Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 81

  • 34 261
  • 368
# 315
Ох, Пепи, все забравям да ти благодаря, че пусна линка на тази глюкоза на Уилтън. А някой ползвал ли я ?
Вайлетблу, мерси. Питам по 20 хил. пъти нали съм руса  Embarassed
 
Момичета, извинете, че нахлувам в темата, но имам въпрос. Как да си направя хубава черна боя?

С черен шоколад във фондана.Погледни няколко поста надолу. И предната тема. Ако не намериш,питай Рая.  Mr. Green
Виж целия пост
# 316
С черен шоколад във фондана.Погледни няколко поста надолу. И предната тема. Ако не намериш,питай Рая.  Mr. Green

Така става кафяво, но ако му се добави синьо и става идеално черно.
Виж целия пост
# 317
Искра,аз съм правила само две торти до сега,но пък са били равни Mr. GreenНай-горния блат аз го сиропирам,но от страната която ще е залепена към крема,на обратно...кажи,че ме разбра Praynig.Така блата отгоре остава сух.Ако имаш някаква дъъълга линия можеш да заглаждаш с нея.Слагаш я на далечната страна на тортата и дърпаш към себе си с две ръце WinkМного хубава торта и нали идва лято...съвсем актуално!
Ми и аз като Риен да предложа на Шемет когато има време да си напише всичко за Алън Дън и да се сложи в Библиотеката или постовете й поне,защото е полезно.Аз сега ги събирам в папка Wink
Виж целия пост
# 318
Аталанта, няма как да не започна с теб - разкошна придобивка!!!!! Да ти е честит и мнооооого работа да ти свърши, а ние сме тук - ще гледаме и ще коментираме:)))) (Един ден, като започна работа, ще изхвърля съдържанието на някой шкаф и ще си купя такова нещо:)

ай-ай, мисля, че този цвят на втория етаж (един от любимите ми цветове) може да постигнеш и като "позацапаш" с много мъничко черно едно по-цикламено розово...или, ако разсъждаваме по рецептата за кафявото...след като розовото е бяло и червено, ако добавиш малко зелено, би трябвало да се покафени...с нюанс на розово, защото от такова си тръгнала...Много те моля, ако успееш в опитите за този цвят, напиши как е станало, защото е много нежен:)

ИСКРА, дизайнът на тортата ти е много хубав!!! Не е добра идея да сиропираш много горния блат, а ако не е пандишпан, хич и не го сиропирай. Масленият крем е добре да е мек като замазваш в началото, за да не си натискаш и деформираш тортата. След първоначалното замазване, прибери в хладилника, след като стегне, може да позамажеш още малко, но основното равнене на тортата е най-добре да стане още при сглабянето, защото ако ти се наложи да изравняваш с много дебели слоеве маслен крем, то неминуемо при покриването пак ще поддаде там, където е повече кремът...
Виж целия пост
# 319
Момичета, моля ви помогнете. Как да си направя цветенца ако нямам формички? Едните ще са както беше казала Бобсито, със сламка. А по големи как?
Поръчах си формички, но ще ми се забавят ...... А имам торта да правя днес ooooh! ....
Виж целия пост
# 320
Ми и аз като Риен да предложа на Шемет когато има време да си напише всичко за Алън Дън и да се сложи в Библиотеката или постовете й поне,защото е полезно.Аз сега ги събирам в папка Wink

ОК - ще си събера постовете под мишничка (ще гледам и да ги свържа в нещо по-компактно) и ще ги метна на Наталинка да ги добави някъде в библиотеката.

rien не съм гледала линка но аз ползвам точно глюкоза на уилтън и съм доволна ... само дето бързо свършва - пак трябва да купувам.

А РМ2 се изтънява добре (въобще съм много доволна от това тесто) само дето мен ме мързеше да правя листата едно по едно пък като отрежа 5-6 те вземат че позасъхнат докато стигна до последните за изтъняване.
Виж целия пост
# 321
Момичета, моля ви помогнете. Как да си направя цветенца ако нямам формички? Едните ще са както беше казала Бобсито, със сламка. А по големи как?
Поръчах си формички, но ще ми се забавят ...... А имам торта да правя днес ooooh! ....

На тази торта цветчетата са правени с обикновенно кръгче за сладки. Просто така го слагах при рязане, че да получа едни издължени заострени листенца.

После самите листенца ги сглобих на тортата, а преди това ги оставих за 20-30 мин леко извити.
Виж целия пост
# 322
Момичета, моля ви помогнете. Как да си направя цветенца ако нямам формички? Едните ще са както беше казала Бобсито, със сламка. А по големи как?
Поръчах си формички, но ще ми се забавят ...... А имам торта да правя днес ooooh! ....

На тази торта цветчетата са правени с обикновенно кръгче за сладки. Просто така го слагах при рязане, че да получа едни издължени заострени листенца.

После самите листенца ги сглобих на тортата, а преди това ги оставих за 20-30 мин леко извити.

Ако нямаш формички аз съм ползвала капачки от парфюми, дезодоранти и всякакви шишенца в началото. За релеф Пепи има чудесна идея - може да ползваш релефни копчета и мъниста. Въобще с формички е по-лесно но и без тях може много да се направи - последно рози правих с елипсовидна формичка за сладки - ако ги отрежеш кръгли листата ги разточваш още малко в едната посока и става елипса.
Виж целия пост
# 323
Момичета, моля ви помогнете. Как да си направя цветенца ако нямам формички? Едните ще са както беше казала Бобсито, със сламка. А по големи как?
Поръчах си формички, но ще ми се забавят ...... А имам торта да правя днес ooooh! ....

На тази торта цветчетата са правени с обикновенно кръгче за сладки. Просто така го слагах при рязане, че да получа едни издължени заострени листенца.

После самите листенца ги сглобих на тортата, а преди това ги оставих за 20-30 мин леко извити.

Ако нямаш формички аз съм ползвала капачки от парфюми, дезодоранти и всякакви шишенца в началото. За релеф Пепи има чудесна идея - може да ползваш релефни копчета и мъниста. Въобще с формички е по-лесно но и без тях може много да се направи - последно рози правих с елипсовидна формичка за сладки - ако ги отрежеш кръгли листата ги разточваш още малко в едната посока и става елипса.

Благодаря ви много момиЧета  Hug   Успокоих се, после ще докладвам какво е станало ....   bouquet
Виж целия пост
# 324
Atalanta честито. Тази играчка верно е по-голяма от машината за хляб  ooooh!.Ей затова се въздържам още и не съм си го купила ( нямам място на плота в този апартамент , но след около месец си го вземам за РД  Mr. Green
Тандури ти казваш че си много доволна -аз четох разни коментари че "забивал" , ако го по натовариш да бърка повече тесто ( не че хляб ще бъркам в него ...) . Да се е случвало с твоя?
Искра много хубава морска торта. Заглаждането....на мен ето това ми върши страхотна работа http://cooksdream.com/store/1302.html . Аз сиропирам и то доста сериозно , понеже у дома суха торта не искат да ядат. Повечето ми кремове са леки ( мусове) и наистина е много трудно да се заглади тортата. Но дори и да му се получат неравности , ей тази шпатулка заглажда  Wink
Виж целия пост
# 325
Тандури ти казваш че си много доволна -аз четох разни коментари че "забивал" , ако го по натовариш да бърка повече тесто ( не че хляб ще бъркам в него ...) . Да се е случвало с твоя?

Никога! Аз меся по 4 кг тесто наведнъж, после слагам във фризера. Според мен на тези, които им забива си нямат идея как се меси тесто. Ако оставиш тестото на сухо и почне да блъска и да прегрява, много ясно, че ще забива. Аз меся в огромни количества, освен това често! Почти всеки ден бъркам нещо. Да чукам на дърво, досега не съм имала проблеми, но и аз си го гледам- почиствам редовно и т.н.  Laughing
Виж целия пост
# 326
какъв е вариянта за направа на цветчета с сламка
Виж целия пост
# 327
Ето и от мен една кола "Рено меган" за един малък хубавец.
Сега отиваме на рожденият му ден,после пак ще пиша.
Поздрави на всички....
Виж целия пост
# 328
Момичета, моля ви помогнете. Как да си направя цветенца ако нямам формички? Едните ще са както беше казала Бобсито, със сламка. А по големи как?
тичай до магазина, вземи си една кутийка бира или кола, сипи си я в чаша а от кутийката си изрежи лентички. От тях си направи желаните формички. Слепвай със двустранно тиксо или канокулит. Цветенца трудно ще направиш, но листенца и други подобни - без проблем. Разгледай тази ПАПКА, може да ти хрумне нещо.
Виж целия пост
# 329
ВНИМАНИЕ!!!
ЩЕ ПИТАМ!!!

Някой да ми каже, желатина на БИОСЕТ... изобщо набъбва ли??? newsm78 Има ли някоя по-особенна молитва.... или ругатня.... която да спомогне за този процес???  Rolling Eyes
Щото.... От половин час седи в една чаша, и освен че става все по-кафяв почти не се сгъстява.... Сега ще питате за пропорциите. Ами.... понеже имам лоши спомени от тоз` желатин, сипах пакетче и половина в няма 100 мл. вода. Сега е на положение - ъъъъъъ...  newsm78 летна детска диария.... и на цвят, и на вид, предполагам и на вкус.

Предполагам, че къръка е от любовта   Heart Eyes която влагам в тортата за свекърва ми, ама за компенсация кремовете ми станаха перфектни.....
Айде, докато ми отговорите, аз ще притичам да си купя желатин на Доктор Йоткер.
АМИН!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия