За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 15 692
  • 386
# 30
Джоджена аз го суша и после стривам,замразявам магданоз,копър,целина.Измити и подсушени,нарязвам на ситно и прибирам в кутийки във фризера.Така цяла зима имам свежи подправки.
Виж целия пост
# 31
Ок,много благодаря!Така е с начинаещите домакини,но ще се справим!
Виж целия пост
# 32
и аз замразявам почти всички листни подправки - измити, изсучеши и във фризера
Виж целия пост
# 33
Един спешен въпрос - имам прясно мляко,но е от няколко дни и леко киселее,а искам да направя сладкиша Кодрит-Кадир.Та може ли да ползвам киселеещото мляко за крем-карамела или няма да стане и по добре да го изхвърля?Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 34
Аз не бих ползвала поразвалено мляко за каквото и да било.
Виж целия пост
# 35
Аз не бих ползвала поразвалено мляко за каквото и да било.
И аз не бих го ползвала.
Виж целия пост
# 36
Един спешен въпрос - имам прясно мляко,но е от няколко дни и леко киселее,а искам да направя сладкиша Кодрит-Кадир.Та може ли да ползвам киселеещото мляко за крем-карамела или няма да стане и по добре да го изхвърля?Благодаря предварително!

Не бих,че може да вземе да се пресече и отиде сладкиша.
Виж целия пост
# 37
Един спешен въпрос - имам прясно мляко,но е от няколко дни и леко киселее,а искам да направя сладкиша Кодрит-Кадир.Та може ли да ползвам киселеещото мляко за крем-карамела или няма да стане и по добре да го изхвърля?Благодаря предварително!

От хлебари знам, че такова мляко, дори и пресечено,  става за месене на питки. Но за сладкиша не си струва да го използваш.
Виж целия пост
# 38
На първа стр. имаше въпрос за шийки.

Аз ги правя задушени в масло, под капак само със сол, без други подправки. Като понамалее мазнинката, започват да се пържат,накрая се получава т нещо м/у задушени и запържени, страшно вкусни са!

Стават и с ориз. Също е вкусно.
Виж целия пост
# 39
На първа стр. имаше въпрос за шийки.

Аз ги правя задушени в масло, под капак само със сол, без други подправки. Като понамалее мазнинката, започват да се пържат,накрая се получава т нещо м/у задушени и запържени, страшно вкусни са!

Стават и с ориз. Също е вкусно.
   Това ми хареса.А дали мога да ги приготвя в микровълновата?И как?
Виж целия пост
# 40
Момичета помагайте PraynigСега щее правя пресни картофи на фурна.Искамобаче да са хрупкави като пържените. Никога не мога така да г инаправя.Ако сложа малко водичка залпеват ,какъв трик да използвам Hug
Виж целия пост
# 41
Момичета помагайте PraynigСега щее правя пресни картофи на фурна.Искамобаче да са хрупкави като пържените. Никога не мога така да г инаправя.Ако сложа малко водичка залпеват ,какъв трик да използвам Hug
Когато правя картовки на фурна ,не слагам вода.Слагам масло и малко зентин и така ги пека.Отвреме на време разбърквам. Simple Smile
Виж целия пост
# 42
Пети, благодаря  bouquet Тъкмо ми стоят на плота и чакам някой да се включи и да каже, а мъжо умира от глад Joy
Дано не залепнат Simple Smile
Виж целия пост
# 43
Момичета помагайте PraynigСега щее правя пресни картофи на фурна.Искамобаче да са хрупкави като пържените. Никога не мога така да г инаправя.Ако сложа малко водичка залпеват ,какъв трик да използвам Hug
Когато правя картовки на фурна ,не слагам вода.Слагам масло и малко зентин и така ги пека.Отвреме на време разбърквам. Simple Smile


Можеш да си направиш и "надупени" картофи.
Аз ги правя по следният начин.Обелвам картофите.Разрязвам ги през средата и ги нареждам в тавичка.Слага се  сол и черен пипер   на вкус.В тавичката сипваш малко вода,а отгоре върху всеки картоф слагаш по парче масло/маргарин/.Може и без вода ,но слагаш повече мазнина.Да ви е сладко.
Виж целия пост
# 44
Аз май досега не бях яла нахут, но онзи ден опитах и страшно много ми хареса.  Grinning
Сега съм решила да се пробвам и аз да го сготвя.
Може ли да ми дадете рецепти с нахут? Да речем за салати и някакви леки ястия?? newsm78  bouquet  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия