Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 39-а тема

  • 77 423
  • 649
# 555
Сладунка медунка, тези торти за първо, второ и трето ли са? Grinning
Страхотни са, особенно тази предпоследната с разреза. Peace
Виж целия пост
# 556

sladunka_medunka, моля за рецептата на поредната  Laughing торта!  bouquet
И аз, и аз и аз  Praynig Praynig Praynig.
Предпоследната демек.
Няма да ви изброявам.Онемях, приплюнчих се.
И аз поготвям, ама все неща дето не са за снимане - обикновенни и на бързо Mr. Green.
Затова не се отчитам Embarassed Embarassed Embarassed
Виж целия пост
# 557
Селма, питката ти е разкошна! Peace
sladunka_medunka, моля за рецептата на поредната  Laughing торта!  bouquet
tutulina, а твоите еклери са неустоими! Може ли рецептата, моля?   Crazy bouquet

Полина, да знаеш, аз и син на подходяща възраст имам!  Wink Laughing Разкажи сега за онази апетитна содена питка, моля! Hug

  Рецептата за еклерите е на моята кръстница.
  За пареното тесто:
  1 чаена чаша олио/или същото количество 50/50 олио и краве масло/
  2 чаени чаши вода
  2 чаени чаши брашно
  8 яйца
  щипка сол
  за крема: 
  1 литър прясно мляко
  4 яйца
  150 гр.брашно
  200 гр.захар
  2 праха ванилия
           Пареното тесто се приготвя като водата, олиото, солта се слагат на котлона да заврат.
  Брашното се изсипва наведнъж и се бърка с дървена лъжица до отлепване от стените на съда.
  Прехвърля се в голяма купа и се изчаква да поизстине сместта и се чукват яйцата едно по ед-
  но, бърка се за да се поеме от сместта, пак яйце и така до като свършат яйцата.
     Бъркате и издигате с дървена лъжица / или шпатула/ сместта за да може да поеме яйцата
   и да стане по-пухкава. Загрейте фурната предварително. В намаслена тава се подреждат на
   по-голямо разстояние едно от друго еклерчетата. Аз ги правя със супена лъжица, защото ги
   предпочитат по-големи. Имайте предвид,че бухват много.Печете на силна фурна, но наблюда-
   вайте да не прегорят. След като изстинат ги пълня с крем, който съм направила докато се пе-
   кат еклерите.  Пълненето може да направите като леко срежете еклера и с лъжичка сложите
   крем, а може да ползвате и шприц. Както предпочитате. Отгоре може да наръсите с пудра за-
   хар или топинг, шоколад. В крема слагам жътъците ,а белтъците разбивам на сняг. След като
   крема поизстине /бъркате непрекъснато за да не хване коричка / прибавяте белтъците като
   много леко ги разбърквате за да не спаднат и крема да е пухкав.

    Е Селма   и Labrex   откакто прочетох коментарите за Наташовите сладки "ушки"
   нямам покой.Сега доволни ли сте? Аз и домашните да-а-а-а! И благодаря newsm51 много моми
   чета. За сведение още са топли, а то от лакомия се изгорих и страдам  smile3514.

   

   
   
                             
Виж целия пост
# 558
tutulina , тук са големи подстрекатели  Laughing Laughing

Днес правих сладки

Бисквитките с боровинки и кокос  на Йоли   
Лимоновите сладки на Нелка, но слепени с фъстъчен крем
тарталети с различни пълнежи
шоколадови  кошнички по Мариана Г


Виж целия пост
# 559
Снощи правих пърленки и супа топчета, ама супата не я снимах:

Виж целия пост
# 560
тази вечер дробчета с лук на фурна и отново огретен от тиквички, но вече не го снимах

Виж целия пост
# 561

    Е Селма   и Labrex   откакто прочетох коментарите за Наташовите сладки "ушки"
   нямам покой.Сега доволни ли сте? Аз и домашните да-а-а-а! И благодаря newsm51 много моми
   чета. За сведение още са топли, а то от лакомия се изгорих и страдам  smile3514.

tutulina, страхотни са! Heart Eyes  bouquet Не знам кой е подстрекател, ама и аз ще ги правя. Grinning
Виж целия пост
# 562
Козунака на Макс-мама - това е от мен за днес...Повече утре!

Тук всички са подстрекателки и всички заслужавате бан.....От вкусотии от кухнята няма да мога да изляза ако бях с по-слабо сърце......

Хубави почивни дни!  bouquet
Виж целия пост
# 563

Хайде и аз, готови са, топли, топли Heart Eyes Няма само да се слюнча тука, ама-ха!Боже, бременна като бях, не бях толкова пощелива...... Embarassed

Виж целия пост
# 564
При нас  пълнени чушки с ориз и кълцано месце. Simple Smile

Виж целия пост
# 565
Снощи правих пърленки и супа топчета, ама супата не я снимах:

втъ
Виж целия пост
# 566
Нещо като сърчица по селски:

Виж целия пост
# 567
В тази пърленка ми останаха очите.
Извинявай Мариета но нещо не мога да се оправя с тези цитати.
Ако знае няко рецепта та да ми я пусне.

Виж целия пост
# 568
Привет магьосници!  chef

От мен тази вечер някаква далечна вариация по рецептата на Надето Особуко.Много вкусно стана, предполагам, че в оригинал ще е още повече!Наде,   bouquet

Малки хлебчета "Чабата"
Виж целия пост
# 569
[quote authnahodkata link=topic=395618.msg11294365#msg11294365 date=1242934364]



а напоследък сигурно всеки ден правя бонбоните Рафаело,анправо се пристрастихме към тях
 
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12217909


[/quote]


би ли споделила как ги правиш бонбоните
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия