За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 15 705
  • 386
# 15
Искам да направя като гарнитура картофено, морковено и спаначено пюре - да е разноцветно. За картофеното пюре ми е ясно, но как да направя морковеното и спаначеното, има ли нещо в приготвянето им различно от обикновено пасиране на продуктите, какво се добавя?
Виж целия пост
# 16
Искам да направя като гарнитура картофено, морковено и спаначено пюре - да е разноцветно. За картофеното пюре ми е ясно, но как да направя морковеното и спаначеното, има ли нещо в приготвянето им различно от обикновено пасиране на продуктите, какво се добавя?


М_е_г_и, погледни ТУК има рецепти за пюрета, вкл. и от моркови и от спанак. Ако те устройват.......
Виж целия пост
# 17
Благодаря, Извода, който си направих докато ги чета е, е трябва да се сложи нещо, което да ги сгъсти (брашно, нишесте... или сухо картофено пюре)
Виж целия пост
# 18
Меги ,аз веднъж правих така разноцветни пюрета.Но направеното картофено пюре разделих на три части.Към едната прибавих сварени моркови,а към другата сварен спанак. Simple Smile
Виж целия пост
# 19
Pety, в момента докато варя морковите (спанака е вече готов), стигнах до същия извод. Но мисля да сложа по-малко картофено (евентуално да разделя картофеното на 2 и едната половина да разделя между морковите и спанака). Но май всички зависи от количеството на картофите и на спанака (морковите). Ще видим, като започна да прибавям с лъжицата... докато ми хареса. Благодаря.
Виж целия пост
# 20
Благодаря за съветите за орехите!   bouquet
Може и да са стари, защото ги купих от пазара, не са от познати.

А как се карамелизират?
Виж целия пост
# 21




Слагаш в сух тиган захар да се карамелизира до светло кафяво.
Добавяш ореховите ядки и объркваш много добре,
 вече на изключен котлон.Сместа изсипваш в/у намазнена тавичка.
Ако ще правиш крокант - трябва да изчакаш да изстинат и тогава начукваш.

Виж целия пост
# 22
моят въпрос май не е много за тук,но ...простете! EmbarassedТа замразява ли се пресен лук и джоджен във фризер? newsm78и КАК СТАВА ТОВА?
Виж целия пост
# 23
моят въпрос май не е много за тук,но ...простете! EmbarassedТа замразява ли се пресен лук и джоджен във фризер? newsm78и КАК СТАВА ТОВА?
Аз съм замразявала пресен лук,но джоджен не.Лукът си го нарязвам да ми е приготвен.
Виж целия пост
# 24
Нарязвам на ситно и в бурканчета със сол във фризера.
Виж целия пост
# 25
Ама мие ли се лукът?
Виж целия пост
# 26
Е,как,разбира се.Поне аз го мия.
Виж целия пост
# 27
моят въпрос май не е много за тук,но ...простете! EmbarassedТа замразява ли се пресен лук и джоджен във фризер? newsm78и КАК СТАВА ТОВА?
Джоджена  е по хубав изсушен и после го стривам и съхранявам затворен в буркан. Зеления лук нарязвам на ситно в плик, и слагам във фризера.Аз го мия и оставям да се отцеди.
Виж целия пост
# 28
моят въпрос май не е много за тук,но ...простете! EmbarassedТа замразява ли се пресен лук и джоджен във фризер? newsm78и КАК СТАВА ТОВА?

Измиваш джоджена, оставаш да се поизцеди, нарязваш наситно, слагаш в пликче и във фризера. Аз така си правя джоджен, дивисил, целина, копър.
Виж целия пост
# 29
моят въпрос май не е много за тук,но ...простете! EmbarassedТа замразява ли се пресен лук и джоджен във фризер? newsm78и КАК СТАВА ТОВА?

Измиваш джоджена, оставаш да се поизцеди, нарязваш наситно, слагаш в пликче и във фризера. Аз така си правя джоджен, дивисил, целина, копър.
И аз като Лабрекс замразявам ,само че аз не го режа.Листенцата ги прибирам в найлонови пликчета и после във фризера. Като ми трябва вадя и си натрошавам в яденето. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия