За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 15 674
  • 386
Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами, които могат да допълнят нашите знания!


Старата тема

Виж целия пост
# 1
Я да се запиша,че доста има да уча още  Laughing
Виж целия пост
# 2
  И аз повече ползвам съветите,отколкото да ги давам.Благодаря ви мацки,страшни сте   bouquet
Виж целия пост
# 3
записвам се, че обичам вкусни теми  Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Аз искам само да благодаря на Макс-мама за отговора за еклерите от предната тема.

Сори за спама  Embarassed
Виж целия пост
# 5
Имам краставици които леко нагарчат,ако ги направя на салата снежанка дали ще се усеща горчевината?
Виж целия пост
# 6
И аз да се запиша Wink.
Виж целия пост
# 7
Имам краставици които леко нагарчат,ако ги направя на салата снежанка дали ще се усеща горчевината?

Със сигурност ще се усеща горчивината. Обикновено се усеща от едната страна, опитай от двете и прецени дали става. Също и обели да пробваш как е.
Виж целия пост
# 8
Имам краставици които леко нагарчат,ако ги направя на салата снежанка дали ще се усеща горчевината?

Със сигурност ще се усеща горчивината. Обикновено се усеща от едната страна, опитай от двете и прецени дали става. Също и обели да пробваш как е.
Полина благодаря за бързия отговор.  bouquet
Аз ги пробвах обелени.Не горчат много мъжа ми ги яде и така на салата ,но на мен ми горчат.Но аз реших да ги направя на снежанка ,поне другия път като купя такива ще знам. Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Когато попадна на гориви краставици- отрязвам краищата, още докато са с обелката, и всяко крайче го търкам към частта от краставицата от която е отрязана. Излиза малко като бяла пяна. После се измива, и така им се взима горивото на краставиците. Аз лятно време всяка краставица така я минавам, за всеки случай.
Виж целия пост
# 10
Значително се намалява горчивината на краставицата, ако при беленето всеки път се мие ножа. Горчивината се разнася от края на краставицата по цялата дължина  Hug Но има и много горчиви краставици, които каквото и да правиш все си горчат
Виж целия пост
# 11
Готвите ли по някакъв начин шийки /пилешки ?
Сбърках в магазина и вместо сърца си купих шийки! Mr. Green
Виж целия пост
# 12
освен да ги свариш добре и да ги чоплите като семки  Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Готвите ли по някакъв начин шийки /пилешки ?
Сбърках в магазина и вместо сърца си купих шийки! Mr. Green

И на мен ми се е случвало Laughing
Сваряваш ги и ги "обезкостяваш", след това можеш да направиш супа, фрикасе или нещо друго. Аз съм ги правила като ги запържих / свареното месо / леко в масло и добавих няколко яйца, сол, черен пипер и т.н
Друг вариант ...понеже месото е малко, го слагаш в йенска тенджера с малко гъби, кисели краставички, може и печена чушка, пушено сирене, малко сметана /мляко/ и подправки... запичаш  Hug
Виж целия пост
# 14
освен да ги свариш добре и да ги чоплите като семки  Simple Smile
Те са вкусни и това е идея !  Hug

Anim много ти благодаря, супер си !  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия