип "Дженовезе"
Виж целия пост
# 94
Мастерче, тези борови ядки от къде да ги намеря?
И още един въпрос: Пармезана мога ли да го заместя с по твърд кашкавал?
И накрая, за салати , спагети и пици ли го ползваш?
Аз имам една голяма връзка с босилек и се чудя как да я оползвоторя. newsm78
Виж целия пост
# 95
Мастерче, тези борови ядки от къде да ги намеря?
И още един въпрос: Пармезана мога ли да го заместя с по твърд кашкавал?
И накрая, за салати , спагети и пици ли го ползваш?
Аз имам една голяма връзка с босилек и се чудя как да го оползвоторя. newsm78

Аз слагам само кашу.Борови ядки още не съм намерила.....
Пробвай с твърд кашкавал,но пармезана дава страхотен вкус.
Ползам го за всичко.....Мажа на домати,спагети,на сирене(сламурено),на моцарела,даже на препечени филийки( hahaha).....

Напоследък съм се пристрастила нещо към това песто Laughing
Виж целия пост
# 96
Държа винаги в хладилника бурканче песто (готово от магазина) . Когато ми потрябва пресен босилек ползвам него. Много рядко купувам листен поради това че рядко се ползва и трудно съхранява.
Виж целия пост
# 97
Ето тук има кедрови ядки, но много скъпи ми се струват.

http://www.zvkedri.com/p_nuts.html

Виж целия пост
# 98
Ето тук има кедрови ядки, но много скъпи ми се струват.

http://www.zvkedri.com/p_nuts.html


Shocked Shocked Shocked Shocked ухааааа......

Видях кедрови ядки на Женския пазар и на пазара на Графа...Но не погледнах цената....Ще ходя днес да видя,че ми запали любопитството Laughing
Виж целия пост
# 99
С кашу пестото става почти като с кедрови ядки. Аз много ги обичам, но не мога да определя вкуса  Thinking Иначе за скъпи, скъпи са да, аз купувам 250гр от Метро за 10-тина лв, явно не са от Сибирски кедър  Mr. Green
Виж целия пост
# 100
Вчера си взех от Кауфланд две връзки и си направих нещо като песто,защото нямах ядки и много малко ми беше останалпармезан.Пак се получи добре.
Виж целия пост
# 101
Аз сложих във фризера една кутия с нарязан босилек,
не съм пробвала до сега и не знам да ли ще е хубав след  това Thinking
Сложила съм и да се суши една доста голяма връзка. Peace
У нас се харесва,но за салата предпочитам да е в дресинг.
На месо слагам само когато го мариновам.
Слагам и на бобената чорба Heart Eyes

Тези дни ще пробвам и пестото   bouquet
Виж целия пост
# 102
То това песто ще ми излезе златно.
Мойта работа стана имам си копчета, трябва да си купя балтон.
Тази връзка босилек ми я подариха и реших някак да я оползотворя, но като знам какъв особен вкус има ,накрая може никой да не го опита.
ПП : Миналата година имах замразен във фризера и почти целият го изхвърших, затова реших нещо по различно да направя.
Благодаря ви за идеите  bouquet
Виж целия пост
# 103
искам да попитам в хр. магазини продават ли джинджифил и босилек?
Виж целия пост
# 104
Босилек пресен съм виждала в Метро и Била в саксии, на връзка си взех от Кауфланд и си направих песто с кашу. Само дето не питах дали трябва да е сурово или печено кашуто и си взех печено. Стана,голям хит е в момента в къщи салата Капрезе!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия