Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 6-та тема

  • 83 018
  • 373
# 15
Мари ета,не става дума за отделни фигурки за украса,ами за самото оформление на питката  newsm78


Не съм казвала за фигурките, за цялото тесто имах предвид.
Я най-добре напиши рецептата да видим , може пък от там да е проблемът.
Виж целия пост
# 16
Додиники,
баницата ти е прекрасна.  Peace
Виж целия пост
# 17
Мари ета,не става дума за отделни фигурки за украса,ами за самото оформление на питката  newsm78


Не съм казвала за фигурките, за цялото тесто имах предвид.
Я най-добре напиши рецептата да видим , може пък от там да е проблемът.


Ами последната ми питка е по рецепта за Болярската питка,но и с другите рецепти ефекта е същия.Аз си мислех,че майсторлъка на релефните питки се състои в оформянето.

Извинявайте ако ви отегчавам  Blush
Виж целия пост
# 18
Разбира се, че не отегчаваш никого Hug...наистина опитай да замесиш мааалко по-твърдо тесто. А и от брашно до брашно има разлика, така че дори и да спазваш 1:1 рецептата пак може да има разлики. Същото важи и за всеки един от останалите продукти.
Има и друго - ако тавата ти е по-широка и по-ниска тестото се разлива и така се губи ефекта от оформянето. Ползвай висока тава /аз пека в долната част на електрическа тенджера/ - тестото ще втасва само нагоре и ще запази оформлението.
За сега това се сещам, нека и други се включат...
Виж целия пост
# 19
Касиер,браво за питката!Хубаво си я оформила!   bouquet
Моондрийм,и твоето агънце е оригинална идея! Peace
Виж целия пост
# 20
Определено мекото тесто губи плетка и рисунък!  Peace  Няма друга причина. По- твърдо тесто!
Виж целия пост
# 21
Определено мекото тесто губи плетка и рисунък!  Peace  Няма друга причина. По- твърдо тесто!

Тебе чаках Hug.
Значи п редположението ми е вярно.
Виж целия пост
# 22
Благодаря ви много    bouquet.Другият път ще замеся малко по-твърдо тесто,отколкото досега.Но и винаги се страхувам да не ми е прекалено твърдо  #Crazy
Виж целия пост
# 23
Здравейте момичета, аз рядко се включвам с произведения по темата, но редовно ви чета и плакна окото. Прекрасни сте  bouquet
Виж целия пост
# 24
запис
Виж целия пост
# 25
Я да видя какво друго ще ми сервирате JoyПредстои ни кръщенка,а понататък(живот и здраве)-прощапулник...та прихващам идеи.Днес пробвах една рецепта от половин доза за содена сладка питка,но тя пред вашите с маята бледнееше  chef
Виж целия пост
# 26



Записвам се този път със снимки  Laughing

Не особено успешният ми козунак , по-скоро доста вкусен сладък хляб се получи , но има време да се науча.

И питката за Великден.

Винаги си мажа питките с жълтък , малко мляко и повечко олио , но само веднъж ми стана по-лъскава , все седят без блясък , а искам да седят като на Додиники баницата  Crossing Arms много е хубава , браво !

И също да ви питам какво тесто ще ми препоръчате , което да седи мекичко и пухкаво и на следващия ден ? Правя най-вече Болярската , но на следващия ден вече е кофти за ядене и я слагаме в МВ-то , за да поомекне.

Мерси предварително !
Виж целия пост
# 27
The_Sunrise , за да е лъскава - като я извадиш веднага намажи обилно с разстопено краве масло или маргарин.
За рецепта - аз си правя само по моята, харесва ни...
Виж целия пост
# 28
Уф , ами точно тази я намазах доста обилно с масло , не я пръсках с вода, защото трябваше да я ядем на следващия ден.

Мислех си , че ще стане по-лъскава , ама уви !
Виж целия пост
# 29
Вижте нещо красиво   http://forum.svatbata.bg/index.php?topic=9846.30
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия